Uspjeh studenata Odsjeka za ruski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru na međunarodnoj konferenciji u Sankt-Peterburgu

Međunarodna konferencija Međukulturna komunikacija – strategije i taktike međunarodnog humanističkog obrazovanja  u organizaciji Humanističkog fakulteta Sveučilišta civilnoga zrakoplovstva iz Sankt-Peterburga, Odsjeka za ruski jezik Sveučilišta u Zadru i Peterburškog državnog sveučilišta održana je od 18. do 22. svibnja u Sankt-Peterburgu.

Na konferenciji su sudjelovali nastavnici i studenti  navedena tri sveučilišta, a rad je bio podijeljen u tri sekcije. Prva sekcija bavila se problematikom poučavanja engleskoga jezika kao stranog, druga sekcija bavila se problematikom poučavanja ruskoga jezika kao stranog, dok je treća sekcija bila posvećena medijima i odnosima s javnošću.

Osim rada u sekcijama odlazak u Sankt-Peterburg podrazumijevao je i posjet nekim od brojnih muzeja u „sjevernoj prijestolnici“ Rusije.

Posebno treba istaknuti sudjelovanje studenata ruskoga jezika koji su domaćine iznenadili i oduševili izvrsnim izlaganjima i odličnim ruskim jezikom.