Znanstveno-stručni skup "Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske"

Znanstveno-stručni skup "Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske"

Znanstveno-stručni skup Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske održat će se 12. i 13. svibnja 2016. na Sveučilištu u Zadru i u Dječjem vrtiću Radost u Zadru. Pozivaju se odgojitelji, učitelji i nastavnici zaposleni u odgojno-obrazovnome sustavu, kao i sveučilišni profesori i poslijediplomski studenti na aktivno sudjelovanje na skupu.
Više o skupu i načinu sudjelovanja možete pročitati ovdje.
Pročitaj više
Znanstveno-stručni skup "Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske"
Odbojkašice osvojile turnir u Dubrovniku

Odbojkašice osvojile turnir u Dubrovniku

Veliki uspjeh ostvarile su odbojkašice Sveučilišta u Zadru osvajanjem prvog mjesta na 19. međunarodnom studentskom košarkaškom i odbojkaškom turniru „Memorijal Vedrana Jelavića“, održanom u Dubrovniku od 17. do 20. prosinca 2015. u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku te Hrvatskoga akademskog sportskog saveza.
Ženska odbojkaška ekipa u sastavu Andrea Andrić, Ivana Batur, Andrea Bete, Josipa Blažinović, Martina Juričević, Lorana Marić, Tea Mazić, Ivana Popović, Adriana Šarunić, Matea Trifunović i Antonela Vukić u finalnoj je utakmici pobijedila ekipu Sveučilišta u Dubrovniku od koje je bila bolja i na početku turnira. Na putu do odličja naše su odbojkašice izvrsnom igrom ostvarile četiri uzastopne pobjede sa samo jednim izgubljenim setom.
Jedan od najstarijih studentskih turnira u Hrvatskoj, posvećen doc. dr. sc. Vedranu Jelaviću (1961. – 2007.), istaknutom nastavniku i znanstveniku dubrovačkog sveučilišta, ove godine okupio je šest ženskih odbojkaških i devet muških košarkaških ekipa. Zadarsko sveučilište je, osim odbojkašica, predstavljala i muška košarkaška ekipa (Stipe Atelj, Tomislav Bilić, Tomislav Glavan, Ivan Kaštropil, Ante Lacić, Filip Ladiš, Josip Mihoč, Roko Sven Surać, Branko Turopoljac, Ivan Veršić, Kristijan Valižić) koja je u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila četvrto mjesto. Osim Sveučilišta u Zadru, na turniru su sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta Sjever iz Varaždina, Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, Sveučilišta u Mariboru, Sveučilišta Bogazici iz Istanbula, Sveučilišta „Hasan Pristina“ iz Prištine, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Veleučilišta u Rijeci i Veleučilišta u Karlovcu.
Uz natjecanja i ugodno sportsko druženje zadarski su studenti i studentice pod vodstvom prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljke Balić-Nižić posjetili staru gradsku jezgru i najznačajnije znamenitosti te se upoznali s bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem grada pod Srđem.

Fotogalerija
Pročitaj više
Odbojkašice osvojile turnir u Dubrovniku
Održana redovita skupština Alumni kluba Sveučilišta

Održana redovita skupština Alumni kluba Sveučilišta

Dana 15. prosinca 2015. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je redovita Skupština Alumni kluba Sveučilišta u Zadru.
Nakon pozdravnoga govora predsjednice Alumni kluba mr. sc. Anite Gržan Martinović na Skupštini je u skladu s usvojenim dnevnim redom podneseno izvješće o aktivnostima u 2015. godini (s osvrtom na razdoblje od lipnja 2014. i osnutka Alumni kluba) te su izneseni prijedlozi aktivnosti u 2016. godini.
Članovi su u nastavku iznosili ideje i prijedloge kako povezati razne aktivnosti sveučilišnih odjela s Alumni klubom te kako privući nove članove, na temelju čega su zaključno utvrđene ciljane aktivnosti za sljedeću godinu.
Nakon Skupštine održan je prigodni program, uz vrlo zanimljivu prezentaciju doc. dr. sc. Irene Radić Rossi Podmorski arheološki projekti na Sveučilištu u Zadru te nastup studentske vokalne skupine A.K.A. Crescendo.
Predsjednica Alumni kluba mr. sc. Anita Gržan Martinović na kraju je zahvalila svima nazočnima na sudjelovanju u radu Skupštine, uz čestitke za nadolazeće blagdane.
Fotogalerija
Pročitaj više
Održana redovita skupština Alumni kluba Sveučilišta
Konačna rang lista za utvrđivanje prava na potporu za privatni smještaj

Konačna rang lista za utvrđivanje prava na potporu za privatni smještaj

Objavljeni su rezultati Natječaja za utvrđivanje prava na potporu za privatni smještaj redovitih studenata sveučilišnih i stručnih studija na Sveučilištu u Zadru za 2015./2016. akademsku godinu.
Konačna rang lista studenata koji su ostvarili pravo na potporu završava s brojem 140 (Jagnjić, Mia).
Odluka Povjerenstva za žalbe
Konačna rang lista
Abecedni popis studenata prijavljenih na natječaj
Studenti apsolventi koji su ostvarili pravo na subvenciju privatnog smještaja trebaju do 28. veljače 2016. dostaviti potvrdu o upisu ljetnog semestra akademske godine 2015./2016., u protivnom gube pravo na potporu.
Pročitaj više
Konačna rang lista za utvrđivanje prava na potporu za privatni smještaj
Održan Otvoreni dan Sveučilišta

Održan Otvoreni dan Sveučilišta

Dana 15. prosinca 2015. godine na II. katu sveučilišne zgrade na Rivi (Obala kralja Krešimira IV br. 2) u vremenu od 10.00 do 16.00 sati održan je Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru, manifestacija kojom se javnosti predstavljaju sveučilišni odjeli i centri kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima, uvjetima upisa, načinu studiranja, studentskom životu i brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.
Poseban program predstavljanja sveučilišnih odjela, studentske mobilnosti, studentskog sporta, aktivnosti Studentskog zbora i studentskog volontiranja započeo je u 10.00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru pozdravnim govorom prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljke Balić-Nižić, nakon čega je nastupila studentska klapa Študija.
Prorektorica izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić u uvodnom je govoru zaželjela dobrodošlicu svim posjetiteljima, ukratko predstavila Sveučilište u Zadru i izrazila nadu da će brojni studijski programi iz područja humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih i biomedicinskih znanosti koji se izvode na našem sveučilištu svojom atraktivnošću i kvalitetom privući buduće studente i pridonijeti povećanju broja upisanih u sljedećoj akademskoj godini.
Zatim su kratke prezentacije studijskih programa, studentskih projekata i drugih nastavnih i stručnih aktivnosti održali su predstavnici Odjela za anglistiku, Odjela za ekonomiju, Odjela za informacijske znanosti i Odjela za psihologiju.
U programu su, uz znanstveno-nastavne, bile zastupljene i izvannastavne studentske aktivnosti. Centar za tjelovježbu i studentski sport predstavio je uspjehe na domaćim i međunarodnim košarkaškim natjecanjima; istaknut je i sve veći interes studenata za malonogometnu ligu. Predstavljene su zatim aktivnosti Studentskog savjetovališta i Studentskog zbora te volontiranje na Sveučilištu.
Na kraju programa Otvorenog dana Sveučilišta u Zadru zanimljivu prezentaciju održali su strani studenti koji u sklopu međunarodnog programa razmjene i mobilnosti studenata dio svog školovanja provode na Sveučilištu u Zadru.
Među posebnim posjetiteljima ovogodišnjega Otvorenog dana našli su se učenici osnovne škole Petra Preradovića koji su pozorno slušali izlaganja, ali i aktivno sudjelovali i postavljali pitanja predstavnicima Odjela za psihologiju.
Uz program koji se odvijao u Svečanoj dvorani, u okviru Otvorenog dana posjetitelji su imali priliku pogledati informativno-promotivne materijale svih odjela Sveučilišta u Zadru i u razgovoru s njihovim predstavnicima i studentima dobiti potrebne informacije o upisu, studijskim programima i uvjetima studiranja.
Pročitaj više
Održan Otvoreni dan Sveučilišta
123