Studiji i studenti

Diplomski studij može upisati osoba koja je završila odgovarajući prijediplomski studij.

Diplomski studiji Sveučilišta u Zadru upisuju se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na diplomske studije (NISpDS) koji se nalazi na mrežnoj stanici https://www.studij.hr/

Prijave se obavljaju putem servisa e-Građani, uz odgovarajuću vjerodajnicu za pristup Nacionalnom identifikacijskom i autentifikacijskom sustavu (NIAS). Kandidati koji posjeduju važeće korisničke podatke iz sustava AAI@EduHr prijavljuju se s tim podacima.

Državljani država članica Europske unije, strani državljani trajno nastanjeni u Republici Hrvatskoj i osobe bez državljanstva trajno nastanjene u Republici Hrvatskoj upisuju redovite diplomske studije u okviru upisne kvote za hrvatske državljane uz punu subvenciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Svi ostali strani državljani upisuju se u okviru kvote za strane državljane uz plaćanje pune školarine za strane državljane.

Na izvanredne diplomske studije upisuju se državljani država članica Europske unije i strani državljani uz plaćanje pune školarine.