Obavijesti

Natječaj za istraživačke stipendije Zaklade kraljice Jadvige - 16. svibnja 2018

Jagielonsko sveučilište u Krakovu objavilo je natječaj za istraživačke stipendije Zaklade kraljice Jadvige namijenjene studentima poslijediplomskih doktorskih studija i sveučilišnim nastavnicima i znanstvenicima s visokoobrazovnih institucija srednje i istočne Europe, bivših zemalja SSSR-a te zemalja balkanskoga područja. Obavijest sa svim poveznicama je objavljena na središnjoj mrežnoj stranici Sveučilišta

 
Odobrenje upisa na pds Društvo znanja i prijenos informacija - 24. travnja 2018
Standardizirani obrasci - 17. travnja 2018

Na mrežnim stranicama Ureda za poslijediplomske studije, umjesto dosadašnjih, objavljeni su standardizirani obrasci koji prate postojeće procedure. Popis svih obrazaca na hrvatskom i engleskom jeziku nalazi se na stranici OBRASCI/FORMS:

http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-poslijediplomske-studije/obrasci-forms.

Dio obrazaca pojedinačno se nalazi na stranicama vezanima uz proceduru na koju se odnose:

http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-poslijediplomske-studije/imenovanje-mentora

http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-poslijediplomske-studije/prijava-teme-sinopsis-doktorskog-rada

http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-poslijediplomske-studije/doktorski-rad-upute-i-procedure/predaja-doktorskog-rada-u-postupak-ocjenjivanja

 
Pds Arheologija istočnog Jadrana - rok za dostavu zamolbe za verifikaciju ECTS bodova - 10. travnja 2018

Rok za dostavu zamolbe s prilozima (potvrde, članci, itd..) Vijeću studija za verifikaciju ECTS bodova za izvannastavne aktivnosti produžen je do 10. travnja 2018. god., sukladno uputama koje su studentima upućene putem e-maila.

 
Ljetna škola “Land use and exploitation of natural resources in the 1st millennium AD" - 5. travnja 2018

Institut za arheologiju u suradnji sa Sveučilištem Aix-Mareseille i Sveučilištem Paul Valery Montperllier 3 organizira u lipnju 2018. ljetnu školu “Land use and exploitation of natural resources in the 1st millennium AD – New methods in archeobotany, archaeometry and modeling” namijenjenu doktorandima arheologije i srodnih znanosti i studentima završne godine diplomskog studija. Prijave su produžene do 9. travnja. Obavijest. Prijavnica.

 
Pds Društvo znanja i prijenos informacija - 8. ožujka 2018

Razgovor s kandidatima koji ispunjavaju sve formalne uvjete za upis na poslijediplomski studij "Društvo znanja i prijenos informacija" (nakon ponovljenog natječaja) bit će 16. ožujka 2017. u 12h u dvorani poslijediplomskih studija, zgrada Rektorata Sveučilišta u Zadru, Ulica M. Pavlinovića 1.

 
Pds Arheologija istočnog Jadrana - predavanja - 6. ožujka 2018

Predavanje prof. dr. sc. Marija ŠLAUSA, na Pds-u „Arheologija istočnog Jadrana“ (smjer: Srednjovjekovna arheologija) za zimski sem. akad. god. 2017./2018. održat će se u četvrtak, 15. ožujka 2018. od 12.00 sati, u dvorani za poslijediplomske studije (zgrada rektorata, 2.kat, dvorana 2.3).

 
Stipendije MARIE SKLODOWSKA-CURIE (MSCA) - 5. ožujka 2018

Sveučilište u Grazu je otvorilo prijave za Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) stipendije za doktorande i postdoktorande za istraživanje na navedenom sveučilištu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala radom na istraživačkim projektima kroz međunarodnu mobilnost. Svi zainteresirani mogu više informacija dobiti slanjem upita Dr. Mariu Mülleru putem e-maila: mario.mueller@uni-graz.at , a više informacija možete pronaći i ovdje.

Rok za podnošenje prijedloga je 12. rujna 2018. godine.

 
Upisni rok - 2. ožujka 2018

Upisi u ljetni semestar akad. god. 2017./2018. vrše se od 1. ožujka do 20. travnja 2018. Više

 
Pds Humanističke znanosti - rok za dostavu mentorskih izvješća i IIP-a - 26. veljače 2018

Zbog odgađanja održavanja pojedinih doktorskih praktikuma, rok za dostavu mentorskih izvješća i IIP-a produžen je do 7. ožujka 2018.

 
Pds Arheologija istočnog Jadrana - odgoda održavanja predavanja - 26. veljače 2018

Radi vremenskih nepogoda i zdravstvenih problema, odgađaju se predavanja na poslijediplomskom studiju „Arheologija istočnog Jadrana“ (smjer: Srednjovjekovna arheologija) i to kako slijedi:

  • predavanje izv. prof. dr. sc. Karle GUSAR odgađa se za ponedjeljak, 5. ožujka od 9.00 sati
  • predavanje dr. sc. Željka TOMIČIĆA, red. prof. u miru, odgađa se za utorak, 6. ožujka od 9.00 sati.

Mjesto predavanja ostaje isto.

 
Pds Humanističke znanosti - rok za dostavu mentorskih izvješća i IIP-a - 12. veljače 2018

Rok za dostavu prijedloga individualnih izvedbenih planova za I. semestar (pristupnici kojima je odobren upis na studij), te mentorskih izvješća za zimski semestar i prijedloga individualnih izvedbenih planova za ljetni semestar akad. god. 2017./2018. (prijašnje generacije studenata)  je 2. ožujka 2018. Navedeni dokumenti se dostavljaju sukladno uputama koje su pristupnicima, studentima i mentorima upućene putem e-maila.

 
Pds Arheologija istočnog Jadrana - rok za dostavu zamolbe za verifikaciju ECTS bodova - 12. veljače 2018

Rok za dostavu zamolbe s prilozima (potvrde, članci, itd..) Vijeću studija za verifikaciju ECTS bodova za izvannastavne aktivnosti je 31. ožujka 2018. god., sukladno uputama koje su studentima upućene putem e-maila.

 
Odobrenje upisa na pds Humanističke znanosti - 8. veljače 2018
Stipendije za doktorski studij INVITE u Veroni - 2. veljače 2018

Naša partnerska institucija, Sveučilište u Veroni, poziva zainteresirane kandidate da se prijave na Natječaj za 14 stipendija za doktorski studij „INVITE“. Studijski program je interdisciplinaran te, između ostalih, uključuje humanističke i društvene znanosti.

Prijaviti se mogu kandidati koji nisu završili doktorski studij, imaju manje od četiri godine istraživačkog rada te nisu živjeli u Italiji u zadnjih 12 mjeseci. Za više informacija o prijavi posjetite mrežnu stranicu:http://www.univr.it/invite ili pošaljite upit na e-mail: invite@ateneo.univr.it

Rok za prijavu je 16. travnja 2018. godina.

 
5. Zadarski lingvistički forum - drugi poziv - 16. siječnja 2018

U sklopu 5. Zadarskog lingvističkog foruma pod nazivom "Language Documentation and the Tretment of Spoken Language" Odjel za lingvistiku Sveučilišta u Zadru organizira međunarodnu proljetnu školu jezične dokumentacije od 22. do 24. ožujka 2018. Proljetnoj će školi 21. ožujka 2018. prethoditi održavanje znanstvene konferencije namijenjene doktorandima i mladim istraživačima. O temi, pozvanim izlaganjima i drugim informacijama možete saznati više u drugom pozivu

(https://zadarskilingvistickiforum.blogspot.hr/2018/01/drugi-poziv-second-call.html), kao i na mrežnim stranicama ZLF-a

(https://zadarskilingvistickiforum.blogspot.hr). Prijave su otvorene do 20. siječnja.

 

Kontakti

Adresa:

Sveučilište u Zadru
Ured za poslijediplomske studije
Ruđera Boškovića 5
HR - 23 000 Zadar
 

Voditeljica Ureda:

Danijela Gašparović, prof. 
tel.: 023 200 533 
fax.: 023 200 595
e-mail:
danijela@unizd.hr
          tajnistvopds@unizd.hr

Stručna suradnica:

Rafaela Čurković, prof. 

tel.: 023 200 532
fax.: 023 200 595
e-mail: rcurkovi@unizd.hr

          tajnistvopds@unizd.hr
 

Rad sa studentima:

9.00-14.00 h

Stanka:

12.00-12.30 h