Poziv na otvorenje projekta Ritam kulturizma 2019. i dobrovoljno darivanje krvi

Poziv na otvorenje projekta Ritam kulturizma 2019. i dobrovoljno darivanje krvi

Poštovane kolegice i kolege,

 

s radošću Vas pozivamo na svečano otvorenje projekta Ritam kulturizma 2019. koje će se održati u srijedu 15. svibnja 2019. s početkom u 10 sati ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na rivi.

 

Naš projekt kao i svake godine ima humanitarnu notu, no ove godine želimo učiniti tri dobra djela. Prvo je dobro djelo čišćenje podmorja ispred zgrade Sveučilišta u Zadru u suradnji s ronilačkim klubom „Sv. Roko“ i ronilačkim klubom „ZADron“ studija Podvodnih znanosti i tehnologija Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu. Čišćenje podmorja održava se u srijedu 15. svibnja od 10 do 12 sati.

 

Posebno Vas želimo pozvati da se uključite u akciju dobrovoljnog darivanja krvi, naše drugo dobro djelo, koje organiziramo u suradnji s Crvenim križem. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizirana u srijedu 15. svibnja 2019. od 10 do 12 sati u prizemlju zgrade Sveučilište u Zadru na rivi (iza prvih drvenih vrata). Želimo naglasiti da se akcija dobrovoljnog darivanja krvi na Sveučilištu u Zadru ponovo provodi nakon dužeg vremena, stoga Vas pozivamo da budete njezin dio.

Naše je treće dobro djelo humanitarna akcija „Zrači dobrotu“, koju već tradicionalno organiziramo u okviru Ritma kulturizma. Prikupljene donacije tijekom našeg projekta bit će uplaćene Općoj bolnici Zadar za potrebe kupnje linearnog akceleratora potrebnog za zračenje onkoloških bolesnika.

 

Ove će se godine Ritam kulturizma održavati od 15. do 17. svibnja na različitim lokacijama u Gradu Zadru – Novi kampus Sveučilišta u Zadru, zadarska riva ispred zgrade Sveučilišta u Zadru i dr. Program projekta nalazi se u prilogu.

 

O projektu Ritam kulturizma:

Tema projekta Ritam kulturizma 2019. je „Tri ritma za kraj“, čime se objedinjuju tri područja ljudskog djelovanja: međuljudska solidarnost i volonterstvo te doprinos obrazovanju i kulturno-zabavnom životu. Cilj je ovogodišnjeg Ritma kulturizma promocija rada dobrotvornih, kulturnih, sportskih i drugih udruga u lokalnoj zajednici, u svrhu poticanja uzajamnog pomaganja i društveno korisnog rada koji doprinose jačanju zajedništva i razvoju društveno odgovornog ponašanja. Na ovaj način jača se društveno-kulturni identitet lokalne zajednice potreban u međukulturalnom razumijevanju te složenom globalnom okruženju i turističkom tržištu na kojemu Zadar i Zadarska županija kao turističke destinacije aktivno djeluju. Ovime se ujedno obilježava 10 godina uspješnog provođenja projekta, čiji je temeljni cilj bilo poticanje društveno odgovornog djelovanja u lokalnoj zajednici.

U nadi da ćete nas Vi i Vaši studenti podržati u našim aktivnostima, srdačno Vas pozdravljamo!

 

Organizacijski odbor Ritma kulturizma 2019.

 

Više informacija na: