Obavijesti i natječajiERASMUS+ KA103 I KA107 NATJEČAJI:Natječaj za financiranje odlazne mobilnosti nastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+ KA107 – mobilnost s partnerskim zemljama (Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Maroko, Indija i Tanzanija)

Otvoren je Natječaj za financiranje odlazne mobilnosti nastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+ ključna aktivnost 1 (KA107 – mobilnost s partnerskim zemljama) u okviru Erasmus+ projekta 2018-1-HR01-KA107-047254. Više informacija možete pronaći u tekstu Natječaja dostupnom na poveznici.

Datum objave: 15.02.2019.

Rok za prijavu: 15.04.2019.


Erasmus+ Natječaj za studentsku mobilnost u svrhu stručne prakse u okviru Projekta broj: 2018-1-HR01-KA103-046929

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti studenata u svrhu stručne prakse koju je moguće ostvariti do 31. svibnja 2020. godine u sklopu programa Erasmus+ (Projekta broj: 2018-1-HR01-KA103-046929).

Molimo Vas pročitajte tekst Natječaja (posebice dio koji se odnosi na postupak prijave) prije nego pristupite ispunjavanju on-line obrazaca. Obrasce NIJE moguće sačuvati ukoliko ih ne završite te je preporuka unaprijed pripremiti određene podatke kao što su JMBG, podatci o mentoru i instituciji primateljici, provjeriti zadovoljava li Vaš težinski prosjek ocjena kriterij Natječaja (za tekuću razinu studija student može provjeriti prosjek ocjena na studomatu, dok se za niže (završene) razine studija prosjek može provjeriti u dopunskoj ispravi o studiranju). Napominjemo da Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru morate dostaviti ostale dokumente tražene Natječajem putem e-maila, poštom ili osobno nakon čega ćete dobiti potvrdu da je Vaša prijava uspješno zaprimljena kao i izjavu studenta koju je potrebno potpisati da bi Vaša prijava bila valjana.

Tekst Natječaja možete pronaći OVDJE, dok ponude za stručnu praksu inozemnih institucija možete pronaći OVDJE.

ROK ZA PRIJAVU JE ODMAH, DO POPUNJENJA ODOBRENE KVOTE ILI NAJKASNIJE DO 31. LISTOPADA 2019. GODINE

NAPOMENA: Povjerenstvo će se, ovisno o broju zaprimljenih prijava, sastajati svakih mjesec dana i vršiti odabir kandidata do popunjenja odobrene kvote ili zaključenja Natječaja. Datumom prijave smatra se dan kad je dostavljena SVA Natječajem zatražena dokumentacija. Osim prijavnog obrasca i pisma motivacije koji se podnose on-line, ostalu dokumentaciju potrebno je osobno dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju na niže navedenu adresu, zgrada rektorata, V kat.

ILI poslati skenirane preslike e-mailom na adresu erasmus@unizd.hr ILI poštom na adresu (preporuka je dokumentaciju dostaviti osobno):

Sveučilište u Zadru - Rektorat - Ured za međunarodnu suradnju

(s naznakom: Za Erasmus+ natječaj)

Mihovila Pavlinovića 1, 23 000 Zadar

Kontakt za dodatne informacije: erasmus@unizd.hr /023-200-588


Erasmus+: Drugi izvanredni Natječaj za financiranje mobilnosti osoblja koje je moguće ostvariti do 31. svibnja 2020.

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti osoblja u sklopu Programa Erasmus+ KA103 (Projekt 2018-1-HR01-KA103-046929) koju je moguće ostvariti do 31. svibnja 2020. godine.

Financijska potpora dodjeljuje se nastavnicima i nenastavnom osoblju Sveučilišta u Zadru koje želi ostvariti mobilnost u svrhu podučavanja ili osposobljavanja na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u programskim zemljama (članicama EU+ te Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Makedoniji i Turskoj) te za financiranje gostujućih predavanja inozemnih stručnjaka koji nisu zaposlenici visokoškolskih institucija.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine, a više informacija kao i potrebne obrasce pronađite u tekstu Natječaja dostupnom ovdje.

Dodatne informacije dostupne su u Uredu za međunarodnu suradnju.

Rok za prijavu: 1.3.2019.

Datum objave: 21.1.2019.


Natječaj za odlaznu mobilnost studenata za akademsku godinu 2019./2020. u okviru Erasmus+ KA107 programa – mobilnost u partnerskim zemljama (Japan, Maroko, Crna Gora, Ruska Federacija, Indija i Srbija)

 

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti studenata u svrhu studijskog boravka kojeg je moguće ostvariti u akademsku godinu 2019./2020. u okviru Projekta 2018-1-HR01-KA107-047254 (Erasmus+ program, ključna aktivnost 1: KA107) u partnerskim zemljama Japanu, Maroku, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji, Indiji i Srbiji. Cjelokupni tekst Natječaja u kojem je objašnjen postupak prijave kao i kriteriji odabira kandidata možete pronaći OVDJE.

 

Molimo Vas pročitajte tekst Natječaja (posebice dio koji se odnosi na postupak prijave) prije nego pristupite ispunjavanju on-line obrazaca. Obrasce NIJE moguće sačuvati ukoliko ih ne završite te je preporuka unaprijed pripremiti određene podatke kao što su JMBG, provjeriti zadovoljava li Vaš težinski prosjek ocjena kriterij Natječaja (za tekuću razinu studija student može provjeriti prosjek ocjena na studomatu, dok se za niže (završene) razine studija prosjek može provjeriti u dopunskoj ispravi o studiranju). Napominjemo da Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru morate dostaviti ostale dokumente tražene Natječajem putem e-maila, poštom ili osobno nakon čega ćete dobiti potvrdu da je Vaša prijava uspješno zaprimljena kao i izjavu studenta koju je potrebno potpisati da bi Vaša prijava bila valjana.

 

ROK ZA PRIJAVU JE ODMAH, DO POPUNJENJA ODOBRENE KVOTE ILI NAJKASNIJE DO 15. ožujka 2019. GODINE.

 

NAPOMENA: Datumom prijave smatra se dan kad je dostavljena SVA Natječajem zatražena dokumentacija. Osim prijavnog obrasca i pisma motivacije koji se podnose on-line, ostalu dokumentaciju potrebno je osobno dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju na niže navedenu adresu, zgrada rektorata, V kat najkasnije do 15. ožujka 2019. godine u 15,00 sati.

ILI poslati skenirane preslike e-mailom na adresu erasmus@unizd.hr ILI poštom na adresu (preporuka je dokumentaciju dostaviti osobno):

Sveučilište u Zadru - Rektorat - Ured za međunarodnu suradnju

(s naznakom: Za Erasmus+ natječaj)

Mihovila Pavlinovića 1, 23 000 Zadar

Kontakt za dodatne informacije: erasmus@unizd.hr /023-200-588

 

Rok za prijavu: 15.3.2019.

Datum objave: 14.1.2019.


Projekt Erasmus+ mobilnosti nastavnog osoblja Sveučilišta u Valladolidu

Sveučilište u Valladolidu poziva zainteresirane kandidate da se prijave za program mobilnost na istoimenom sveučilištu u svrhu održavanje nastave. Bitno je naglasiti da mobilnost uključuje sva predmetna područja sveučilišta, odnosno umjetnost i humanističke znanosti, opće znanosti, zdravstvene znanosti, pravo, društvene znanosti, inženjerstvo te arhitekturu.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 17.10.2018.


Produljeni Erasmus+ Natječaj za studentsku mobilnost u svrhu stručne prakse

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti studenata u svrhu stručne prakse koju je moguće ostvariti do 31. svibnja 2019. godine u sklopu programa Erasmus+.

Tekst Natječaja možete pronaći OVDJE, dok ponude za stručnu praksu inozemnih institucija možete pronaći OVDJE.

Vezani dokumenti Natječaja:

  1. Prijavni obrazac za stručnu praksu za akademsku godinu 2017./2018.,
  2. Europass CV obrazac,
  3. Popis Erasmus koordinatora na odjelima Sveučilišta u Zadru,
  4. Prihvatno pismo inozemne organizacije tzv. Confirmation of Acceptance for Erasmus+ Placement (za stručnu praksu),
  5. Prijavni obrazac za osobe s posebnim potrebama (za studente s invaliditetom),
  6. Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (za studente slabijeg socioekonomskog statusa)
  7. Erasmus+ programski vodič (Erasmus+ Programme Guide).

Obrazac prijave s ostalom dokumentacijom poslati poštom na adresu:

Sveučilište u Zadru - Rektorat

Ured za međunarodnu suradnju

(s naznakom : Za Erasmus+ natječaj)

Mihovila Pavlinovića 1

23 000 ZADAR

ili osobno dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju na navedenu adresu, zgrada rektorata, V. kat., do zatvaranja Natječaja tj. popunjenja odobrene kvote.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Marija Džaja Sikirić, (Tel.: 023/200-588, E-mail: mardzaja@unizd.hr)

NAPOMENA: Povjerenstvo će se, ovisno o broju zaprimljenih prijava, sastajati svakih deset dana i vršiti odabir kandidata do popunjenja odobrene kvote ili zaključenja Natječaja.

Datum objave: 6.9.2018.OSTALI NATJEČAJI:IMAGINE EUROPE – Natjecanje u viziji Europe u 2050.

Imagine Europe poziva sve zainteresirane da predstave svoju viziju Europe u 2050. godini u kratkom pisanom obliku te uz kratki videozapis. Sudionike se potiče da na natjecanju sudjeluju na svojem materinskom jeziku. Natjecanje je pokrenuto u suradnji s europskim partnerima te je financirano kroz Erasmus+ program Europske Unije. Najmanje pet sudionika osvojit će nagradu od €500 te će biti pozvani na međunarodnu radionicu s europskim donositeljima odluke i ključnim ljudima za promjene. Radionica će se održati u drugoj polovici 2019. (troškovi putovanja, smještaja i hrane su pokriveni).

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 28.2.2019.

Datum objave: 11.2.2019.


Program stipendiranja Global Korea za 2019.

Korejska Vlada raspisala je natječaj za GKS-G 2019 stipendiju (Global Korea Scholarship Graduate 2019) koja godišnje studentima širom svijeta nudi priliku za akademsko napredovanje u Koreji. Budući da je za svaku zemlju određena kvota od jednog studenta, isto vrijedi i za Hrvatsku. Program se sastoji od diplomskog studija (jedna godina tečaja korejskog jezika + dvije godine diplomskog studija) i doktorskog studija (jedna godina tečaja korejskog jezika + tri godine doktorskog studija) te se studentu financiraju adekvatna sredstva za uspješno postizanje postavljenih ciljeva.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 21.3.2019.

Datum objave: 6.2.2019.


„Teach with Erasmus+“ (TWE+) u Budimpešti

Eötvös Loránd Sveučilište (ELTE) u Budimpešti poziva zainteresirane da sudjeluju na projektu „Teach With Erasmus+“ (TWE+) od 20. veljače do 4. ožujka 2019. čiji je cilj uvođenje inovativnih rješenja u području Erasmus+ mobilnosti osoblja u svrhu održavanje nastave. Prva ciljna skupina odnosi se na stručnjake visokih učilišta (koordinatori i stručno osoblje Ureda za međunarodnu suradnju), nastavno osoblje visokih učilišta koje ima iskustva u mobilnosti osoblja u svrhu održavanja nastave (pogotovo u okviru Erasmus+ i LLP programa) te nastavno osoblje visokih učilišta koje još nije sudjelovalo na mobilnosti i koji su spremni podijeliti prepreke koje su ih spriječile u odlasku na mobilnost.

Za više informacija i uputu o prijavi kontaktirajte: katalin.anna.nemeth@dep.elte.hu


Međunarodna interdisciplinarna konferencija o umjetnosti u Beogradu

Sveučilište u Beogradu poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu interdisciplinarnu konferenciju s temom „Interpretacija u umjetnosti i humanističkim znanostima“ koja će se održati od 8. do 10. svibnja 2019. Prijava mora uključivati dvije datoteke: osobni podaci (ime, prezime, sveučilište, odjel, razina studija) te sažetak (500-700 riječi) koji bi predstavio glavnu tezu zajedno sa skraćenom verzijom argumenata koji podržavaju glavnu tezu.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 1.3.2019.

Datum objave: 23.1.2019.


Ecapital Culture 2019

Pozivaju se zainteresirani da se prijave na sudjelovanje u školi za start-up koja je primarno usmjerena na osam zemalja jadransko-jonske makroregije: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Slovenija i Srbija. Ecapital Culture je usavršavanje u svrhu razvoja inovativnih start-up tvrtki u kulturnom turizmu na području jadransko-jonske makroregije. Od 6. svibnja do 28. lipnja 2019. Ecapital Culture pružit će pomoć u trideset poslovnih prijedloga mladih poduzetnika i dodijeliti im stipendiju od €5.000,00. Uspješni kandidati sastat će se u Anconi kako bi iskoristili znanje iskusnih mentora i profesora koji će im pomoći u osmišljavanju poslovnih planova.

Prijavu možete pronaći ovdje.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 17.3.2019.

Datum objave: 22.1.2019.


YES China stipendije za međunarodni diplomski studij javnog zdravstva u Kini

Kineska Vlada raspisala je natječaj za stipendiju za međunarodni diplomski studij javnog zdravstva na Sveučilištu Tsinghua. Cilj ovog programa je osposobljavanje nove generacije dužnosnika u sektoru javnog zdravstva u zemljama u razvoju. Posebna stipendija za izvrsnost Kineske Vlade nudi se kandidatima ovog programa te osim pune stipendije uključuje i međunarodne putne troškove te smještaj u studentskom domu.

Online prijavu pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 31.3.2019.

Datum objave: 14.1.2019.


DAAD stipendije za doktorski studij na Sveučilištu u Bambergu

DAAD (Njemačka služba za akademsku razmjenu) raspisao je natječaj za dvije stipendije za doktorski studij na Sveučilištu u Bambergu za akademsku godinu 2019./2020. Stipendija je namijenjena kandidatima koji su diplomirali sociologiju, psihologiju, pedagogiju, političke znanosti, ekonomiju rada te demografiju.

Ukupan iznos mjesečne stipendije iznosi 1.200,00 €.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu: 15.2.2019.

Datum objave: 14.12.2018.


Diplomski i doktorski studij ekonomije u Pragu

Centar za ekonomska istraživanja i poslijediplomski studij - Ekonomski institut (CERGE-EI) Karlovog sveučilišta u Pragu poziva zainteresirane da se prijave na diplomski studij primijenjene ekonomije i doktorski studij ekonomije za akademsku godinu 2019./2020. CERGE-EI nudi jedinstvenu priliku studentima koji žele studirati u inozemstvu.

Više informacija pronađite ovdje i ovdje.

Rok za prijavu: 31.3.2019.

Datum objave: 20.11.2018.


Osma Međunarodna konferencija u Iževsku

Državno tehničko sveučilište Kalašnjikov u Iževsku organizira osmu Međunarodnu konferenciju 23. i 24. travnja 2019. pod nazivom „Tehnička sveučilišta: integracija s europskim i svjetskim sustavima obrazovanja“ posvećeno stotoj obljetnici rođenja Mikhaila Kalashnikova.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 17.10.2018.


Stipendije za nastavno osoblje u Španjolskoj

Sveučilište u Valladolidu pokrenulo je projekt „Erasmus+ Teaching Staff at the Uva“ početkom 2018. godine. U projekt je uključeno niz ponuda za strano nastavno osoblje za mobilnost na Sveučilištu u Valladolidu unutar Erasmus+ programa. Mobilnosti se nude za nastavno osoblje umjetnosti/humanističkih znanosti,  prava, društvenih znanosti te inženjerstva/arhitekture.

Više informacija pronađite ovdje: http://www.relint.uva.es/incomingStaff/mostrar.asp

Datum objave: 6.7.2018.


Stipendije za diplomski studij u Kopru

Primorsko sveučilište u Kopru raspisuje Natječaj za stipendije za diplomski studij pod nazivom „Sustainable Built Environments (SBE)“ koji se izvodi na engleskom jeziku na Fakultetu prirodnih znanosti, matematike i informacijskih tehnologija.

Više informacija pronađite ovdje:

https://www.famnit.upr.si/en/news/msc-sustainable-buil

Datum objave: 17.5.2018


Sedmo izdanje studija „International Master in European Project Planning and Management” 

Pozivaju se zainteresirani kandidati na studij pod nazivom „International Master in European Project Planning and Management” u trajanju od pet mjeseci nastave (800 sati) u Firenci te tri mjeseca praktičnog rada u organizacija s dugim iskustvom u upravljanju EU projektima.

Više informacija o organizatoru studija pronađite na: http://europlan.pixel-online.org/MST_intro.php

Kontakt podaci:

Tel. +39-055-48.97.00

Fax. +39-055-462.88.73

e-mail: master-epm@pixel-online.net

Datum objave: 8.2.2018.


Prijave za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja (KA203)

Agencija za mobilnost i programe Europske unije omogućuje pojedinačna savjetovanja prijaviteljima zainteresiranima za podnošenje projektne prijave za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja (KA203). Zainteresirani za projekte unutar ove Erasmus+ aktivnosti mogu pronaći obrazac za individualno savjetovanje projektnih prijedloga na poveznici:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-visoko-obrazovanje/potpora-pri-prijavi-2018-/, u dijelu Pojedinačna savjetovanja. Na istoj su poveznici dostupne prezentacije s KA2 radionice.

Prijavni obrazac (u PDF formatu) i tehničke upute za njegovo popunjavanje bit će, čim budu dostupni, objavljeni ovdje:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-visoko-obrazovanje/dokumentacija-za-prijavu-2018-/

Datum objave: 23.1.2018.


Priznanje za ESN-Zadar za najbolju suradnju s Uredom za međunarodnu suradnju - 21.6.2017.

U Dubrovniku se od 12. do 14. svibnja održala jubilarna, 10. Nacionalna platforma Erasmus Student Networka (ESN-a) Hrvatska koja je okupila 70-ak studenata iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika te nekoliko međunarodnih delegata iz Litve i Finske. Glavne teme o kojima se raspravljalo su bile oko 30. godišnjice Erasmus+ programa, članstvo ESN-a Hrvatska u Mreži mladih Hrvatska i biranje novog Nacionalnog odbora.

Članovi ESN-a Zadar osvojili su priznanje za najbolju suradnju s Uredom za međunarodnu suradnju na temelju zajedničkih projekata, predavanja o mobilnosti i dobre komunikacije.

Članovi ESN-a Zadar koji su sudjelovali na platformi: Bianca Janković, Dolores Knežić. Natalija Zubak, Filip Cirkvenčić, Josipa Friščić, Valentina Buzuk i Mateja Citković.


8. nacionalna platforma ESN-a Hrvatska - Zadar 13.-15. svibnja 2016.

U Zadru se, od 13. do 15. svibnja 2016. godine održala 8. nacionalna platforma ESN-a Hrvatska, godišnji sastanak svih sekcija ESN-a Hrvatska. Tijekom konferencije raspravljalo se o kvaliteti raznih aspekata studentske mobilnosti na hrvatskim sveučilištima kao i definiralo rad i smjer za ESN Hrvatska naredne godine s ciljem poboljšanja studentske mobilnosti i priznavanja ocjena na hrvatskim sveučilištima. Izabrani su novi članovi glavnog tijela ESN-a Hrvatska, Nacionalnog Odbora, čiji je zadatak predstavljati ESN Hrvatska na međunarodnim događanjima. Članica ESN-a Zadar Zrinka Trusić izabrana je za nacionalnog PR managera. Također se radilo na primjeni međunarodnih projekata ESN-a na nacionalnoj i lokalnoj razini te na edukciji članova ESN-a Hrvatska kroz brojne radionice i predavanja. Platformi je prisustvovalo preko 80 gostiju iz 5 hrvatskih gradova (Osijeka, Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika) te nekoliko vanjskih gostiju iz Finske, Švedske te Mađarske, koji su izrazili posebnu želju za posjetom Hrvatskoj nakon što je ESN Hrvatska nedavno u Varšavi proglašena 2. najboljom ESN zemljom u Europi.

 

 

 

 

 

 


Sudjelovanje ESN-a na generalnoj skupštini

Erasmus  Studentska  Mreža (Erasmus  Student  Network,  odnosno  ESN)  najveća  je studentska organizacija u Europi, a njene članice iz Zadra sudjelovale su na godišnjoj generalnoj skupštini (AGM), najvećoj studentskoj konferenciji  u  Europi  fokusiranoj  na  temu  mobilnosti.  U  skladu  sa  svojim  motom,  “Studenti pomažu  studentima”,  ESN  aktivno  podržava  europsku  integraciju  i  interkulturnu razmjenu u sklopu brojnih aktivnosti i rada ESN volontera. Ovaj je prestižni događaj ove godine održan u Varšavi, gradu koji je primio delegaciju  od  1,200studenata koji su predstavili 500 visokoobrazovnih institucija iz 38 zemalja kako bi diskutirali o budućnosti same organizacije i o široj ulozi internacionalno orijentirane mladeži u Europi. Hrvatska, čija je delegacija brojila 17 članova  iz šest gradova u  kojima postoje ESN  sekcije ­ Zagreba, Osijeka, Rijeke, Zadra, Splita  i  Dubrovnika,  izabrana  je  za  2.  najbolju  ESN  državu  u  Europi. Također je održan  i  Internacionalni  infomarket,  najopsežniji  sajam  obrazovanja  organiziran  u  Poljskoj  koji  je ugostio  lokalne  studente.  Predstavljena  su  brojna  hrvatska  sveučilišta  iz  već  spomenutih gradova, među kojima je bilo i Sveučilište u Zadru, koje su predstavile studentice i članice ESN­a Zadar,  Bianca  Janković,  Josipa  Friščić  i  Zrinka  Trusić.  Osim  toga,  podržavajući  ideju zapošljavanja  mladih,  na  AGM­u  se  također  nudilo  preko  50  radionica  pod  krilaticom neformalnog  obrazovanja,  na  kojima  su  sudionici  dobili  priliku  usavršiti  svoje  vještine  te  steći nova  znanja.  Konferencija  je  zaključena  biranjem  Internacionalnog  Odbora,  nakon  čega  je uslijedila svečana večera u Palači kulture i znanosti.

Datum objave: 18.4.2016.


Rad udruge ESN Zadar

ESN Zadar je snimio nekoliko kratkih promotivnih filmova o svom radu i aktivnostima u kojima sudjeluju tijekom akademske godine 2016./17. Prvi film, pod nazivom „Meet ESNZadar Family“ (koji je dostupan ovdje), predstavlja skupinu i njenu ulogu na Sveučilištu te među studentima. Drugi film (dostupan ovdje) prikazuje prvi tjedan boravka dolaznih studenata u ljetnom semestru 2016. i aktivnosti u koje su bili uključeni kao što su Međunarodna večera za dolazne studente, Info dan za potencijalne odlazne studente, posjet azilu za napuštene životinje te brojne druge aktivnosti. U sklopu promoviranja mobilnosti studenata s invaliditetom, ESN je također organizirao snimanje promotivnog spota služeći se znakovnim jezikom pod nazivom ExchangeAbility (dostupan ovdje). HRT je snimio reportažu o snimanju ovog spota koja  je dostupna ovdje, a članak koji je o spotu i o ESN-u objavio Zadarski list dostupan je ovdje. Dodatni video, posvećen Erasmus+ razmjeni na europskoj razini, moguće je pronaći ovdje.  

Datum objave: 7.4.2016.


Portal za studente na mobilnosti

Svim zainteresiranim odlaznim studetnima prestavljamo novu platformu Eurasmus. Studenti ovdje mogu pronaći ponude za smještaj ili ponude za stručnu praksu te mnoge korisne informacije o gradu u kojeg se pripremaju otići u sklopu mobilnosti. Više informacija o praksama možete vidjeti OVDJE, a o smještaju OVDJE.    


Portali s tečajevima

StudyPortals je nedavno pokrenuo LanguageLearningPortal, stranicu posvećenu učenju jezika i PreparationCourses, stranicu koja se bavi pripremnim tečajevima za studij. Putem LanguageLearningPortala studenti mogu odabrati onaj tečaj za učenje stranih jezika u svojoj blizini koji će najbolje odgovarati njihovim željama i potrebama. PreparationCoursesPortal može, između ostaloga, studentima pomoći da u svojoj blizini pronađu tečajeve uz pomoć kojih će usvojiti dobre akademske vještine i biti spremniji na studij na svom budućem sveučilištu.     

LanguageLearningPortal: http://www.languagelearningportal.com/home/en-GB/ 

PreparationCoursesPortal: http://www.preparationcoursesportal.com/  


Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija u inozemstvu

U okviru programa Erasmus+ studentima koji žele studirati na diplomskim studijima u inozemstvu od sada je dostupna Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija (The Erasmus+ Master Loan Scheme) za kreditiranje studiranja u inozemstvu po pristupačnijim uvjetima. Španjolska banka MicroBank prva je banka koja se odazvala pozivu Europske komisije i Europskog investicijskog fonda te se uključila u projekt Erasmus+ Master zajmova. Studenti će svoje prijave predavati izravno banci koja sudjeluje u Erasmus+ shemi zajmova za studente diplomskih studija. Navedena će banka nuditi mogućnost davanja zajmova španjolskim odlaznim studentima te studentima iz ostalih Erasmus+ zemalja koji žele studirati u Španjolskoj. Treba naglasiti kako su Erasmus+ Master zajmovi nova i dodatna aktivnost koja ne zamjenjuje dodjelu sredstava u okviru programa Erasmus+, a koja će ostati glavni dio programa Erasmus+. Iznos kredita u okviru ove sheme bit će do maksimalno 12 000 eura za jednogodišnje programe te do 18 000 eura za dvogodišnje programe, a sredstva su namijenjena pokrivanju troškova života i školovanja u bilo kojoj  od 33 zemlje koje sudjeluju u programu Erasmus+. Uvjet je nastavak diplomskog studija u zemlji u kojoj kandidat nema prebivalište i da ta zemlja bude različita od one u kojoj je završio preddiplomski studij. S obzirom na to da ovdje nije riječ o potpori nego o kreditu koji mora biti vraćen, osigurani su i posebni, povoljniji uvjeti kreditiranja koji olakšavaju otplatu. Više podataka o Erasmus+ Master zajmovima možete naći na sljedećoj poveznici: http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/masters-loans_en.htm.            


Obavijest o shemi zajmova za Erasmus+ diplomske studije

MicroBank iz Španjolske je pristupila shemi zajmova za diplomske studije Erasmus+ koji su dostupni u okviru Erasmus + programa. Time su omogućeni prvi krediti za studente diplomskog studija koji žele studirati u inozemstvu na institucijama nositeljicama Erasmus povelje za visoko obrazovanje. Ovaj prvi ugovor će podržati do 2.000 studenata tijekom tri godine - bilo iz Španjolske koji će studirati na diplomskoj razini u jednoj od programskih Erasmus + zemalja ili za studente iz Erasmus+ zemalja koji će studirati na diplomskoj razini u Španjolskoj. Za više informacija možete se obratiti Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru ili na e-mail adresu: EAC-ERASMUSPLUS-SLGF@ec.europa.eu.