Obavijesti i natječajiERASMUS+ KA103 I KA107 NATJEČAJI:Erasmus+: Natječaj za financiranje mobilnosti osoblja u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019.

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti osoblja u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019. u sklopu Programa Erasmus+ KA103 (Projekt 2018-1-HR01-KA103-046929). 

Financijska potpora dodjeljuje se nastavnicima i nenastavnom osoblju Sveučilišta u Zadru koje želi ostvariti mobilnost u svrhu podučavanja ili osposobljavanja na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u programskim zemljama (članicama EU+ te Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Makedoniji i Turskoj) te za financiranje gostujućih predavanja inozemnih stručnjaka koji nisu zaposlenici visokoškolskih institucija.

Natječaj je otvoren do 26. listopada 2018. godine, a više informacija kao i potrebne obrasce pronađite u tekstu Natječaja dostupnom ovdje.

Dodatne informacije dostupne su u Uredu za međunarodnu suradnju.

Rok za prijavu: 26.10.2018.

Datum objave: 25.09.2018.


Projekt Erasmus+ mobilnosti nastavnog osoblja Sveučilišta u Valladolidu

Sveučilište u Valladolidu poziva zainteresirane kandidate da se prijave za program mobilnost na istoimenom sveučilištu u svrhu održavanje nastave. Bitno je naglasiti da mobilnost uključuje sva predmetna područja sveučilišta, odnosno umjetnost i humanističke znanosti, opće znanosti, zdravstvene znanosti, pravo, društvene znanosti, inženjerstvo te arhitekturu.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 17.10.2018.


Rezultati Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu

Rezultati Natječaja za stručnu praksu u okviru programa Erasmus+ (Projekt broj: 2017-1-HR01-KA103-034901) za dostupni su ovdje.

Svi kandidati s liste prihvaćenih kandidata bit će obaviješteni o daljnjim koracima putem e-maila.

Napominjemo da natječaj ostaje otvoren do popunjenja kvote te ga možete pronaći niže na mrežnoj stranici.

Datum objave: 10.10.2018


Produljeni Natječaj za financiranje odlazne mobilnosti studenata u okviru programa Erasmus+ KA107 – mobilnost s partnerskim zemljama (Sveučilište u Tirani - Albanija)

Produljen je Natječaj za financiranje odlazne mobilnosti studenata u okviru programa Erasmus+ ključna aktivnost 1 (KA107 – mobilnost s partnerskim zemljama) u okviru Erasmus+ projekta 2017-1-HR01-KA107-035124 za studijski boravak koji je moguće ostvariti na Sveučilištu u Tirani - Albanija. Više informacija možete pronaći u tekstu Natječaja dostupnom na gore navedenoj poveznici.

Datum objave: 05.10.2018.

Rok za prijavu: 12.11.2018.


Rezultati Natječaja za studentsku mobilnosti u okviru programa Erasmus+

Rezultati Natječaja za studijski boravak u ljetnom semestru ak. god. 2018./19. u okviru programa Erasmus+ (Projekt 2018-1-HR01-KA103-046929) dostupni su ovdje.

Svi kandidati s liste prihvaćenih kandidata obavezni su doći na informativni sastanak u srijedu, 10. listopada 2018. godine u 14 sati, u dvoranu za poslijediplomske studije (2. kat zgrade Rektorata lijevo, Ulica Mihovila Pavlinovića 1). Na sastanku će Vam biti objašnjeni daljnji koraci vezani za ostvarivanje mobilnosti te ćete moći postaviti pitanja, a do tada ćemo Vam e-mailom javiti na kojoj ćete od odabranih inozemnih institucija u konačnici moći ostvariti mobilnost te Vas nominirati.

Odluka o dodjeli dodatnih sredstava za studente slabijega socioekonomskog stanja bit će donesena naknadno i o njoj će kandidati biti obaviješteni putem e-maila.

Datum objave: 04.10.2018


Produljeni Erasmus+ Natječaj za studentsku mobilnost u svrhu stručne prakse

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti studenata u svrhu stručne prakse koju je moguće ostvariti do 31. svibnja 2019. godine u sklopu programa Erasmus+.

Tekst Natječaja možete pronaći OVDJE, dok ponude za stručnu praksu inozemnih institucija možete pronaći OVDJE.

Vezani dokumenti Natječaja:

 1. Prijavni obrazac za stručnu praksu za akademsku godinu 2017./2018.,
 2. Europass CV obrazac,
 3. Popis Erasmus koordinatora na odjelima Sveučilišta u Zadru,
 4. Prihvatno pismo inozemne organizacije tzv. Confirmation of Acceptance for Erasmus+ Placement (za stručnu praksu),
 5. Prijavni obrazac za osobe s posebnim potrebama (za studente s invaliditetom),
 6. Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (za studente slabijeg socioekonomskog statusa)
 7. Erasmus+ programski vodič (Erasmus+ Programme Guide).

Obrazac prijave s ostalom dokumentacijom poslati poštom na adresu:

Sveučilište u Zadru - Rektorat

Ured za međunarodnu suradnju

(s naznakom : Za Erasmus+ natječaj)

Mihovila Pavlinovića 1

23 000 ZADAR

ili osobno dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju na navedenu adresu, zgrada rektorata, V. kat., do zatvaranja Natječaja tj. popunjenja odobrene kvote.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Marija Džaja Sikirić, (Tel.: 023/200-588, E-mail: mardzaja@unizd.hr)

NAPOMENA: Povjerenstvo će se, ovisno o broju zaprimljenih prijava, sastajati svakih deset dana i vršiti odabir kandidata do popunjenja odobrene kvote ili zaključenja Natječaja.

Datum objave: 06.09.2018.OSTALI NATJEČAJI:Stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2019./2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2019./2020. Za hrvatske državljane dodjeljuju se sljedeće kategorije stipendija u konkurenciji s kandidatima iz drugih zemalja Europske unije:

 • stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine;
 • stipendije za doktorske studije, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine;
 • stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2015. i 31. kolovoza 2018. godine;
 • stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti, za diplomirane (BA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 15.11.2018.

Datum objave: 18.10.2018.


Međunarodna zimska škola na Sveučilištu u Padovi

Sveučilište u Padovi poziva zainteresirane studente doktorskih studija i postdoktorske istraživače da se prijave na sudjelovanje na Međunarodnoj zimskoj školi pod nazivom „Beyond p < .05: Modern statistical approaches in psychological science“ na Sveučilištu u Padovi koja će se održati od 18. do 22. veljače 2019. Petodnevni program sastojat će se od predavanja, koje će izvoditi međunarodno priznati govornici, i radionica na kojima će sudionici imati priliku raspravljati o svojim tekućim istraživačkim projektima.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 15.11.2018.

Datum objave: 17.10.2018.


Osma Međunarodna konferencija u Iževsku

Državno tehničko sveučilište Kalašnjikov u Iževsku organizira osmu Međunarodnu konferenciju 23. i 24. travnja 2019. pod nazivom „Tehnička sveučilišta: integracija s europskim i svjetskim sustavima obrazovanja“ posvećeno stotoj obljetnici rođenja Mikhaila Kalashnikova.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 17.10.2018.


Kratkoročni program razmjene Sveučilišta Kansai u Osaki

Sveučilište Kansai u Osaki poziva zainteresirane studente preddiplomskog i diplomskog studija da se prijave za kratkoročni program razmjene za inozemne studente. Studenti će imati priliku slušati glavne kolegije na engleskom jeziku i učiti o japanskoj kulturi. Program omogućuje studentima da uče o suvremenim problemima, kulturi i povijesti Japana kroz kraće stručne prakse ili terenski rad. Također se nudi izborni tečaj japanskog jezika za početnike koji žele naučiti jezik.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 07.11.2018.

Datum objave: 17.10.2018.


Oxford: Weidenfeld i Hoffmann stipendije i Leadership Programme 2019.

Oxford Weidenfeld i Hoffmann stipendije dio su programa "Oxford Graduate Scholarships", osnovanog putem jedne nove inicijative, kojoj je cilj stvoriti potpune stipendije za najbolje svjetske studente koji su na diplomskom studiju.

Kandidati trebaju iskazati namjeru da se nakon završetka studija vrate u zemlju odakle dolaze, kao i prikazati poveznicu između teme svog studija i ciljeva svoje dugoročne karijere, objašnjavajući kako vide da bi njihov profesionalni rad mogao doprinijeti poboljšanju javnog života njihove zemlje ili šire, na regionalnoj ili svjetskoj razini. Navedene će kvalitete biti razmatrane kroz selekcijski proces, koristeći podatke iz prijavnice  te Upitnika „Weidenfeld-Hoffmann Scholarships“ i (ako je potrebno) putem intervjua.

Stipendija pokriva 100% troškova školarine i potporu za životne troškove (u iznosu od najmanje 14.777 engleskih funti). Da biste bili uzeti u obzir kao kandidat za ovu stipendiju, morate odabrati Weidenfeld-Hoffmann Scholarships & Leadership Programme u odjeljku stipendija (Scholarships), koji se nalazi unutar prijavnog obrasca za Sveučilište Oxford. Osim prijavnice za odabrani studij, morate ispuniti i izjavu „Weidenfeld-Hoffmann Scholarships Statement“ i poslati je na vrijeme, zajedno s prijavnicom.

Više informacija o prijavi pronađite ovdje i ovdje.

Više informacija o samoj stipendiji pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 25.01.2019.

Datum objave: 11.10.2018.


DAAD-GSSP doktorske stipendije za Sveučilište Heidelberg

HGGS odnosno Heidelberg Graduate School for the Humanities and Social Sciences u suradnji s DAAD GSSP (Graduate School Scholarship Programme), dodjeljuje doktorske stipendije visokomotiviranim, izvrsnim doktorskim kandidatima sa snažnim interesom za interdisciplinarna istraživanja na Sveučilištu u Heidelbergu.

Od kandidata se očekuje da imaju završen magistarski studij iz neke od disciplina iz područja humanističkih ili društvenih znanosti i natprosječne akademske rezultate. Prijepis ocjena treba pokazati najmanje četiri godine studija na sveučilišnoj razini. Očekuje se odlično poznavanje engleskog i njemačkog jezika. Njemački se može naučiti ili poboljšati za vrijeme studijskog programa u prvoj godini.

Bitno je naglasiti da se do kandidata očekuje da kontaktiraju potencijalnog supervizora pri Sveučilištu u Heidelbergu, kako bi razgovarali o svojim planovima za istraživanje i kako bi dobili njegov pristanak. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će pozvani predstaviti svoj projekt pred Izbornom komisijom, prilikom intervjua u Heidelbergu ili putem Skypea.

Prijavu pronađite ovdje.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 31.10.2018.

Datum objave: 10.10.2018.


Program „Best of South-East“ za akademsku godinu 2019./2020.

Program „Best of South-East“ poziva sve zainteresirane studente i nedavno diplomirane studente ekonomije da se prijave na studijski boravak, odnosno stručnu praksu na Sveučilištu u Grazu u kombinaciji s radnim iskustvom i osposobljavanjem u banci Steiermärkische Sparkasse. Trajanje oba programa je 12 mjeseci prilikom kojeg će kod praktikanata naglasak biti na praktičnom osposobljavanju uz odabrane kolegije na Sveučilištu u Grazu, dok će se studenti baviti studiranjem, odnosno slušanjem kolegija na Sveučilištu u Grazu uz praktično iskustvo u obliku prakse na ljeto 2020.

Više informacija pronađite ovdje: https://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/bestofsoutheast/

Rok za prijavu: 05.12.2018.

Datum objave: 09.10.2018.


Creative Shock natjecanje u Litvi

ISM Sveučilište menadžmenta i ekonomije u Vilniusu poziva zainteresirane da prijave za sudjelovanje na natjecanju studija slučajeva društvenog poduzetništva pod nazivom „Creative Shock“ u Litvi uz mogućnost osvajanja 2000 eura i povratne karte za let za bilo koje odredište u svijetu.

Na natjecanju Creative Shock sudjeluju mladi iz cijeloga svijeta koji se žele upoznati s pojmom društvenog poduzetništva, njegove provedbe i utjecaja. Od sudionika se traži da riješe dva studija slučaja u preliminarnom krugu. Najboljih deset timova zatim se nalazi u Vilniusu, Litvi kako bi riješili posljednja dva studija slučaja. Prijaviti se možete individualni ili u timu od 3 do 4 člana.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 07.10.2018.

Datum objave: 04.10.2018.


Stipendije DAAD-a

DAAD (Njemačka služba za akademsku razmjenu) raspisao je sljedeće natječaje za stipendije:

1. Financiranje ljetne škole (12-21 dana)

Više informacija pronađite ovdje.

 

Rok za prijavu: 08.11.2018.

 

2. Financiranje istraživanja u Njemačkoj

 • Za postdoktorande do tri mjeseca: više informacija pronađite ovdje.
 • Za doktorande kratak boravak 1-6 mjeseci: više informacija pronađite ovdje.
 • Ili duži boravak 7-10 mjeseci: više informacija pronađite ovdje.

Rok prijave: 15.11.2018.

3. Stipendije za studente:

 • za diplomski studij u Njemačkoj (na engleskom ili njemačkom jeziku): više informacija pronađite ovdje.
 • za ljetni tečaj njemačkog jezika u Njemačkoj: više informacija pronađite ovdje.

Važno je napomenuti da znanje njemačkog jezika nije preduvjet za ostvarivanje stipendija. Za sva pitanja vezana za proces prijave ili sam boravak u Njemačkoj zainteresirani se mogu javiti lektorici na Odjelu za germanistiku Larissi Holz: lholz@unizd.hr.

Datum objave: 03.10.2018.


Razmjene u okviru programa CEEPUS

Ovim putem obavještavaju se svi zainteresirani da je u okviru programa razmjene CEEPUS u Sloveniji preostalo slobodnih mjesta za studentske mobilnosti u zimskom semestru, i to za mrežnu mobilnost, ali i za freemover prijave. Sve informacije možete pronaći na www.ceepus.info ili upitom na e-mail adresu: mkolega@unizd.hr.


Nacionalni program stipendija Slovačke Republike 

Pozivaju se zainteresirani kandidati da se prijave za stipendije Nacionalnog programa stipendija Slovačke Republike. Stipendije podupiru studentsku, istraživačku, profesorsku i umjetničku mobilnost stranih studenata, doktoranada, istraživača, sveučilišnih profesora i umjetnika, s visokih obrazovnih institucija i istraživačkih organizacija, u Slovačkoj.

Više informacija pronađite ovdje: https://www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-applicants

Rok za prijavu: 31.10.2018.

Datum objave: 11.09.2018.


BAYHOST stipendije za poslijediplomske i doktorske studije

Bavarski akademski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu dodjeljuje jednogodišnje stipendije za poslijediplomske i doktorske studije na bavarskim sveučilištima i sveučilištima primijenjenih znanosti u akademskoj godini 2019./2020. Stipendije su namijenjene studentima srednje, istočne i jugoistočne Europe. Stipendije se mogu produljiti u dva navrata do najviše 3 godine, a iznose 735 € mjesečno. Jednogodišnji studijski boravak u Bavarskoj kao dio doktorskog studija u matičnoj zemlji također može biti financiran.

Više informacija pronađite ovdje: https://www.uni-regensburg.de/bayhost/english/scholarships/study-in-bavaria/index.html

Rok za prijavu: 01.12.2018.

Datum objave: 06.09.2018.


Tečaj japanskog jezika Sveučilišta Kansai

Sveučilište Kansai nudi intenzivni tečaj japanskog jezika i kulture za zimski semestar akademske godine 2018./2019. Tečaj se organizira u dva termina. Prvi tečaj je u razdoblju od 15.01.2019. do 05.02.2019. (22 dana). Drugi tečaj je u razdoblju od 14.02.2019. do 25.02.2019. (12 dana).

Više informacija pronađite ovdje: http://www.kansai-u.ac.jp/Kokusai/english/from/program.php?id=special

Rok za prijavu (1. tečaj): 31.10.2018.

Rok za prijavu (2. tečaj): 30.11.2018.

Datum objave: 20.07.2018.


Diplomski studij međunarodnih financija Sveučilišta u Macerati

Odjel za ekonomiju i pravo Sveučilišta u Macerati poziva studente da se prijave na tropredmetni diplomski studijski program „Međunarodnih financija“ za akademsku godinu 2018./2019 koji se nudi na Sveučilištu u Macerati (Italija), Sveučilištu u Angersu (Francuska) te Sveučilištu Nikola Kopernik u Toruńu (Poljska). Kurikulum programa sastavljen je u kombinaciji kurikuluma ovih triju sveučilišta. Ovaj interdisciplinarni studij traje dvije godine te se predavanje u potpunosti izvode na engleskom jeziku. Cilj je da studenti usvoje znanja iz financija, menadžmenta, ekonomije, matematike, prava i stranih jezika. Prijava je dostupna ovdje.

Više informacija pronađite ovdje: http://economiaediritto.unimc.it/en/International%20Finance%20and%20Economics/triple-degree/multiple-diploma-international-finance-programme

Rok za prijavu: 26.10.2018.

Datum objave: 11.07.2018.


Stipendije za nastavno osoblje u Španjolskoj

Sveučilište u Valladolidu pokrenulo je projekt „Erasmus+ Teaching Staff at the Uva“ početkom 2018. godine. U projekt je uključeno niz ponuda za strano nastavno osoblje za mobilnost na Sveučilištu u Valladolidu unutar Erasmus+ programa. Mobilnosti se nude za nastavno osoblje umjetnosti/humanističkih znanosti,  prava, društvenih znanosti te inženjerstva/arhitekture.

Više informacija pronađite ovdje: http://www.relint.uva.es/incomingStaff/mostrar.asp

Datum objave: 06.07.2018.


Europski diplomski studij pismenog prevođenja

Europska komisija ispisuje natječaj za članstvo u mreži EMT (European Master's in Translation – Europski diplomski studij pismenog prevođenja). Pozivaju se zainteresirani odjeli Sveučilišta da se prijave za članstvo. Natječaj se otvara 14. rujna 2018. Sve informacije o uvjetima i postupku prijave bit će objavljene na službenoj web-stranici Europske komisije.

Više informacija pronađite ovdje: https://ec.europa.eu/info/resources-partners/european-masters-translation-emt/european-masters-translation-emt-explained_en

Rok za prijavu: 14.12.2018.

Datum objave: 06.07.2018.


Stipendije za diplomski studij u Kopru

Primorsko sveučilište u Kopru raspisuje Natječaj za stipendije za diplomski studij pod nazivom „Sustainable Built Environments (SBE)“ koji se izvodi na engleskom jeziku na Fakultetu prirodnih znanosti, matematike i informacijskih tehnologija.

Više informacija pronađite ovdje:

https://www.famnit.upr.si/en/news/msc-sustainable-buil

Datum objave: 17.05.2018


Stipendije za tečaj njemačkog jezika i stručno usavršavanje u Austriji

Akademija ActiLingua nudi dva programa koje financira Erasmus+. German and Work Experience program u Austriji uključuje tečaje njemačkog jezika i pomaže studentima u pronalaženju organizacija za stručno osposobljavanje s ciljem stjecanja radnog iskustva u tvrtki u razdoblju od minimalno četiri tjedna. German Teachers' Course program usmjeren je na nastavnike njemačkog jezika koji žele unaprijediti jezičnu i međukulturalnu kompetenciju. Program se odvija u razdoblju od dva tjedna.

Više informacija pronađite ovdje: https://www.actilingua.com/assets/docs/downloads/flyer-wep-englisch.pdf?utm_source=Supermailer&utm_medium=email&utm_campaign=Erasmus-DLK-en-2018-05-09

https://www.actilingua.com/assets/docs/downloads/flyer-teacher-english.pdf?utm_source=Supermailer&utm_medium=email&utm_campaign=Erasmus-DLK-en-2018-05-09

Datum objave: 10.05.2018.


Razmjene profesora, stručnjaka i osoba iz kulture s Italijom

Talijansko Ministarstvo vanjskih poslova nudi mogućnost sufinanciranja razmjene profesora, stručnjaka i kulturnih djelatnika u svrhu poticanja bilateralne suradnje na područjima od zajedničkog interesa, posebice između sveučilišta i istraživačkih centara.

Financijska potpora moguća je za hrvatske docente, stručnjake i osobe iz kulture pozvane na razmjenu u Italiju i to kao paušalna potpora za trošak noćenja do maksimalno 906,00 € (120,00 € dnevno za prvih 6 dana i 93,00 € za 7. i 8.) kao i za talijanske profesore, stručnjake i osobe iz kulture za koje je predviđen povrat cijelog iznosa utrošenog za međunarodne putne karte.

Kontakt osoba za više informacija je Kristina Kovilić iz Talijanskog instituta za kulturu:

Tel. 01/4830202

E-mail: amministrazione.iiczagabria@esteri.it

Više informacija:

http://www.iiczagabria.esteri.it/iic_zagabria/it/avvisi/contributi-per-lo-scambio-di-visite.html

Datum objave: 19.02.2018.


Sedmo izdanje studija „International Master in European Project Planning and Management” 

Pozivaju se zainteresirani kandidati na studij pod nazivom „International Master in European Project Planning and Management” u trajanju od pet mjeseci nastave (800 sati) u Firenci te tri mjeseca praktičnog rada u organizacija s dugim iskustvom u upravljanju EU projektima.

Više informacija o organizatoru studija pronađite na: http://europlan.pixel-online.org/MST_intro.php

Kontakt podaci:

Tel. +39-055-48.97.00

Fax. +39-055-462.88.73

e-mail: master-epm@pixel-online.net

Datum objave: 08.02.2018.


Prijave za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja (KA203)

Agencija za mobilnost i programe Europske unije omogućuje pojedinačna savjetovanja prijaviteljima zainteresiranima za podnošenje projektne prijave za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja (KA203). Zainteresirani za projekte unutar ove Erasmus+ aktivnosti mogu pronaći obrazac za individualno savjetovanje projektnih prijedloga na poveznici:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-visoko-obrazovanje/potpora-pri-prijavi-2018-/, u dijelu Pojedinačna savjetovanja. Na istoj su poveznici dostupne prezentacije s KA2 radionice.

Prijavni obrazac (u PDF formatu) i tehničke upute za njegovo popunjavanje bit će, čim budu dostupni, objavljeni ovdje:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-visoko-obrazovanje/dokumentacija-za-prijavu-2018-/

Datum objave: 23.01.2018.


Mobilnost nastavnog osoblja na Sveučilištu u Valladolidu

Sveučiliše u Valladolidu poziva kandidate zainteresirane za održavanje nastave na njihovim sastavnicama u okviru programa Erasmus+ da pogledaju dostupne ponude objavljene na poveznici:

http://www.relint.uva.es/IncomingStaff/mostrar.asp

Zainteresirani kandidati mogu se obratiti kontakt osobi navedenoj u ponudi koja ih zanima.

Financiranje Erasmus+ mobilnosti moguće je ostvariti u okviru natječaja koje raspisuje Sveučilište u Zadru, a više informacija pronađite ovdje

Datum objave: 23.01.2018.


ActiLingua - Tečajevi njemačkog u Beču 

ActiLingua akademija nudi tečajeve njemačkog u Beču.

Predavanja se održavaju od ponedjeljka do petka, a u poslijepodnevnim satima i vikendima imate dovoljno slobodnog vremena za samostalno učenje, opuštanje ili uživanje u kulturi Austrije.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje, a posebnu ponudu ovdje.

Letak s dodatnim informacijama za tečajeve za profesore njemačkog možete pronaći ovdje.

Datum objave: 01.12.2017.


Priznanje za ESN-Zadar za najbolju suradnju s Uredom za međunarodnu suradnju - 21.6.2017.

U Dubrovniku se od 12. do 14. svibnja održala jubilarna, 10. Nacionalna platforma Erasmus Student Networka (ESN-a) Hrvatska koja je okupila 70-ak studenata iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika te nekoliko međunarodnih delegata iz Litve i Finske. Glavne teme o kojima se raspravljalo su bile oko 30. godišnjice Erasmus+ programa, članstvo ESN-a Hrvatska u Mreži mladih Hrvatska i biranje novog Nacionalnog odbora.

Članovi ESN-a Zadar osvojili su priznanje za najbolju suradnju s Uredom za međunarodnu suradnju na temelju zajedničkih projekata, predavanja o mobilnosti i dobre komunikacije.

Članovi ESN-a Zadar koji su sudjelovali na platformi: Bianca Janković, Dolores Knežić. Natalija Zubak, Filip Cirkvenčić, Josipa Friščić, Valentina Buzuk i Mateja Citković.


8. nacionalna platforma ESN-a Hrvatska - Zadar 13.-15. svibnja 2016.

U Zadru se, od 13. do 15. svibnja 2016. godine održala 8. nacionalna platforma ESN-a Hrvatska, godišnji sastanak svih sekcija ESN-a Hrvatska. Tijekom konferencije raspravljalo se o kvaliteti raznih aspekata studentske mobilnosti na hrvatskim sveučilištima kao i definiralo rad i smjer za ESN Hrvatska naredne godine s ciljem poboljšanja studentske mobilnosti i priznavanja ocjena na hrvatskim sveučilištima. Izabrani su novi članovi glavnog tijela ESN-a Hrvatska, Nacionalnog Odbora, čiji je zadatak predstavljati ESN Hrvatska na međunarodnim događanjima. Članica ESN-a Zadar Zrinka Trusić izabrana je za nacionalnog PR managera. Također se radilo na primjeni međunarodnih projekata ESN-a na nacionalnoj i lokalnoj razini te na edukciji članova ESN-a Hrvatska kroz brojne radionice i predavanja. Platformi je prisustvovalo preko 80 gostiju iz 5 hrvatskih gradova (Osijeka, Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika) te nekoliko vanjskih gostiju iz Finske, Švedske te Mađarske, koji su izrazili posebnu želju za posjetom Hrvatskoj nakon što je ESN Hrvatska nedavno u Varšavi proglašena 2. najboljom ESN zemljom u Europi.

 

 

 

 

 

 


Sudjelovanje ESN-a na generalnoj skupštini

Erasmus  Studentska  Mreža (Erasmus  Student  Network,  odnosno  ESN)  najveća  je studentska organizacija u Europi, a njene članice iz Zadra sudjelovale su na godišnjoj generalnoj skupštini (AGM), najvećoj studentskoj konferenciji  u  Europi  fokusiranoj  na  temu  mobilnosti.  U  skladu  sa  svojim  motom,  “Studenti pomažu  studentima”,  ESN  aktivno  podržava  europsku  integraciju  i  interkulturnu razmjenu u sklopu brojnih aktivnosti i rada ESN volontera. Ovaj je prestižni događaj ove godine održan u Varšavi, gradu koji je primio delegaciju  od  1,200studenata koji su predstavili 500 visokoobrazovnih institucija iz 38 zemalja kako bi diskutirali o budućnosti same organizacije i o široj ulozi internacionalno orijentirane mladeži u Europi. Hrvatska, čija je delegacija brojila 17 članova  iz šest gradova u  kojima postoje ESN  sekcije ­ Zagreba, Osijeka, Rijeke, Zadra, Splita  i  Dubrovnika,  izabrana  je  za  2.  najbolju  ESN  državu  u  Europi. Također je održan  i  Internacionalni  infomarket,  najopsežniji  sajam  obrazovanja  organiziran  u  Poljskoj  koji  je ugostio  lokalne  studente.  Predstavljena  su  brojna  hrvatska  sveučilišta  iz  već  spomenutih gradova, među kojima je bilo i Sveučilište u Zadru, koje su predstavile studentice i članice ESN­a Zadar,  Bianca  Janković,  Josipa  Friščić  i  Zrinka  Trusić.  Osim  toga,  podržavajući  ideju zapošljavanja  mladih,  na  AGM­u  se  također  nudilo  preko  50  radionica  pod  krilaticom neformalnog  obrazovanja,  na  kojima  su  sudionici  dobili  priliku  usavršiti  svoje  vještine  te  steći nova  znanja.  Konferencija  je  zaključena  biranjem  Internacionalnog  Odbora,  nakon  čega  je uslijedila svečana večera u Palači kulture i znanosti.

Datum objave: 18.4.2016.


Rad udruge ESN Zadar

ESN Zadar je snimio nekoliko kratkih promotivnih filmova o svom radu i aktivnostima u kojima sudjeluju tijekom akademske godine 2016./17. Prvi film, pod nazivom „Meet ESNZadar Family“ (koji je dostupan ovdje), predstavlja skupinu i njenu ulogu na Sveučilištu te među studentima. Drugi film (dostupan ovdje) prikazuje prvi tjedan boravka dolaznih studenata u ljetnom semestru 2016. i aktivnosti u koje su bili uključeni kao što su Međunarodna večera za dolazne studente, Info dan za potencijalne odlazne studente, posjet azilu za napuštene životinje te brojne druge aktivnosti. U sklopu promoviranja mobilnosti studenata s invaliditetom, ESN je također organizirao snimanje promotivnog spota služeći se znakovnim jezikom pod nazivom ExchangeAbility (dostupan ovdje). HRT je snimio reportažu o snimanju ovog spota koja  je dostupna ovdje, a članak koji je o spotu i o ESN-u objavio Zadarski list dostupan je ovdje. Dodatni video, posvećen Erasmus+ razmjeni na europskoj razini, moguće je pronaći ovdje.  

Datum objave: 7.4.2016.


Portal za studente na mobilnosti

Svim zainteresiranim odlaznim studetnima prestavljamo novu platformu Eurasmus. Studenti ovdje mogu pronaći ponude za smještaj ili ponude za stručnu praksu te mnoge korisne informacije o gradu u kojeg se pripremaju otići u sklopu mobilnosti. Više informacija o praksama možete vidjeti OVDJE, a o smještaju OVDJE.    


Portali s tečajevima

StudyPortals je nedavno pokrenuo LanguageLearningPortal, stranicu posvećenu učenju jezika i PreparationCourses, stranicu koja se bavi pripremnim tečajevima za studij. Putem LanguageLearningPortala studenti mogu odabrati onaj tečaj za učenje stranih jezika u svojoj blizini koji će najbolje odgovarati njihovim željama i potrebama. PreparationCoursesPortal može, između ostaloga, studentima pomoći da u svojoj blizini pronađu tečajeve uz pomoć kojih će usvojiti dobre akademske vještine i biti spremniji na studij na svom budućem sveučilištu.     

LanguageLearningPortal: http://www.languagelearningportal.com/home/en-GB/ 

PreparationCoursesPortal: http://www.preparationcoursesportal.com/  


Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija u inozemstvu

U okviru programa Erasmus+ studentima koji žele studirati na diplomskim studijima u inozemstvu od sada je dostupna Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija (The Erasmus+ Master Loan Scheme) za kreditiranje studiranja u inozemstvu po pristupačnijim uvjetima. Španjolska banka MicroBank prva je banka koja se odazvala pozivu Europske komisije i Europskog investicijskog fonda te se uključila u projekt Erasmus+ Master zajmova. Studenti će svoje prijave predavati izravno banci koja sudjeluje u Erasmus+ shemi zajmova za studente diplomskih studija. Navedena će banka nuditi mogućnost davanja zajmova španjolskim odlaznim studentima te studentima iz ostalih Erasmus+ zemalja koji žele studirati u Španjolskoj. Treba naglasiti kako su Erasmus+ Master zajmovi nova i dodatna aktivnost koja ne zamjenjuje dodjelu sredstava u okviru programa Erasmus+, a koja će ostati glavni dio programa Erasmus+. Iznos kredita u okviru ove sheme bit će do maksimalno 12 000 eura za jednogodišnje programe te do 18 000 eura za dvogodišnje programe, a sredstva su namijenjena pokrivanju troškova života i školovanja u bilo kojoj  od 33 zemlje koje sudjeluju u programu Erasmus+. Uvjet je nastavak diplomskog studija u zemlji u kojoj kandidat nema prebivalište i da ta zemlja bude različita od one u kojoj je završio preddiplomski studij. S obzirom na to da ovdje nije riječ o potpori nego o kreditu koji mora biti vraćen, osigurani su i posebni, povoljniji uvjeti kreditiranja koji olakšavaju otplatu. Više podataka o Erasmus+ Master zajmovima možete naći na sljedećoj poveznici: http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/masters-loans_en.htm.            


Obavijest o shemi zajmova za Erasmus+ diplomske studije

MicroBank iz Španjolske je pristupila shemi zajmova za diplomske studije Erasmus+ koji su dostupni u okviru Erasmus + programa. Time su omogućeni prvi krediti za studente diplomskog studija koji žele studirati u inozemstvu na institucijama nositeljicama Erasmus povelje za visoko obrazovanje. Ovaj prvi ugovor će podržati do 2.000 studenata tijekom tri godine - bilo iz Španjolske koji će studirati na diplomskoj razini u jednoj od programskih Erasmus + zemalja ili za studente iz Erasmus+ zemalja koji će studirati na diplomskoj razini u Španjolskoj. Za više informacija možete se obratiti Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru ili na e-mail adresu: EAC-ERASMUSPLUS-SLGF@ec.europa.eu.