Obavijesti i natječajiERASMUS+ KA103 I KA107 NATJEČAJI:Izvanredni Natječaj za financiranje mobilnosti osoblja u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019.

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti osoblja u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019. u sklopu Programa Erasmus+ KA103 (Projekt 2018-1-HR01-KA103-046929). 

Financijska potpora dodjeljuje se nastavnicima i nenastavnom osoblju Sveučilišta u Zadru koje želi ostvariti mobilnost u svrhu podučavanja ili osposobljavanja na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u programskim zemljama (članicama EU+ te Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Makedoniji i Turskoj) te za financiranje gostujućih predavanja inozemnih stručnjaka koji nisu zaposlenici visokoškolskih institucija.

Natječaj je otvoren do 17. prosinca 2018. godine, a više informacija kao i potrebne obrasce pronađite u tekstu Natječaja dostupnom ovdje.

Dodatne informacije dostupne su u Uredu za međunarodnu suradnju.

Datum objave: 30.11.2018.


Natječaj za financiranje odlazne mobilnosti nastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+ KA107 – mobilnost s partnerskim zemljama (Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Maroko, Crna Gora, Ruska Federacija, Indija, Srbija i Tanzanija)

Otvoren je Natječaj za financiranje odlazne mobilnosti nastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+ ključna aktivnost 1 (KA107 – mobilnost s partnerskim zemljama) u okviru Erasmus+ projekta 2018-1-HR01-KA107-047254. Više informacija možete pronaći u tekstu Natječaja dostupnom na poveznici.

Datum objave: 26.10.2018.

Rok za prijavu: nije određen


Projekt Erasmus+ mobilnosti nastavnog osoblja Sveučilišta u Valladolidu

Sveučilište u Valladolidu poziva zainteresirane kandidate da se prijave za program mobilnost na istoimenom sveučilištu u svrhu održavanje nastave. Bitno je naglasiti da mobilnost uključuje sva predmetna područja sveučilišta, odnosno umjetnost i humanističke znanosti, opće znanosti, zdravstvene znanosti, pravo, društvene znanosti, inženjerstvo te arhitekturu.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 17.10.2018.


Produljeni Erasmus+ Natječaj za studentsku mobilnost u svrhu stručne prakse

Sveučilište u Zadru raspisuje Natječaj za financiranje mobilnosti studenata u svrhu stručne prakse koju je moguće ostvariti do 31. svibnja 2019. godine u sklopu programa Erasmus+.

Tekst Natječaja možete pronaći OVDJE, dok ponude za stručnu praksu inozemnih institucija možete pronaći OVDJE.

Vezani dokumenti Natječaja:

  1. Prijavni obrazac za stručnu praksu za akademsku godinu 2017./2018.,
  2. Europass CV obrazac,
  3. Popis Erasmus koordinatora na odjelima Sveučilišta u Zadru,
  4. Prihvatno pismo inozemne organizacije tzv. Confirmation of Acceptance for Erasmus+ Placement (za stručnu praksu),
  5. Prijavni obrazac za osobe s posebnim potrebama (za studente s invaliditetom),
  6. Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (za studente slabijeg socioekonomskog statusa)
  7. Erasmus+ programski vodič (Erasmus+ Programme Guide).

Obrazac prijave s ostalom dokumentacijom poslati poštom na adresu:

Sveučilište u Zadru - Rektorat

Ured za međunarodnu suradnju

(s naznakom : Za Erasmus+ natječaj)

Mihovila Pavlinovića 1

23 000 ZADAR

ili osobno dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju na navedenu adresu, zgrada rektorata, V. kat., do zatvaranja Natječaja tj. popunjenja odobrene kvote.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Marija Džaja Sikirić, (Tel.: 023/200-588, E-mail: mardzaja@unizd.hr)

NAPOMENA: Povjerenstvo će se, ovisno o broju zaprimljenih prijava, sastajati svakih deset dana i vršiti odabir kandidata do popunjenja odobrene kvote ili zaključenja Natječaja.

Datum objave: 06.09.2018.OSTALI NATJEČAJI:Božićni Erasmus+ foto natječaj

Erasmus+ foto natječaj „Božić na Erasmus“ aktivnost je kojom se nastoji promovirati studentska mobilnost u sklopu programa Erasmus+ i ostalih programa mobilnosti. Tema Erasmus+ foto natječaja je Božić. U Natječaju mogu sudjelovati svi odlazni studenti koji su bili na studiju ili stručnoj praksi preko Erasmusa+ i ostalih programa mobilnosti na način da objave fotografiju sa svoje mobilnosti na Instagramu. Uvjet foto natječaja je da pratite Instagram profil Ureda za međunarodnu suradnju. Fotografija mora biti javno podijeljena, a uz nju mora biti navedena država, mjesto/grad i datum nastanka fotografije, dodan #ZadarAbroad #ErasmusBožić #iro_uni_zadar te označen @iro_uni_zadar.

Natječaj je otvoren do 19.12.2018., a najbolje tri fotografije osvajaju vrijedne nagrade. Prva nagrada je bluetooth zvučnik, druga slušalice, a treća mobilni USB punjač. Nagrade su financirane iz Programa EU Erasmus+.

Više informacija pronađite u pravilima Natječaja.

Datum objave: 05.12.2018.


Natječaj "Stjecanje iskustva"- program "Povezivanje znanstvenika"

20. studenoga 2018. godine Fond "Jedinstvo uz pomoć znanja" otvorio je natječaj za Potporu „Stjecanje iskustva“ (2A) u sklopu Programa „Povezivanje znanstvenika“. Cilj potpore “Stjecanje iskustva“ je dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unapređenje znanosti i tehnologije u domovini.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 01.02.2019.

Datum objave: 22.11.2018.


Diplomski i doktorski studij ekonomije u Pragu

Centar za ekonomska istraživanja i poslijediplomski studij - Ekonomski institut (CERGE-EI) Karlovog sveučilišta u Pragu poziva zainteresirane da se prijave na diplomski studij primijenjene ekonomije i doktorski studij ekonomije za akademsku godinu 2019./2020. CERGE-EI nudi jedinstvenu priliku studentima koji žele studirati u inozemstvu.

Više informacija pronađite ovdje i ovdje.

Rok za prijavu: 31.03.2019.

Datum objave: 20.11.2018.


Program „Vulcanus in Japan“ 2019./2020. – praksa u Japanu za EU studente

Program „Vulcanus in Japan“ nudi praksu studentima iz znanstvenih područja u trajanju od 8 mjeseci u japanskoj tvrtki te intenzivni tečaj japanskog jezika u trajanju od 4 mjeseca za akademsku godinu 2019./2020. Odabrani studenti imaju pravo na besplatan smještaj te dobivaju stipendiju koja pokriva troškove putovanja i životne troškove tijekom trajanja prakse i jezičnog tečaja. Studenti moraju biti upisani u najmanje 4. godinu studija (1. godina diplomskog) te najviše u predzadnju godinu doktorskog studija.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 20.01.2019.

Datum objave: 08.11.2018.


Osma Međunarodna konferencija u Iževsku

Državno tehničko sveučilište Kalašnjikov u Iževsku organizira osmu Međunarodnu konferenciju 23. i 24. travnja 2019. pod nazivom „Tehnička sveučilišta: integracija s europskim i svjetskim sustavima obrazovanja“ posvećeno stotoj obljetnici rođenja Mikhaila Kalashnikova.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 17.10.2018.


Oxford: Weidenfeld i Hoffmann stipendije i Leadership Programme 2019.

Oxford Weidenfeld i Hoffmann stipendije dio su programa "Oxford Graduate Scholarships", osnovanog putem jedne nove inicijative, kojoj je cilj stvoriti potpune stipendije za najbolje svjetske studente koji su na diplomskom studiju.

Kandidati trebaju iskazati namjeru da se nakon završetka studija vrate u zemlju odakle dolaze, kao i prikazati poveznicu između teme svog studija i ciljeva svoje dugoročne karijere, objašnjavajući kako vide da bi njihov profesionalni rad mogao doprinijeti poboljšanju javnog života njihove zemlje ili šire, na regionalnoj ili svjetskoj razini. Navedene će kvalitete biti razmatrane kroz selekcijski proces, koristeći podatke iz prijavnice  te Upitnika „Weidenfeld-Hoffmann Scholarships“ i (ako je potrebno) putem intervjua.

Stipendija pokriva 100% troškova školarine i potporu za životne troškove (u iznosu od najmanje 14.777 engleskih funti). Da biste bili uzeti u obzir kao kandidat za ovu stipendiju, morate odabrati Weidenfeld-Hoffmann Scholarships & Leadership Programme u odjeljku stipendija (Scholarships), koji se nalazi unutar prijavnog obrasca za Sveučilište Oxford. Osim prijavnice za odabrani studij, morate ispuniti i izjavu „Weidenfeld-Hoffmann Scholarships Statement“ i poslati je na vrijeme, zajedno s prijavnicom.

Više informacija o prijavi pronađite ovdje i ovdje.

Više informacija o samoj stipendiji pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 25.01.2019.

Datum objave: 11.10.2018.


Razmjene u okviru programa CEEPUS

Ovim putem obavještavaju se svi zainteresirani da je u okviru programa razmjene CEEPUS u Sloveniji preostalo slobodnih mjesta za studentske mobilnosti u zimskom semestru, i to za mrežnu mobilnost, ali i za freemover prijave. Sve informacije možete pronaći na www.ceepus.info ili upitom na e-mail adresu: mkolega@unizd.hr.


Stipendije za nastavno osoblje u Španjolskoj

Sveučilište u Valladolidu pokrenulo je projekt „Erasmus+ Teaching Staff at the Uva“ početkom 2018. godine. U projekt je uključeno niz ponuda za strano nastavno osoblje za mobilnost na Sveučilištu u Valladolidu unutar Erasmus+ programa. Mobilnosti se nude za nastavno osoblje umjetnosti/humanističkih znanosti,  prava, društvenih znanosti te inženjerstva/arhitekture.

Više informacija pronađite ovdje: http://www.relint.uva.es/incomingStaff/mostrar.asp

Datum objave: 06.07.2018.


Europski diplomski studij pismenog prevođenja

Europska komisija ispisuje natječaj za članstvo u mreži EMT (European Master's in Translation – Europski diplomski studij pismenog prevođenja). Pozivaju se zainteresirani odjeli Sveučilišta da se prijave za članstvo. Natječaj se otvara 14. rujna 2018. Sve informacije o uvjetima i postupku prijave bit će objavljene na službenoj web-stranici Europske komisije.

Više informacija pronađite ovdje: https://ec.europa.eu/info/resources-partners/european-masters-translation-emt/european-masters-translation-emt-explained_en

Rok za prijavu: 14.12.2018.

Datum objave: 06.07.2018.


Stipendije za diplomski studij u Kopru

Primorsko sveučilište u Kopru raspisuje Natječaj za stipendije za diplomski studij pod nazivom „Sustainable Built Environments (SBE)“ koji se izvodi na engleskom jeziku na Fakultetu prirodnih znanosti, matematike i informacijskih tehnologija.

Više informacija pronađite ovdje:

https://www.famnit.upr.si/en/news/msc-sustainable-buil

Datum objave: 17.05.2018


Sedmo izdanje studija „International Master in European Project Planning and Management” 

Pozivaju se zainteresirani kandidati na studij pod nazivom „International Master in European Project Planning and Management” u trajanju od pet mjeseci nastave (800 sati) u Firenci te tri mjeseca praktičnog rada u organizacija s dugim iskustvom u upravljanju EU projektima.

Više informacija o organizatoru studija pronađite na: http://europlan.pixel-online.org/MST_intro.php

Kontakt podaci:

Tel. +39-055-48.97.00

Fax. +39-055-462.88.73

e-mail: master-epm@pixel-online.net

Datum objave: 08.02.2018.


Prijave za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja (KA203)

Agencija za mobilnost i programe Europske unije omogućuje pojedinačna savjetovanja prijaviteljima zainteresiranima za podnošenje projektne prijave za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja (KA203). Zainteresirani za projekte unutar ove Erasmus+ aktivnosti mogu pronaći obrazac za individualno savjetovanje projektnih prijedloga na poveznici:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-visoko-obrazovanje/potpora-pri-prijavi-2018-/, u dijelu Pojedinačna savjetovanja. Na istoj su poveznici dostupne prezentacije s KA2 radionice.

Prijavni obrazac (u PDF formatu) i tehničke upute za njegovo popunjavanje bit će, čim budu dostupni, objavljeni ovdje:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/sudjelovanje/obrazovanje-i-osposobljavanje/erasmus-visoko-obrazovanje/dokumentacija-za-prijavu-2018-/

Datum objave: 23.01.2018.


Priznanje za ESN-Zadar za najbolju suradnju s Uredom za međunarodnu suradnju - 21.6.2017.

U Dubrovniku se od 12. do 14. svibnja održala jubilarna, 10. Nacionalna platforma Erasmus Student Networka (ESN-a) Hrvatska koja je okupila 70-ak studenata iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika te nekoliko međunarodnih delegata iz Litve i Finske. Glavne teme o kojima se raspravljalo su bile oko 30. godišnjice Erasmus+ programa, članstvo ESN-a Hrvatska u Mreži mladih Hrvatska i biranje novog Nacionalnog odbora.

Članovi ESN-a Zadar osvojili su priznanje za najbolju suradnju s Uredom za međunarodnu suradnju na temelju zajedničkih projekata, predavanja o mobilnosti i dobre komunikacije.

Članovi ESN-a Zadar koji su sudjelovali na platformi: Bianca Janković, Dolores Knežić. Natalija Zubak, Filip Cirkvenčić, Josipa Friščić, Valentina Buzuk i Mateja Citković.


8. nacionalna platforma ESN-a Hrvatska - Zadar 13.-15. svibnja 2016.

U Zadru se, od 13. do 15. svibnja 2016. godine održala 8. nacionalna platforma ESN-a Hrvatska, godišnji sastanak svih sekcija ESN-a Hrvatska. Tijekom konferencije raspravljalo se o kvaliteti raznih aspekata studentske mobilnosti na hrvatskim sveučilištima kao i definiralo rad i smjer za ESN Hrvatska naredne godine s ciljem poboljšanja studentske mobilnosti i priznavanja ocjena na hrvatskim sveučilištima. Izabrani su novi članovi glavnog tijela ESN-a Hrvatska, Nacionalnog Odbora, čiji je zadatak predstavljati ESN Hrvatska na međunarodnim događanjima. Članica ESN-a Zadar Zrinka Trusić izabrana je za nacionalnog PR managera. Također se radilo na primjeni međunarodnih projekata ESN-a na nacionalnoj i lokalnoj razini te na edukciji članova ESN-a Hrvatska kroz brojne radionice i predavanja. Platformi je prisustvovalo preko 80 gostiju iz 5 hrvatskih gradova (Osijeka, Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika) te nekoliko vanjskih gostiju iz Finske, Švedske te Mađarske, koji su izrazili posebnu želju za posjetom Hrvatskoj nakon što je ESN Hrvatska nedavno u Varšavi proglašena 2. najboljom ESN zemljom u Europi.

 

 

 

 

 

 


Sudjelovanje ESN-a na generalnoj skupštini

Erasmus  Studentska  Mreža (Erasmus  Student  Network,  odnosno  ESN)  najveća  je studentska organizacija u Europi, a njene članice iz Zadra sudjelovale su na godišnjoj generalnoj skupštini (AGM), najvećoj studentskoj konferenciji  u  Europi  fokusiranoj  na  temu  mobilnosti.  U  skladu  sa  svojim  motom,  “Studenti pomažu  studentima”,  ESN  aktivno  podržava  europsku  integraciju  i  interkulturnu razmjenu u sklopu brojnih aktivnosti i rada ESN volontera. Ovaj je prestižni događaj ove godine održan u Varšavi, gradu koji je primio delegaciju  od  1,200studenata koji su predstavili 500 visokoobrazovnih institucija iz 38 zemalja kako bi diskutirali o budućnosti same organizacije i o široj ulozi internacionalno orijentirane mladeži u Europi. Hrvatska, čija je delegacija brojila 17 članova  iz šest gradova u  kojima postoje ESN  sekcije ­ Zagreba, Osijeka, Rijeke, Zadra, Splita  i  Dubrovnika,  izabrana  je  za  2.  najbolju  ESN  državu  u  Europi. Također je održan  i  Internacionalni  infomarket,  najopsežniji  sajam  obrazovanja  organiziran  u  Poljskoj  koji  je ugostio  lokalne  studente.  Predstavljena  su  brojna  hrvatska  sveučilišta  iz  već  spomenutih gradova, među kojima je bilo i Sveučilište u Zadru, koje su predstavile studentice i članice ESN­a Zadar,  Bianca  Janković,  Josipa  Friščić  i  Zrinka  Trusić.  Osim  toga,  podržavajući  ideju zapošljavanja  mladih,  na  AGM­u  se  također  nudilo  preko  50  radionica  pod  krilaticom neformalnog  obrazovanja,  na  kojima  su  sudionici  dobili  priliku  usavršiti  svoje  vještine  te  steći nova  znanja.  Konferencija  je  zaključena  biranjem  Internacionalnog  Odbora,  nakon  čega  je uslijedila svečana večera u Palači kulture i znanosti.

Datum objave: 18.4.2016.


Rad udruge ESN Zadar

ESN Zadar je snimio nekoliko kratkih promotivnih filmova o svom radu i aktivnostima u kojima sudjeluju tijekom akademske godine 2016./17. Prvi film, pod nazivom „Meet ESNZadar Family“ (koji je dostupan ovdje), predstavlja skupinu i njenu ulogu na Sveučilištu te među studentima. Drugi film (dostupan ovdje) prikazuje prvi tjedan boravka dolaznih studenata u ljetnom semestru 2016. i aktivnosti u koje su bili uključeni kao što su Međunarodna večera za dolazne studente, Info dan za potencijalne odlazne studente, posjet azilu za napuštene životinje te brojne druge aktivnosti. U sklopu promoviranja mobilnosti studenata s invaliditetom, ESN je također organizirao snimanje promotivnog spota služeći se znakovnim jezikom pod nazivom ExchangeAbility (dostupan ovdje). HRT je snimio reportažu o snimanju ovog spota koja  je dostupna ovdje, a članak koji je o spotu i o ESN-u objavio Zadarski list dostupan je ovdje. Dodatni video, posvećen Erasmus+ razmjeni na europskoj razini, moguće je pronaći ovdje.  

Datum objave: 7.4.2016.


Portal za studente na mobilnosti

Svim zainteresiranim odlaznim studetnima prestavljamo novu platformu Eurasmus. Studenti ovdje mogu pronaći ponude za smještaj ili ponude za stručnu praksu te mnoge korisne informacije o gradu u kojeg se pripremaju otići u sklopu mobilnosti. Više informacija o praksama možete vidjeti OVDJE, a o smještaju OVDJE.    


Portali s tečajevima

StudyPortals je nedavno pokrenuo LanguageLearningPortal, stranicu posvećenu učenju jezika i PreparationCourses, stranicu koja se bavi pripremnim tečajevima za studij. Putem LanguageLearningPortala studenti mogu odabrati onaj tečaj za učenje stranih jezika u svojoj blizini koji će najbolje odgovarati njihovim željama i potrebama. PreparationCoursesPortal može, između ostaloga, studentima pomoći da u svojoj blizini pronađu tečajeve uz pomoć kojih će usvojiti dobre akademske vještine i biti spremniji na studij na svom budućem sveučilištu.     

LanguageLearningPortal: http://www.languagelearningportal.com/home/en-GB/ 

PreparationCoursesPortal: http://www.preparationcoursesportal.com/  


Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija u inozemstvu

U okviru programa Erasmus+ studentima koji žele studirati na diplomskim studijima u inozemstvu od sada je dostupna Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija (The Erasmus+ Master Loan Scheme) za kreditiranje studiranja u inozemstvu po pristupačnijim uvjetima. Španjolska banka MicroBank prva je banka koja se odazvala pozivu Europske komisije i Europskog investicijskog fonda te se uključila u projekt Erasmus+ Master zajmova. Studenti će svoje prijave predavati izravno banci koja sudjeluje u Erasmus+ shemi zajmova za studente diplomskih studija. Navedena će banka nuditi mogućnost davanja zajmova španjolskim odlaznim studentima te studentima iz ostalih Erasmus+ zemalja koji žele studirati u Španjolskoj. Treba naglasiti kako su Erasmus+ Master zajmovi nova i dodatna aktivnost koja ne zamjenjuje dodjelu sredstava u okviru programa Erasmus+, a koja će ostati glavni dio programa Erasmus+. Iznos kredita u okviru ove sheme bit će do maksimalno 12 000 eura za jednogodišnje programe te do 18 000 eura za dvogodišnje programe, a sredstva su namijenjena pokrivanju troškova života i školovanja u bilo kojoj  od 33 zemlje koje sudjeluju u programu Erasmus+. Uvjet je nastavak diplomskog studija u zemlji u kojoj kandidat nema prebivalište i da ta zemlja bude različita od one u kojoj je završio preddiplomski studij. S obzirom na to da ovdje nije riječ o potpori nego o kreditu koji mora biti vraćen, osigurani su i posebni, povoljniji uvjeti kreditiranja koji olakšavaju otplatu. Više podataka o Erasmus+ Master zajmovima možete naći na sljedećoj poveznici: http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/masters-loans_en.htm.            


Obavijest o shemi zajmova za Erasmus+ diplomske studije

MicroBank iz Španjolske je pristupila shemi zajmova za diplomske studije Erasmus+ koji su dostupni u okviru Erasmus + programa. Time su omogućeni prvi krediti za studente diplomskog studija koji žele studirati u inozemstvu na institucijama nositeljicama Erasmus povelje za visoko obrazovanje. Ovaj prvi ugovor će podržati do 2.000 studenata tijekom tri godine - bilo iz Španjolske koji će studirati na diplomskoj razini u jednoj od programskih Erasmus + zemalja ili za studente iz Erasmus+ zemalja koji će studirati na diplomskoj razini u Španjolskoj. Za više informacija možete se obratiti Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru ili na e-mail adresu: EAC-ERASMUSPLUS-SLGF@ec.europa.eu.