Odjel za talijanistiku

OBAVIJESTI

Završni ispit_obavijesti za 18.9. - 17. rujna 2020.

Pismeni dio za prevoditelje položile su sve pristupnice. Usmeni dio ispita za dio: Književnost počinje u 9 sati, a za dio: Jezik u 10 sati, kao i usmeni dio za Prevođenje.

 

 
TAJNIŠTVO_Molimo pročitati obavijest prije dolaska u tajništvo Odjela - 7. rujna 2020.

Tajništvo Odjela za talijanistiku radi sukladno posebnim mjerama smanjivanja rizika zaraze COVID-19 virusom, budući tajnica spada u rizičnu skupinu.

Posebne mjere usmjerene su ponajviše na smanjivanje direktnih kontakata, stoga molimo sve studente/ice da se za sve potrebe intervencije tajništva, prvo jave elektronskom poštom na mail tajnice mbotic@unizd.hr

Za slučajeve kad je to nužno elektronskom poštom dogovaramo za termin dolaska u tajništvo i rješavanje takvih potreba studentica/a, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

 
Obavijest o on line ispitima za prevoditeljski smjer na jesenskom roku - 31. kolovoza 2020.

Svi ispiti s prevoditeljskog smjera održati online kao i u ljetnom ispitnom roku, pismeni u sklopu e-kolegija (npr. ispit iz Analize prijevoda u e-kolegiju Analiza prijevoda) na platformi Merlin (osim kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu koji se polaže u e-kolegiju Referada), a usmeni dio, kad je predviđen, preko Microsoft Teamsa.

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 31. kolovoza 2020.

Kandidatkinja za obranu Diplomskog rada Eni Turkalj braniti će rad Il mito di Dirce nella riscrittura di Massimo Bontempelli, u petak, 4. rujna 2020. pred povjerenstvom u sastavu doc.dr.sc. Boško Knežić, izv.prof.dr.sc. Andrijana Jusup Magazin i dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović.

 
Obavijest za studente - ispiti A. Jusup Magazin - 27. kolovoza 2020.

Obavještavaju se studenti da će doc.dr.sc. Andrijana Jusup ispite iz svih kolegija u jesenskom roku održati online putem MS Teamsa. Mole se studenti, koji ne mogu na takav način pristupiti ispitu, da se jave mailom na: ajusup@unizd.hr.

 

 
Nastavak rada tajništva Odjela za talijanistiku prema posebnim mjerama - 25. kolovoza 2020.

Do daljnjih obavijesti, tajništvo Odjela za talijanistiku i dalje se odvija sukladno posebnim mjerama smanjivanja rizika zaraze COVID-19 virusom.

Posebne mjere usmjerene su ponajviše na smanjivanje direktnih kontakata stoga molimo sve studente/ice da se za sve potrebe intervencije tajništva, prvo jave elektronskom poštom na mail tajnice mbotic@unizd.hr

Za slučajeve kad je to nužno elektronskom poštom dogovaramo za termin dolaska u tajništvo i rješavanje takvih potreba studentica/a.

Sve ostale zamolbe i druga pitanja predaju se popunjavanjem obrazaca dostupnih na oglasnim pločama Odjela (web i ploča pokraj tajništva), te njihovim slanjem na mail tajnice mbotic@unizd.hr i/ili ostavljanjem u kutiju postavljenu za tu svrhu kraj vrata Tajništva.

Riješene zamolbe scan-irane ćemo slati na mail adresu koje molimo obavezno navesti u zamolbi ukoliko se ostavlja u kutiji, a ne dostavlja elektronskom poštom što se preferira sukladno intenciji mjera sprječavanja zaraze, te zbog brzine rješavanja.

Obrazac zamolbi dostupan ovdje (ostali obrasci ERASMUS i sl. ili prijave za razne natječaje nalaze se na za to dostupnim web mjestima stranica Odjela za talijanistiku i Sveučilišta.)

Također predaju ostale dokumentacije u tajništvo Odjela, u slučaju kad se nije unaprijed dogovorio dolazak tajnice u ured, može se obaviti ostavljanjem kuvertirano u pretinac Odjela za talijanistiku koji se nalazi kraj porte na ulazu u sveučilišnu zgradu.

Napominjemo kako se način prijave Završnih ispita i Diplomskih radova, na cijelom Sveučilištu provodi on line putem koji je detaljno objašnjen na web stranici Odjela za talijanistiku pod Studij>Završni ispit i Studij>Diplomski rad. Ponavljamo kako prijava Završnog ispita i Diplomskog rada nikad nije bila omogućena putem studomata pa tako nije ni sad.

 
Pismeni dio Završnog ispita za prevoditeljski smjer - 1. srpnja 2020.

Pismeni dio Završnog ispita za prevoditeljski smjer održan 1. srpnja 2020. položilisu svi pristupnici. Usmeni dio Završnog ispita održati će se 2. srpnja 2020.

 
Obavijesti o radu tajništva od 18. lipnja do 30. lipnja 2020. - 17. lipnja 2020.

Zbog korištenja godišnjeg odmora molimo kontaktirajte tajništvo putem maila za redovne poslove: prijave ispita, naknadne upise i sl. U slučaju opravdanih razloga takve prijave/molbe moći ćemo izvršiti po povratku tajnice. Završni ispit također molimo redovno prijavljujete putem maila tajništva (detaljna obavijest o svemu vezanom za Završni ispit dostupna je na našoj stranici pod Završni ispit, tako da molimo sve da se tamo konzultiraju o svim važnim pitanjima).

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita iz traduktologije - 16. lipnja 2020.

Obaviještavaju se studenti/ce kako su SVI kandidati/inje koji su pristupili pismenom dijelu Završnog ispita iz traduktologije uspješno položili. Usmeni prema rasporedu, 17.6.2020.

 
Popis prijavljenih za 1. ljetni rok Završnog ispita 16. i 17.lipnja 2020. - 15. lipnja 2020.

1. ljetni rok Završnog ispita koji će se polagati on line prema obavijestima dostupnima u prethodnoj obavijesti i pod Studij>Završni ispit prijavili su popis ovdje

Molimo za sve dodatne obavijesti i/ili pitanja javiti se na mail tajništva Odjela. (Odgovor na upit za prevoditeljski smjer: pismeni je 16.6. na platformi Merlin prema obavijesti)

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 9. lipnja 2020.

Kandidatkinja Pavlaković Paola dana, 18. lipnja 2020. pristupiti će obrani diplomskog rada pred sastavom Povjerenstva: doc.dr.sc. Boško Knežić, predsjednik Povjerenstva doc.dr.sc. Ana Bukvić, mentorica, članica dr.sc. Sanja Paša, poslijedoktorandica, članica

 
Obavijest o načinu polaganja ispita Usmeno prevođenje i pismenog dijela Završnog ispita iz tradukto. - 8. lipnja 2020.

Detaljnije upute možete preuzeti OVDJE

 
Završni ispit obavijest za ljetni ispitni rok 2019./2020. - 4. lipnja 2020.

Završni ispiti u ljetnom ispitnom roku održati će se on line. Molimo sve studentice/e da pod Završni ispiti ili OVDJE preuzmu detaljnije informacije.

 
Obavijest o načinu održavanja ljetnih ispitnih rokova - 1. lipnja 2020.

S obzirom na preporuke HZJZ-a od 20. svibnja 2020. da se samo nužno (neophodno) boravi u ustanovi Sveučilišta, Odjel za talijanistiku obavještava studente i nastavnike da će se prema dogovoru s nastavnicima ispiti u ljetnom ispitnom roku održati prema već navedenim terminima ispitnih rokova.

Svaki će nastavnik u dogovoru sa studentima organizirati on line usmene ispite ili elektroničke pismene ispite, te samo u neophodnim situacijama u prostorijama Sveučilišta, a sve prema preporukama HZJZ-a https://www.unizd.hr/Portals/0/COVID-19/Preporuke_COVID_19_sveucilista_20_05-1.pdf

Molimo studente koji nemaju odgovarajuću tehničku potporu da se jave nastavniku pojedinog  kolegija na vrijeme (7 dana prije ispitnog roka).

Prijave putem Studomata se u prvom terminu mogu provesti do datuma samog ispitnog roka, a u slučaju poteškoća molimo kontaktirati tajništvo Odjela putem maila: mbotic@unizd.hr

 
Anketa o zadovoljstvu studenata/ica nastavom on line na Sveučilištu u Zadru - 25. svibnja 2020.

Sveučilište u Zadru provodi ispitivanje o iskustvu studenata nastavom na daljinu koja se odvijala ovog semestra. Ispitivanje zadovoljstva studenata/ica trajati će do 31. svibnja o.g. Molimo studente/ce neka na poveznici:  poveznicu na anketu do naznačenog datuma ispune anketni obrazac.

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 22. svibnja 2020.

U četvrtak, 28. svibnja kandidatkinja Silvia Martin pristupit će obrani diplomskog rada pred povjerenstvom u sastavu dr. sc. Sanja Paša, poslijedoktorandica, doc.dr.sc. Boško Knežić i doc. dr. sc. Ana Bukvić.

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 8. svibnja 2020.

Dana petak, 15. svibnja 2020. kandidatkinja Vedrana Baršić pristupiti će obrani diplomskog rada pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Ana Bukvić, predsjednica povjerenstva, doc. dr. sc. Boško Knežić i dr. sc. Sanja Paša.

 
Obavijest o održavanju ispita iz vezanih kolegija Talijanski jezik 1, 3, 5 - 8. svibnja 2020.

Obavještavaju se studentice/I kako će se ispiti iz vezanih kolegija Talijanski jezik 1, 3, 5 održani on line;

prvi rok: petak, 15. svibnja 2020.

drugi rok: petak, 29. svibnja 2020.

Sat i način održavanja svaka će lektorica posebno obavijestiti studentice/e kojima predaje, na uobičajenoj on line platformi gdje prate predavanja. Ispite molimo prijaviti putem studomata, a ukoliko bude određenih problema javite se mailom na mail tajnice mbotic@unizd.hr

 
Obavijest o obrani diplomskog rada - 7. svibnja 2020.

Dana, četvrtak, 14. svibnja 2020. pred povjerenstvom u sastavu izv.prof.dr.sc. Ivana Škevin Rajko, izv.prof.dr.sc. Irena Marković i dr. sc. Sandra Milanko studentica Matea Sukno pristupiti će obrani diplomskog rada.

 
Odgoda vezanih i apsolventskih rokova - 17. ožujka 2020.

Zbog situacije spriječavanja zaraze COVID-19 virusom podsjećamo da su ispitni rokovi odgođeni i da će se prijave za vezane i apsolventske rokove od 16. do 20. ožujka izbrisati.

 
Obavijest o posebnom režimu rada tajništva uzrokovanog mjerama spriječavanja zaraze COVID-19 virusom - 16. ožujka 2020.

Obavještavamo sve studente/ice kako zbog novog režima uzrokovanog zarazom COVID-19 virusom tajništvo Odjela za talijanistiku radi skraćeno i prema posebnom režimu što manjih osobnih kontakata.

Zamolbe i ostala dokumentacija (koja ne trpi odgodu; molimo slanje samo hitnih pismena) može se stoga predati popunjavanjem obrazaca dostupnih na oglasnim pločama Odjela (web i ploča pokraj tajništva),  te njihovim slanjem na mail tajnice mbotic@unizd.hr i/ili ostavljanjem u kutiju postavljenu za tu svrhu kraj vrata Tajništva.

Riješene zamolbe scan-irane ćemo slati na mail adresu koje molimo obavezno navesti u zamolbi.

 

Obrazac zamolbi dostupan ovdje

Ostali obrasci ERASMUS i sl. ili prijave na za to dostupnim web mjestima stranica Odjela za talijanistiku i Sveučilišta.

 
Aktivacija AAI računa zbog on line nastave - 13. ožujka 2020.

Mole se svi studenti/ce da aktiviraju AAI račune budući se nastava u sustavu Merlin može pratiti samo priključivanjem sa studentskim AAI računom!

                                                                                            Iz Odjela

 
Obavijest studentima prve godine diplomskih studija - 4. ožujka 2020.

Nastava iz kolegija "Povijest suvremene talijanske književnosti" održavat će se utorkom od 12 do 14 sati u dvorani 154. 

Iz Odjela

 
Obavijest - 3. ožujka 2020.

Izv. prof. dr. sc. Irena Marković neće održati nastavu iz kolegija Talijanska fonologija u utorak, 3. ožujka 2020. ni satove primanja u srijedu 4. ožujka 2020. zbog bolesti.

Iz Odjela

 
Obavijest o odsutnosti tajnice u utorak, 3. ožujka 2020. - 2. ožujka 2020.

U utorak, 3. ožujka 2020. tajnica je službeno odsutna. U slučaju hitnosti molimo pošaljite mail na mbotic@unizd.hr


 

 
Kasniji početak nastave za Talijanski jezik 4 grupa A dana 27.2.20. - 26. veljače 2020.

U četvrtak, 27. veljače 2020. nastava iz kolegija Talijanski jezik 4 iznimno počinje kasnije u 11 sati umjesto u 10 sati.


 

 
Obavijest o neodržavanju predavanja doc. dr. sc. Boška Knežića - 25. veljače 2020.

U srijedu, 26. veljače 2020. doc. dr. sc. Boško Knežić neće održavati predavanja zbog spriječenosti.


 

 
OBAVIJEST O PROMJENI TERMINA KONZULTACIJA KOD PROF. IRENE MARKOVIĆ - 24. veljače 2020.

Zbog neodgodivih obaveza prof. Irena Marković održat će konzultacije u srijedu, 26. veljače 2020. g. od 9:00 – 11:00.


 

 
Izvješće o rang listi stipendija - 24. veljače 2020.

Izvješće možete pogledati ovdje

U slučaju potrebe dodatnih infomacija molimo javiti se na kontakte Tajništva.


 

 
Odluka o daljnjem dodatnom stipendiranju ERASMUS + mobilnosti - 24. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti/ce kako je zbog promjene načina raspodjele sredstava Odjel za talijanistiku donio novu odluku kojom se za dodatno stipendiranje studentske mobilnosti u ERASMUS + programu, može podnijeti zamolba na Ured za znanost Sveučilišta u Zadru. (odluka ovdje)

Molimo također studentic/e koji su predali zamolbe za ljetni semestar neka ih preuzmu u Tajništvu Odjela gdje će dobiti dodatne informacije).


 

 
NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADA ODJELA ZA TALIJANISTIKU USPJEŠNIM STUDENTIMA TALIJANISTIKE - 20. veljače 2020.

Odjel za talijanistiku raspisuje Natječaj za dodjelu nagrada Odjela uspješnim studentima talijanistike. Pravo natjecanja za Nagradu imaju svi studenti i studentice preddiplomskih i diplomskih studija talijanistike Sveučilišta u Zadru. Prijave za natječaj predaju se tajništvu Odjela za talijanistiku na OBRASCU (ovdje) uz podnošenje potrebne dokumentacije. Rok za prijavu je do 6. ožujka 2020. Kategorije nagrada i poveznica na Pravilnik sa popisom potrebne dokumentacije pogledajte ovdje


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 20. veljače 2020. godine - 20. veljače 2020.

Pismeni dio završnog ispita položile su sljedeće studentice:

0269109311

0269065328.

Usmeni dio ispita održat će se u petak, 21. veljače 2020. u 9 sati (5. kat).


 

 

 
Rezultati ispita i konzultacije kod doc.dr.sc. Irene Marković - 19. veljače 2020.

Danas, srijeda. 19. veljače prof. Marković održati će konzultacije umjesto u 11 sati, u 12 sati. Rezultate ispita kolegija Psiholingvistika pogledajte ovdje 


 

 
Obavijest za ispite kod lektorice Manuele Kotlar, prof. - 17. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti/ce koji polažu ispite: Prevođenje s hrvatskog na talijanski 1, Prevođenje s talijanskog na hrvatski 3, Prevođenje s talijanskog na hrvatski, kod lektorice Manuele Kotlar, prof. da su za petak, 21. veljače SVI navedeni kolegiji predmetne nastavnice premještaju na 14 sati!


 

 
Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 17. veljače 2020.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete pogledati ovdje.

 
Obavijest o rezultatima ispita kod Ane Maroević, prof. - 12. veljače 2020.

Rezultate možete pogledati ovdje


 

 
Obavijest o zaprimanju molbi za parcijalni upis predmeta više godine - 11. veljače 2020.

Obaviještavaju se studenti/ce da se zamolbe za parcijalni upis kolegija više godini za ljetni semestar ak.god. 2019./2020. primaju u tajništvu Odjela do 24.veljače 2020.


 

 
Rezultati ispita iz Psiholingvistike 4.2.2020. - 7. veljače 2020.

Rezultate možete pogladati ovdje


 

 
Obavijesti o konzultacijama prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 4. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti/ce da će prof. I. Grgić Maroević održati konzultacije, umjesto u srijedu 5.2. od 10 do 12, u četvrtak 6.2. od 10 do 12.


 

 
Obavijest o odgodi konzultacija kod doc.dr.sc. Irene Marković - 4. veljače 2020.

Obavještavaju se studenti da doc. dr. sc. Irena Marković neće održavati konzultacija na dan, srijeda, 5. veljače 2020.


 

 
Rezultati ispita - Talijanska kultura i civilizacija - 3. veljače 2020.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Obavijest o rezultatima ispita kod Ane Maroević, prof. - 30. siječnja 2020.

Rezultate ispita prvog zimskog ispitnog roka kod lektorice Ane Maroević možete pogledati OVDJE


 

 
Interni natječaj za dobivanje Rektorove nagrade - 24. siječnja 2020.

Odjel za talijanistiku raspisuje interni natječaj za izbor studenta/ice talijanistike za dodjelu Rektorove nagrade najuspješnijim studentima/cama Sveučilišta u Zadru, koji traje od do 24. veljače 2020.  Nagradu mogu dobiti studenti/ce treće godine preddiplomskog studija te studenti diplomskog studija. Mole se svi zainteresirani da prema dalje kriterijima OVDJE dostave propisanu dokumentaciju (u dva primjerka) do 14. veljače 2020. u tajništvo Odjela.


 

 
Obavijest - 20. siječnja 2020.

Dr. sc. Nikolina Gunjević Kosanović, poslijedoktorandica u utorak, 21. siječnja 2020. neće održati satove primanja ni predavanje iz kolegija "Talijanski kao svjetski jezik V" zbog bolesti.

Iz Odjela


 

 
Obavijest o odsutnosti Manuele Kotlar, prof. - 13. siječnja 2020.

Dana, ponedjeljak, 13. siječnja 2020. lektorica Manuela Kotalr, prof. neće održavati satove predavanja. Slijedeće dane planira se nastaviti prema rasporedu.


 

 
Obavijest o studentskoj evaluaciji nastave u zimskom semestru ak.god. 2019./2020. - 30. prosinca 2019.

Obavještavaju se studenti/ce da će se studentska evaluacija nastave zimskog semestra tekuće akademske godine provest od 6. do 26. siječnja 2020. Molimo sve studente koji slušaju kolegije navedene u tablici iz obavijesti: ovdje, neka se odazovu evaluaciji koja je dostupna putem studomata na poveznici: www.isvu.hr/studomat/prijava.


 

 
Promjena termina konzultacija u srijedu, 18. prosinca kod doc.dr.sc.Irene Marković - 17. prosinca 2019.

Obavještavaju se zainteresirane studentice/i da će doc.dr.sc. Irena Marković, sutra, srijeda, 18. prosinca 2019., održati konzultacija umjesto u 11:00 sati, u 13:00 sati.


 

 
Rezultati - Talijanska kultura i civilizacija - 16. prosinca 2019.

Rezultate I. kolokvija iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Odabir tema diplomskih radova do kraja zimskog semestra ak.god. 2019./2020. - 12. prosinca 2019.

Podsjećamo studente/ice da do kraja zimskog semestra ak.god. 2019./2020. trebaju izabrati mentore/ice Diplomskih radova (na Odjelim web stranicama pod Diplomski rad objavljen je popis), a prijave se predaju na obrascu (također na Odjelnim stranicama pod Diplomski rad) koji se predaju u Tajništvu Odjela.


 

 
Obavijest o kolegiju doc.dr.sc. Ane Bukvić - 6. prosinca 2019.

Pirandellov teatar održat će se petak, 6.12.2019. u 15:30 u dvorani 154


 

 
Obavijest o konzultacijama kod dr.sc. S. Milanko - 21. studenog 2019.

Dr.sc. Sandra Milanko održat će konzultacije u četvrtak, 26. rujna 2019.

od 12 do 14 sati.


 

 
POZIV NA PREDSTAVU TRI VERZIJE ŽIVOTA (HNK ZADAR) - 19. studenog 2019.

Hrvatsko narodno kazalište Zadar organizira pretpremijeru predstave Tri verzije života (Tri verzije života (Yasmina Reza), Prijevod: Martina Mencer Salluzzo, Režija: Nina Kleflin ) za studente Sveučilišta u Zadru, u srijedu 4. prosinca 2019. u 20:00 sati. Pozivaju se studenti talijanistike koji su zainteresirani za gledanje predstave da se za ulaznicu predbilježe kod doc.dr.sc. Ane Bukvić, osobno ili putem e-maila (abukvic@unizd.hr) do utorka, 26. studenoga 2019. Trošak ulaznice snosi Sveučilište u Zadru, a broj mjesta je ograničen. Za sve informacije stojim vam na raspolaganju.


 

 
Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ivane Škevin Rajko - 19. studenog 2019.

Danas, utorak, 19. studenog 2019. doc.dr.sc. I. Škevin Rajko neće održati predavanja iz Sociologije, kao ni konzultacije od 12 do 14 sati.


 

 
Mogućnost potpore sudentima/cama u socijalnoj potrebi - 13. studenog 2019.

Na Sveučilištu u Zadru postoji mogćnost dodjela potpore studentima u stanju socijalne potrebe, a prema čl. 19., 20., 21. i 22. Pravilnika, o čemu se može detaljnije informirati na poveznici:  http://www.unizd.hr/Portals/0/doc/doc_pdf_dokumenti/pravilnici/pravilnik_o_dodjeli_stipendija_i_potpora_studentima_20181127.pdf

Za prijavu ne provodi se Natječaj, već se predaju individualne zamolbe na glavni Protokol (zgrada Rektorata III:kat desno).


 

 
Obavijesti za kolegije prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 12. studenog 2019.

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Terminologija. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 14.11.2019. u 8.30 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 8.30 sati dođu ispred dvorane 142. Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.

 

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Analiza prijevoda.

 

Zbog generalnog štrajka u utorak 12.11.2019. neće se održati nastava iz Kolegija Talijansko-hrvatsko književno prevođenje.


 

 
Obavijest za utorak, 12. studenog 2019. - 11. studenog 2019.

Iz sindikalne podružnice Nezavisnog sindikata visokog obrazovanja dobili smo obavijest o nastavku štrajka u utorak, 12. studenog 2019.


 

 
Natječaj za preporuku za dobivanje stipendije redovnim izvrsnim studenticama/ima - 7. studenog 2019.

Odjel za talijanistiku može preporučiti jednog studenta/studenticu na natječaj za odjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima. Pozivamo zainteresirane studentice i studente da se prijave na interni natječaj otvoren do 19. studenog 2019. prijavom na odjelno tajništvo s dokumentacijom za natječaj (koju ćemo vratiti za daljnji proces prijave na Sveučilištu) .

Dodatni kriteriji našeg odjela pored kriterija navedenih u uvjetima Natječaja /natječaj na linku: http://www.unizd.hr/Portals/0/stipendije/2019_20/2019_20_stipendije_izvrsnim_studentima_natjecaj.pdf  biti će sudjelovanje u aktivnostima Odjela za talijanistiku.


 

 
odsutnost lektorice Manuele Kotlar, prof. - 7. studenog 2019.

Danas, četvrtak, 7. studenog 2019. Manuela Kotlar, prof. neće održavati predavanja zbog bolesti.


 

 
Obavijest studentima - 5. studenog 2019.

U srijedu 6. i četvrtak 7. studenog, doc. dr. sc. Boško Knežić, zbog službene spriječenosti, neće održati predavanja ni konzultacije.

 
Obavijesti za kolegije prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 5. studenog 2019.

Zbog generalnog štrajka neće se održati nastava iz kolegija Uvod u prevođenje. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 7.11.2019. u 12 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 12 sati dođu ispred dvorane 142.

Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.

 


Zbog generalnog štrajka neće se održati nastava iz kolegija Suvremena proza u prijevodnom zrcalu. Nadoknada nastave održat će se u četvrtak 14.11.2019. u 12 sati. Mole se studenti da u četvrtak u 12 sati dođu ispred dvorane 142.

Studenti koji ne mogu doći zbog drugih predavanja, unaprijed su ispričani.


 

 
Obavijest o službenoj odsutnosti doc. dr. sc. Ane Bukvić - 5. studenog 2019.

U četvrtak, 7. studenog neće se održati predavanje iz kolegija Pirandellov teatar kod doc. dr. sc. Ane Bukvić zbog službenog puta.


 

 
Obavijest o predavanjima u srijedu, 30.10. 2019. kod prof.dr.sc. Ive Grgić Maroević - 29. listopada 2019.

U srijedu, 30.10. 2019. predavanja iz kolegija Uvod u prevođenje s početkom u 12 sati i Suvremena proza u prijevodnom zrcalu sa početkom u 14 sati neće se održavati zbog štrajka. Mole se studentice/i da se u to vrijeme jave prof. dr. sc. Ivi Grgić Maroević u njezinom kabinetu.


 

 
Promjena termina konzultacija kod doc.dr.sc.Ane Bukvić - 28. listopada 2019.

Doc.dr.sc. Ana Bukvić održati će konzultacije u četvrtak u vremenu od 14:30 do 15:30 umjesto u uobičajeni dan primanja (utorak).


 

 
Termin predavanja kolegija Povijesni pregled talijanske književnosti - 14. listopada 2019.

Predavanje Povijesni pregled talijanske književnosti za studente prve godine preddiplomskih studija Odjela za talijanistiku počinje u 8.30 sati.


 

 
Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ane Bukvić - 11. listopada 2019.

U utorak, 15. listopada 2109. doc. dr. sc. Ana Bukvić neće održavati predavanja iz kolegija Metode interpretacije dubinskih sekcija tal.književnosti, kao ni satove primanja, zbog službene odsutnosti.


 

 
Predavanja Talijanski jezik 3 grupa C - 10. listopada 2019.

Studenti/ce 2. godine preddiplomskog studija koji slušaju Talijanski jezik 3 u C-grupi trebaju sutra, petak 11.10.2019. odabrati termin rada sa izvornom govornicom Mariannom Maricosu i doći na predavanje u terminu 8:30 sati ili 10:00 sati prema vlastitom odabiru.


 

 
promjena termina konzultacija kod prof. dr. sc. Ive Grgić Maroević - 9. listopada 2019.

U srijedu 9. listopada prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević održati će konzultacije od 14 do 16 sati umjesto od 10 do 12.


 

 
Obavijest o odsutnosti doc. dr. sc. Ivane Škevin Rajko - 7. listopada 2019.

U utorak, 15. listopada 2019. doc.dr.sc. Ivana Škevin Rajko neće održati satove primanja i nastavu iz kolegija Sociolingvistika zbog službene odsutnosti.


 

 
Obavijest - 4. listopada 2019.

Nastava iz kolegija "Jezici u kontaktu" održavat će se ponedjeljkom od 8:30 do 10:00 sati u dvorani 154.

Iz Odjela


 

 
Obavijest o odgodi predavanja M. Tomas, prof. - 3. listopada 2019.

Zbog izlaganja na skupu, danas, 3. listopada Mirta Tomas, prof. neće održati popodnevna predavanja sa 2. god. diplomskog studija (kolegij: Prevođenje sa hrv. na tal.).

Iz Odjela


 

 
Rezultati izvanrednog roka iz Fonologije - 2. listopada 2019.

Rezultate roka 2.10. možete pogledati ovdje


 

 
Rezultati ispita iz Fonologije - 30. rujna 2019.

Rezultate možete pogledati ovdje


 

 
OBAVIJEST O PRIMANJU STUDENATA/ICA PRVE GODINE - 30. rujna 2019.

OBAVIJEST

STUDENTIMA/CAMA PRVE PREDDIPLOMSKE GODINE STUDIJA

ODJELA ZA TALIJANISTIKU

 

Susret studenata/ica na Odjelu za talijanistiku (studenti/ce Talijanskog jezika i književnosti i studenti/ce Talijanskog jezika, smjer: prevoditeljski) , sa Pročelnicom Odjela i nastavnicama i nastavnikom, održati će se u

utorak, 1. listopada 2019., u 10:45 sati i 11:45 sati

(studenti sami odabiru termin za prvi odnosno drugi studij), u dvorani 142 (IV. kat, Obala kralja Petra Krešimira IV/2).


 

 
Teme za dodatni rok Završnog ispita - 30. rujna 2019.

Teme za dodatni rok Završnog ispita koji se održava u četvrtak, 3. listopada 2019. ipak ostaju jednake kao na Jesenskom roku. (Jutrošnja obavijest o promjeni se poništava).


 

 
Odobren dodatni izvanredni rok jesenskog ispitnog roka_obavijest - 25. rujna 2019.

Po preporuci Uprave Sveučilišta, Stručno vijeće Odjela za talijanistiku donijelo je odluku o održavanju dodatnog izvanrednog jesenskog roka.

 

Studentima/cama se dana srijeda, 2. listopada 2019. u vremenu od 10:00-12:00 u dvorani 142., pruža mogućnost polaganja samo jednog ispita (po njihovom odabiru) na Odjelu za talijanistiku, kako bi mogli upisati višu godinu studija i/ili zadržati studentska prava (usmeni ispiti se dogovaraju u istom terminu sa predmetnim nastavnikom/com).

Svi studenti prijavljuju ispit u tajništvu Odjela do utorka, 1. listopada 2019.

 

Također odobrava se dodatni rok Završnog ispita dana četvrtak, 3. listopada 2019.   u dvorani 142   sa početkom u 9 sati, kada se održava i pismeni i usmeni dio ispita.

Studenti prijavljuju Završni ispit do srijede, 2. listopada 2019. u tajništvu Odjela ili mailom na mbotic@unizd.hr


 

 
Obavijest o odsutnosti dr. sc. Sandre Milanko - 24. rujna 2019.

Dr. sc. Sandra Milanko neće održavati konzultacije u tjednu od 23. do 27. rujna 2019. zbog službene odsutnosti.


 

 
Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 22. rujna 2019.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Rezultati drugog jesenskog roka Završnog ispita - 19. rujna 2019.

Svi kandidati koji su pristupili pismenom dijelu završnog ispita su položili.

Usmeni ispit održat će se sutra, 20. rujna 2019. po sljedećem rasporedu:

Jezik - 9:00 sati

Književnost - 9:00 sati

Traduktologija - 9:30 sati

 Rezultate možete vidjeti ovdje


 

 
Rezultati ispita kod prof. M. Tomas - 17. rujna 2019.

Ispit iz kolegija Povijest jezika položili su sljedeći studenti:

m780m i angeltina2.

Uvid u ispite i upis ocjene obavit će se u utorak, 17.09.2019. u 8.30 sati.


 

 
Rezultati ispita iz Fonologije - 13. rujna 2019.

Rezultate možete vidjeti ovdje


 

 
Termin razredbenog ispita za upis u prvu godinu - 9. rujna 2019.

Razredbeni ispit za upis u prvu godinu, po jedinoj pristigloj prijavi održati će se u utorak, 10. rujna 2019. godine u uredu lektorica Odjela za talijanistiku (V kat, zgrada na Rivi) sa početkom u 14. sati.


 

 
Rezultati ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija - 8. rujna 2019.

Rezultate ispita iz kolegija Talijanska kultura i civilizacija možete vidjeti ovdje.

 
Rezultati ispita kod prof. M. Tomas - 6. rujna 2019.

Ispit iz kolegija Prevođenje u poslovnoj komunikaciji, koji je održan u četvrtak 5.09.2019., nije položio nijedan student.

Ispit iz kolegija Glotodidaktika, koji je održan u četvrtak 5.09.2019., položila je jedina studentica koja je pristupila ispitu.


 

 
Rezultati pismenog dijela Završnog ispita održanog 5. rujna 2019. - 5. rujna 2019.

Svi kandidati koji su pristupili pismenom dijelu završnog ispita su položili.

Usmeni ispit održat će se sutra, 6. rujna 2019. po sljedećem rasporedu:

Jezik - 9:00 sati

Književnost - 9:00 sati

Traduktologija - 9:30 sati

Iz Odjela


 

 
Rezultati pismenih kod prof. M. Tomas - 3. rujna 2019.

Pismeni ispit iz kolegija Povijest jezika položili su studenti pod šiframa: Amy Winehouse i LALA17 dok su pismeni ispit iz kolegija Metodika nastave talijanskog jezika položili studenti Blu1234 i Roma985. Uvid u ispite i upis ocjena održat će se u utorak, 3.09.2019. od 10.30 sati, u uredu predmetne nastavnice.