Odjel za psihologiju
Informacije

Diplomski radovi

Andrea Pupić-Bakrač (2005). /Ne/stabilnost samopoštovanja u odrasloj dobi: uloga stresnih životnih događaja i osobne kontrole, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Andrijana Bačinić (2006). Ispitivanje prilagodbe na umirovljenje, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Ines Roso (2007). Značenje uloge baka i djedova-provjera modela Helen Kivnick, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Jelena Martinović (2007). Osobna kontrola razvoja, osjećaj koherentnosti i zadovoljstvo životom kod osoba oboljelih od nekih kroničnih bolesti, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Ivana Rak (2008). Provjera nekih aspekata motivacije za rad: ponašanja pripadnosti organizaciji, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Jelena Levačić (2008). Odnos privrženosti kućnim ljubimcima, nekih aspekata mentalnog zdravlja te generativnosti kod vlasnika pasa, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Tanja Gulan (2009). Utjecaj padeža na vrijeme prepoznavanja riječi, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Marijana Košutić (2009). Zadovoljstvo poslom i sklonost traženju uzbuđenja kod civilnih pilota, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Danijela Oštrić (2009). Samootkrivanje o seksualnosti različitim osobama – neke metrijske karakteristike skale i provjera spolnih razlika, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Manda Babić (2010). Državna matura i zadovoljstvo životom kod adolescenata, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Ivana Matić (2010). Ispitivanje preferiranih karakteristika kod potencijalnog partnera, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Danijela Ožaković (2010). Socioseksualnost i neke osobine ličnosti kod osoba različite seksualne orijentacije, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Irena Jurjević (2010). Metode i postupci prepoznavanja i unaprijeđivanja različitih vrsta inteligencije nadarene djece – pregled suvremenih pedagogijsko psihologijskih istraživanja. Odjel za pedagogiju, Sveučilište u Zadru.

Denis Jurišić (2010). Konzumacija alkohola i cigareta kod studenata s obzirom na percipirani stres, način suočavanja sa stresom, socijalnu potporu i samopoštovanje. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Anita Čuljak (2010). Samopoštovanje i perfekcionizam kod srednjoškolki i studentica. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Marija Bilić (2011). Utjecaj pozitivnog i negativnog perfekcionizma na funkcioniranje pojedinca, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Maja Dujmov (2011). Ljubomora u romantičnim vezama: odnos s nekim osobnim i relacijskim varijablama, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Ivana Kero (2011). Psihološka prilagodba učenika i studenata tijekom tranzicije u srednju školu i na studij, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Jelena Barać (2011). Povezanost nekih značajki ličnosti i akademskog uspjeha kod srednjoškolaca i studenata. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Iva Ahmeti (2012). Odnos dimenzija ličnosti i nekih aspekata zadovoljstva studiranjem, Odsjek za psihologiju. Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Daria Kevrić (2012). Neki korelati zadovoljstva životom kod pomoraca, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Željana Buntić-Pejaković (2012). Provjera utjecaja neuroticizma, samoefikasnosti i osjećaja koherentnosti na osobnu kontrolu razvoja, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Sanja Crnogorac (2012). Efekti nekih osobina ličnosti i vrste šuma/glazbe na izvedbu mentalnih i psihomotornih zadataka različite težine. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Ana Marinović (2012). Samoregulacija emocija u školskoj situaciji. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Kristina Lesko (2012). Povezanost radnih modela seksualnosti, seksualnog zadovoljstva i socioseksualnosti kod muškaraca i žena. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Marija Lisica (2013). Odnos emocionalne inteligencije i značajki ličnosti kod studenata, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Sanel Muradić (2013). Odnos između samopoštovanja, emocionalne regulacije i akademskog uspjeha s obzirom na izraženost perfekcionizma kod studenata. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Ana Zovko (2013). Traženje uzbuđenja s obzirom na dimenzije ličnosti i sklonost nekim rizičnim ponašanjima. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Andrea Tucaković (2013), Osobine ličnosti i traženje uzbuđenja kod aktivnih sportaša i osoba koje se ne bave sportom, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Marija Colić (2013). Učestalost i odrednice provođenja dijeti kod adolescenata, Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Nikolina Savić (2014). Vrste kupovine i žaljenje zbog kupovine u okviru različitih vremenskih perspektiva. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Antonela Marković (2014). Odnos pozitivne orijentacije i žaljenja. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Ivana Nikolić (2014). Žaljenja i čežnje - sličnosti i razlike. Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Mostaru, BiH.

Marina Juković (2014). Mudrost, socijalne usporedbe i donošenje odluka s obzirom na iskustvo životnog žaljenja. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Mate Mišlov (2014). Odnos žaljenja, mehanizama regulacije razvojnih promjena, psihosocijalnog razvoja i procjena razvoja kod osoba različite životne dobi. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Katja Potočnjak (2015). Samohendikepiranje, samopoštovanje, konzumacija alkohola i doživljeni stres kod srednjoškolaca i studenata. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Marta Grbić (2015). Represivni obrambeni stil kod osoba s dijagnosticiranim PTSP-om. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Lucija Mrkela (2015). Odnos osobina ličnosti gamera s glazbenim preferencijama i nekim demografskim varijablama. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Magdalena Ivnik (2017). Neki demografski, socioekonomski i osobni korelati sklonosti impulzivnom kupovanju. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Krešimir Jakšić (2017). Financijsko ponašanje i „mračna“ trijada ličnosti. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Leona Bortas (2017). Doživljavanje burnouta, perfekcionizam sportaša te kvaliteta odnosa trenera i sportaša. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Marija Međugorac (2018). Odnos mračne tetrade, manipulativnih taktika te afektivne empatije i kognitivne teorije uma. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Marija Musić (2018). Test implicitnih asocijacija i percepcija konflikta radnih i obiteljskih uloga (komentorica dr. sc. Ana Šimunić). Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Lucija Marcelić (2018). Životne vrijednosti i osobine ličnosti kod konzumenata droge u odnosu na nekonzumente droge. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Lucija Krnčević (2019). Odnos stavova prema državnoj maturi i percipiranog školskog stresa kod učenika završnih razreda gimnazija i strukovnih srednjih škola. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.

Ivana Đotlo (2019). Stavovi vršnjaka i odraslih osoba prema osobama u nadolazećoj odraslosti. Odjel za psihologiju, Sveučilišta u Zadru.