Sveučilišna knjižnica

Ovid: slobodan pristup odabranim e-izvorima u rujnu

Obavještavamo vas da će tijekom rujna tvrtka Ovid Technologies omogućiti slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima:

CAB Abstracts je bibliografska baza podataka u području biotehničkih znanosti i u izdanju CABI Publishing. Sadrži više od 9 milijuna zapisa počevši od 1973. godine do danas, više od 350.000 sažetaka koji se uključuju u bazu na godišnjoj razini, a uključuje i cjelovite tekstove za više od 400.000 članaka.

Napominjemo da je CAB Abstracts pretplaćen i dostupan u nacionalnoj licenci.

FSTA – Food Science and Technology Abstracts je bibliografska baza podataka izdavača International Food Information Service (IFIS). Obuhvaća znanstvenu literaturu o prehrani i zdravlju, tehnologiji proizvodnje hrane i prehrambenih proizvoda, biotehnologiji, mikrobiologiji, sigurnosti hrane, načinima pakiranja hrane te srodne teme i djelatnosti. Sadrži više od 1.3 milijuna zapisa iz više od 1.000 aktualnih časopisa te ukupno više od 5.400 časopisa i knjiga, konferencijskih članaka, patenata i standarda.

The Journal of Bone & Joint Surgery je službena publikacija Američkog ortopedskog društva te već 126 godina predstavlja standard u recenziranim znanstvenim istraživanjima u okviru područja ortopedije. Objavljuje istraživanja temeljena na dokazima s ciljem unapređenja kvalitete skrbi za ortopedske pacijente.

Gastroenterology Nursing je službeni časopis Društva gastroenteroloških medicinskih sestara i suradnika te sadrži vrijedne informacije za gastroenterološke sestre i suradnike o najnovijim dostignućima u istraživanju, tehnikama prakse, opremi, dijagnostici i terapiji. Ovaj časopis koristan je izvor za trenutne SGNA smjernice, nove GI postupke, farmakologiju i profesionalno napredovanje. 

Upute za pristup navedenim izvorima pronađite ovdje.