Sveučilišna knjižnica

O knjižnici – Ogranci – Novi kampus  

Knjižnica Novi kampus nastala je 2001. godine preseljenjem Odjela za geografiju, Odjela za turizam i komunikacijske znanosti i Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja,  u novu zgradu Sveučilišta u ulici dr. Franje Tuđmana 24i.

Knjižnicom se mogu služiti svi korisnici a primarno se njome služe sljedeći odjeli: Odjel za geografiju; Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu; Odjel za ekonomiju; Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju; Odjel za informacijske znanosti; Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja; Odjel za turizam i komunikacijske znanosti; i Odjel za zdravstvene studije.

Sve knjige smještene su prema stručnim područjima i izložene u otvorenom pristupu, tako da korisnici ako žele mogu sami pronaći građu na policama. Fond se dijeli u dvije osnovne zbirke: zbirku knjiga i zbirku periodike (časopisi i novine). Referentna zbirka s priručnom građom (enciklopedije, atlasi, rječnici itd.) može se koristiti u prostoru knjižnice.


Čitaonica + računalna radionica

Čitaonica i računalna radionica se nalaze u sklopu same knjižnice te su otvorene za rad od 8:00 do 19:30. Čitaonica ima 20 sjedećih mjesta za učenje, te četiri mjesta za rad na računalima. Računala su namijenjena izradi seminarskih radova i za pretraživanje Interneta. Za rad na računalu možete se najaviti putem e-maila (zantulov@unizd.hr) ili telefonski, samo javite svoje ime i prezime te datum i termin rada na računalu.
 

 

Kako nas pronaći

 

Sveučilište  u Zadru
Knjižnica Novi kampus
Ul. dr. Franje Tuđmana 24i
23000 Zadar

Tel. 023/345-048

 

Djelatnici

Zorica Antulov - viša knjižničarka / zantulov@unizd.hr

Jelena Rušev Mogilevskij, knjižničarka /  jrusev@unizd.hr 

Antica Lukačić, knjižničarska tehničarka /  alukacic@unizd.hr