Sveučilišna knjižnica

Sustav za provjeru izvornosti radova Turnitin

 

Predstavljanje sustava za provjeru izvornosti radova Turnitin

U svrhu podizanja kvalitete akademskog rada, Sveučilište u Zadru je prešlo na nacionalnu licencu sustava za provjeru izvornosti radova Turnitin. Ovaj sustav je namijenjen nastavnicima i mentorima kao alat za olakšavanje provjere izvornosti studentskih radova, te samim studentima kao alat za samoprovjeru vlastitih radova. Sustav Turnitin uspoređuje studentske radove s radovima objavljenim u javno dostupnim i komercijalnim bazama podataka, trenutno dostupnim i arhiviranim mrežnim mjestima, te s bazom već pregledanih studentskih radova unutar sustava Turnitin.

Sustavu mogu pristupiti djelatnici Sveučilišta u Zadru u znanstveno-nastavnim, nastavnim i suradničkim zvanjima sa AAI korisničkim računom putem poveznice

Sustavu Turnitin za potrebe samoprovjere radova studenti mogu pristupiti isključivo ako im to odobri njihov mentor tako što će im putem e-maila poslati pozivnicu sa pristupnim podacima.

Napomena : Turnitin baza Sveučilišta u Zadru na staroj licenci će do daljnje obavijesti biti dostupna putem poveznice www.turnitin.com kao i do sada.

 

  Za korisničku podršku i individualnu edukaciju možete se obratiti putem elektroničke pošte knjižničarima Sveučilišne knjižnice na e-mail turnitin@unizd.hr. Termini individualnih edukacija korisnika, koje se održavaju u Središnjoj knjižnici na Starom kampusu, uz prethodnu najavu na e-mail turnitin@unizd.hr su sljedeći:

  • ČETVRTAK - 08:30-12:00, 13:00-15:30 (kontakt: Vedran Vuković, tel.: 200-543)

 

Turnitin - Upute za brisanje radova (ažurirano travanj 2022)

Turnitin-Upute za završni i diplomski-ažurirano rujan 2020 ( pristup putem AAI korisničkog računa)

Turnitin-Upute za završni i diplomski-ažurirano listopad 2018  (skraćene upute za nastavnike na UNIZD)

Cjeloviti Turnitin priručnik

Turnitin priručnik za studente - samoprovjera radova