Sveučilišna knjižnica

Sustav za provjeru izvornosti radova Turnitin

 

Predstavljanje sustava za provjeru izvornosti radova Turnitin

U svrhu podizanja kvalitete akademskog rada, Sveučilište u Zadru se pretplatilo na sustav za provjeru izvornosti radova Turnitin. Ovaj sustav je namijenjen nastavnicima i mentorima kao alat za olakšavanje provjere izvornosti studentskih radova, te samim studentima kao alat za samoprovjeru vlastitih radova. Sustav Turnitin uspoređuje studentske radove s radovima objavljenim u javno dostupnim i komercijalnim bazama podataka, trenutno dostupnim i arhiviranim mrežnim mjestima, te s bazom već pregledanih studentskih radova unutar sustava Turnitin.

Za prijavu u sustav Turnitin, korisničku podršku i individualnu edukaciju možete se obratiti putem elektroničke pošte knjižničarima Sveučilišne knjižnice na e-mail turnitin@unizd.hr. Pristupne podatke mogu zatražiti djelatnici Sveučilišta u Zadru u znanstveno-nastavnim, nastavnim i suradničkim zvanjima.  

Termini individualnih edukacija korisnika, koje se održavaju u Središnjoj knjižnici na Starom kampusu, uz prethodnu najavu na e-mail turnitin@unizd.hr su sljedeći:

  • ČETVRTAK - 08:30-12:00, 13:00-15:30 (kontakt: Vedran Vuković, tel.: 200-543)

Turnitin-Upute za završni i diplomski-ažurirano listopad 2018 ( skraćene upute za nastavnike na UNIZD )

Cjeloviti Turnitin priručnik

Turnitin priručnik za studente - samoprovjera radova