27. veljače 2018.

Pristup novim bazama podataka znanstvenih radova u 2018. godini

Sveučilište u Zadru putem nacionalne konzorcijalne nabave elektroničkih izvora u 2018. godini ima pristup na pet novih baza podataka cjelovitog teksta u odnosu na prošlogodišnje. Riječ je se o bazama:

- Evidence-Based Medicine Reviews - biomedicina i zdravstvo

- Emerald eJournals Premier - društvene znanosti, biomedicina i zdravstvo, prirodne znanosti, tehničke znanosti (pristup počinje u svibnju 2018.)

- HeinOnline – društvene znanosti (pravo) (pristup počinje u svibnju 2018.)

- Project MUSE Journal Collections - Basic Research Collection -  društvene znanosti, humanističke znanosti (pristup će početi u svibnju 2018.)

- Taylor&Francis Subject Collections (Social Science & Humanities Library) - društvene znanosti, humanističke znanosti

- te bibilografska baza CAB Abstracts - biotehničke znanosti, društvene znanosti

Pretplata je prekinuta za baze AGRICOLA, BioOne Complete, IOP Journals i Royal Society of Chemistry.

Pretplata je nastavljena na sve druge baze kojima je Sveučilište i prošle godine imalo pristup  (Cambridge Journals, JSTOR, WOS, Scopus itd.).

Ažurirani popis svih baza s poveznicama na pristup sa i izvan Sveučilišta možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišne knjižnice - baze podataka.

Sadržaj svih baza će tijekom narednih mjeseci biti dostupan i putem sveobuhvatnog pretraživača svih baza o čemu ćemo vas obavijestiti.

Za sva pitanja kao i pomoć pri pretraživanju možete se obratiti knjižničarima Sveučilišne knjižnice izravno, telefonski (023 200 516) ili putem el. pošte (knjiznica@unizd.hr).