Studentsko savjetovalište - UNIZD

Studentsko savjetovalište na Europskoj noći istraživača

U sklopu ovogodišnje Noći istraživača održane 29. rujna Studentsko savjetovalište je održalo aktivnost pod nazivom „Dom u prirodi, priroda u domu“.

Na radionici čiji je cilj bio potaknuti zdravu interakciju s prirodom sudjelovala su djeca iz DV Latica zajedno sa svojim odgojiteljicama te ravnateljicom vrtića, a kasnije su nam se u aktivnosti pridružila i brojna druga zainteresirana djeca i odrasli.

Primjenjujući nekoliko vježbi iz područja ekološke psihologije djeca su osvijestila važnost utjecaja prirode na kvalitetu ljudskog života te neke od mogućnosti brige za zaštitu okoliša. Odrasli su također mogli isprobati naočale za virtualnu stvarnost i tako „prošetati“ nekim drugim krajolicima.

Kao nagradu i znak zahvale za sudjelovanje u aktivnosti sudionici su dobili sukulent koje su za potrebe Noći istraživača marljivo presađivali te ukrašavali učenici OŠ Voštarnica kojima se od srca zahvaljujemo na prekrasnim biljkama!

Voditeljice aktivnosti su bile doc. dr. sc. Ana Šimunić s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, stručne suradnice u Savjetovalištu Ivana Sučić Šantek, dipl. psih. i Severina Mamić, mag. psych. te volonterke, studentice psihologije Lena Kasap i Marija Marković.

Hvala svima koji su nam se pridružili, a posebno DV Latica i OŠ Voštarnica - Zadar.