Studentsko savjetovalište - UNIZD

Odabir liječnika

 

Osim što studente podržavamo u brizi za mentalno zdravlje, nikako ne zanemarujemo ni ono fizičko. Iz tog razloga, dajemo vam nekoliko savjeta kako dobiti medicinsku pomoć u gradu Zadru.

Studenti koji zadrže izabrane liječnike u mjestu stalnog prebivališta tijekom studija u Zadru imaju pravo na medicinsku pomoć kod akutnih upala, trauma, zaraznih bolesti i sl. u Službi za hitnu medicinsku pomoć ili u bilo kojoj drugoj ugovornoj ambulanti opće medicine (prema Članku 7 Ugovora o provođenju PZZ). 

(1) Ugovorne zdravstvene ustanove/ugovorni privatni zdravstveni radnici obvezni su na svim razinama zdravstvene djelatnosti bez uputnice pružati hitnu medicinsku pomoć svim osiguranim osobama bez obzira na mjesto prebivališta, odnosno boravka osigurane osobe.

(2) Pod hitnom medicinskom pomoći iz stavka 1. ovog članka podrazumijeva se pružanje dijagnostičkih/terapijskih postupaka koji su nužni u otklanjanju neposredne opasnosti po život i zdravlje osigurane osobe.

Također, naši studenti se mogu obratiti liječnicima pri Zavodu za javno zdravstvo odnosno pri ambulanti za školsku i adolescentnu medicinu kako bi dobili savjet u vezi vlastitog zdravstvenog stanja i uputu za daljnje liječenje. Molimo studente da oko zdravstvenih nedoumica kontaktiraju liječnike telefonskim putem, a popis liječnika i brojeve telefona potražite ovdje.

Osim toga, studenti koji nemaju svog liječnika u Zadru ili imaju zdravstveni problem koji se javio tijekom vikenda, mogu vikendima potražiti pomoć i pri OB Zadar, odnosno, svaki mjesec je angažiran jedan tim opće/obiteljske medicine - posebno županijsko dežurstvo, a koji djeluje na adresi Opće bolnice Zadar, Bože Peričića 5 (u prizemlju zgrade bivšeg laboratorija). Na ovoj stranici možete potražiti raspored rada timova opće medicine za svaki pojedini mjesec.

Ukoliko pak želite odabrati svog liječnika u Zadru, na poveznici potražite popis liječnika koji trenutno upisuju nove pacijente.

U slučaju bilo kakve nedoumice, slobodno nam se obratite na savjetovaliste@unizd.hr ili 023/200-820.

 
 

 

Posljednja izmjena napravljena 27. lipnja 2024.