Studentsko savjetovalište - UNIZD

Predavanje povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti - 30. 11. 2022.

Predavanje povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti -  30. 11. 2022.

Pozivamo vas na predavanje „Motivacija ovisnika za liječenje“ koje će se održati 30. studenoga u 14h u prostoru Code Huba povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u organizaciji Studentskog savjetovališta.

Predavanje je organizirano u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE!, a kojeg u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.

Predavanje će održati Marija Špaleta, magistra pedagogije, specijalizantica Transakcijske analize-smjer psihoterapija i voditeljica Volonterskog centra Zadar. Završila je četverogodišnju naprednu edukaciju Transakcijske analize – smjer psihoterapija pri Centru Proventus u Zagrebu u sklopu koje su obrađene i teme ovisnosti. Posljednje četiri godine radi s klijentima u privatnoj praksi. Unutar prakse susretala se i s ovisničkim ponašanjima kao temama terapije i ovoj temi će pristupiti objašnjavajući ista kroz koncepte Transakcijske analize (ego stanja, transakcije, psihološke igre…) i načine na koje možemo dati podršku osobama koje su se odlučile na liječenje.

Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite putem poveznice:  bit.ly/3tTqU0R

Više o Projektu Tu sam za tebe! možete pronaći na web stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/eu-projekt/tu-samza-tebe-71.html

Praćenje predavanja bit će omogućeno i putem Facebook stranice Udruge Nada.

Očekujemo vas!