Studentsko savjetovalište - UNIZD

Predavanje povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Odjela za psihologiju i Studentskog savjetovališta

Predavanje  povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Odjela za psihologiju i Studentskog savjetovališta

Odjel za psihologiju i Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru pozivaju vas na javno predavanje „Ususret 75. obljetnici Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima: psihologijske perspektive i doprinosi razumijevanju dostojanstva, sloboda i jednakosti u pravima“,  koje će održati 8. prosinca 2022. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 12 sati.

Predavanje se organizira povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana ljudskih prava, s kojim započinje jednogodišnja kampanja UN-a s ciljem predstavljanja povijesnog i aktualnog društvenog značaja, relevantnosti i implikacija Opće deklaracije o ljudskim pravima.

Predavanje će održati izv. prof. dr. sc. Vera Ćubela Adorić, profesorica socijalne psihologije na Sveučilištu u Zadru, koja se dodatno educirala u području ljudskih prava na Akademiji za ljudska prava u Veneciji i u Centru za ljudska prava Sveučilišta u Essexu. Profesorica Ćubela Adorić bila je predsjednica Programskog odbora 25. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa posvećene ulozi psihologije u promoviranju i zaštiti ljudskih prava, te voditeljica Inicijative za osnivanje Sekcije za ljudska prava Hrvatskog psihološkog društva i pročelnica Sekcije u prvom mandatu.

Molimo vas da se za sudjelovanje prijavite putem poveznice.

Događaj je prijavljen Hrvatskoj psihološkoj komori.

Očekujemo vas!