Studentsko savjetovalište - UNIZD

Predavanje "Montessori - didaktički materijali izazov za odgojitelje, učitelje i roditelje" - 2. prosinca 2022.

Predavanje "Montessori - didaktički materijali izazov za odgojitelje, učitelje i roditelje" - 2. prosinca 2022.

Pozivamo vas na predavanje „Montessori - didaktički materijali izazov za odgojitelje, učitelje i roditelje“ koje će se održati 2. prosinca u 16.30 sati, u prostoru Code Huba.

Marija Montessori rođena je 31. kolovoza 1870. u Chiaravalleu nadaleko od Ancone. Montessori pedagogija temelji se na znanstvenom promatranju spontanog učenja djece, na poticanju samostalnosti u njegovu djelovanju te na poštovanju djetetove osobnosti. U središtu pedagogije je dijete. Montessori pedagogija je obilježena idejom: “Pomozi mi da to uradim sam“.

Montessori didaktički materijali u sebi sadrže kontrolu pogreške i jedinstveni su u prostoru, što djetetu omogućuje da bude strpljivo, spremno za suradnju te da se uči pravilu.Vježbe su složene od konkretnog do apstraktnog i uz pomoć montessori odgojitelja dijete uči vladati materijalima.

Cilj ovog izlaganja je pokazati montessori materijale i njihovu važnost u djetetovu razvoju od jasličke dobi do polaska u školu.

Odgojiteljica koja je radi s montessori materijalima ima iskustvo i zapažanja o napretku djece te svim prednostima koje nudi montessori materijal.

Predavačica je Sanja Pavić mag. praesc. educ., Montessori odgojiteljica, djelatnica DV Pinocchio i odgojitelj mentor s preko 20 godina iskustva u struci.

Prijava je obvezna, a možete se prijaviti putem poveznice.

Za sudjelovanje sudionici mogu dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Očekujemo vas!