Studentsko savjetovalište - UNIZD

Edukacija za savjetovatelje u Studentskom savjetovalištu

15. prosinca 2023. su savjetovatelji u Studentskom savjetovalištu sudjelovali na edukaciji „Uvod u rad s asocijativnim kartama“ koju je održao psiholog Krešimir Prijatelj, mag. psych., edukant Gestalt i seksualne terapije, savjetovatelj u našem Savjetovalištu.

Cilj radionice je bio upoznati sudionike s osnovnim načelima, tehnikama i pravilima rada s asocijativnim kartama u savjetodavnom i psihoterapijskom radu, kako individualnom, tako i grupnom.

Rad s asocijativnim kartama u psihološkom savjetovanju i psihoterapiji predstavlja kreativnu tehniku koja se koristi za osvještavanje i izražavanje vlastitih opažanja, osjeta, osjećaja, ideja i poimanja iz osobnog iskustva, putem otvorenih sadržaja i na temelju divergentnog načina razmišljanja. Asocijativne karte mogu se primijeniti kako bi saznali nešto što je teško dokučiti jezikom i govorom ili je postalo nedostupno zbog brojnih mehanizama obrane. Također, ova tehnika omogućava kreativno pristupanje nekom problemu putem otvaranja raznih rješenja ili opcija.

Hvala voditelju na izvrsnoj edukaciji, kao i kolegama koji su nam se pridružili.