Studentsko savjetovalište - UNIZD

Projekcija filma „Uzmi ova slomljena krila“

U Studentskom klubu „Božo Lerotić“ prikazan je dokumentarni film „Uzmi ova slomljena krila“. Dokumentarac je snimio Daniel Mackler, međunarodni stručnjak u području inovativnih pristupa vezanih uz psihičko zdravlje, psihoterapeut s dugogodišnjim iskustvom provođenja individualne psihoterapije te autor 4 filma koji se prikazuju u sklopu projekta "Psihičko zdravlje u zajednici - terapija po mjeri čovjeka". 
Film se fokusira na živote dvije žene koje su se oporavile od teške shizofrenije. Uzrok shizofrenije se traži u traumama iz djetinjstva, a prikazane su i pojedinosti njihove uspješne psihoterapije s nadarenim kliničarima. Joanne Greenberg, u potpunosti oporavljena već više od 50 godina, autorica je bestsellera „Nikad ti nisam obećala vrt s ružama“. Catherine Penney, u potpunosti oporavljena već više od 30 godina, je psihijatrijska medicinska sestra. Njenu priču o ozdravljenju zabilježio je psihoterapeut Daniel Dorman u knjizi „Danteov lijek: Put iz ludila“.
Projekcija filma i tribina organizirana je od strane Udruge Ludruga u suradnji s Udrugom Kreativne Adaptacije i Studentskim savjetovalištem Sveučilišta u Zadru.