Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

COADVANCe - COoperation for the ADVancement of Aquaculture in Norway and Croatia

NAZIV PROJEKTA: COADVANCe – COoperation for the ADVancement of Aquaculture in Norway and Croatia
PROGRAM: Bilateralna suradnja
IZVOR FINANCIRANJA: Bilateralna inicijativa financirana je u okviru Fonda za bilateralne odnose EGP i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. – 2021.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 90.000,00 €
BUDŽET ZA SVEUČILIŠTE U ZADRU: 45.000,00 €
INTENZITET POTPORE: 100%
ULOGA NA PROJEKTU: Nositelj
SASTAVNICA: Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 20. ožujka 2023. – 20. ožujka 2024.  
TIP PROJEKTA: Stručni

 

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt će rezultirati izgradnjom snažnog okvira za buduću dugoročnu suradnju između Hrvatske i Norveške vezanu za održivi rast akvakulture, kao jednog od vodećih i najbrže rastućih gospodarskih sektora na globalnoj razini. Projekt će dovesti do boljeg uvida u izazove i mogućnosti koje će održivi razvoj akvakulture pružiti prema viđenju zainteresiranih strana u Hrvatskoj i Norveškoj. Ojačat će se bilateralna suradnja koja će spojiti partnere iz obje zemlje, a novouspostavljena mreža bit će izvrsna platforma za daljnju suradnju na temu održive akvakulature i unapređenja plavih vještina između dviju zemalja.

CILJEVI PROJEKTA: Cilj ovog projekta je identificirati na koji način Hrvatska i Norveška mogu doprinijeti povećanju kapaciteta održive akvakulture, implementacijom novih inovativnih i pametnih tehnologija i ideja te unapređenjem vještina.

NOSITELJ PROJEKTA: Sveučilište u Zadru

 PARTNERI: UiT The Arctic University of Norway | UiT
 

Galerija