Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Sveučilište u Zadru sudjelovalo na završnoj radionici inicijative COADVANCe

Završna radionica inicijative COADVANCe održana je u Tromsøu dana 6. ožujka 2024. Partneri su imali priliku predstaviti dosadašnje rezultate suradnje između Hrvatske i Norveške, te podijeliti planove za nastavak suradnje u području povećanja kapaciteta održive akvakulture. Profesori s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru aktivno su sudjelovali u trodnevnom programu tijekom posjeta UiT-u.

Bilateralna suradnja je rezultirala izgradnjom čvrstog okvira za buduću dugoročnu suradnju na području održivog rasta akvakulture. Ostvareni su ciljevi inicijative kroz razmjenu iskustava i postignutim rezultatima.

U sklopu programa sudionici su imali priliku sudjelovati u aktivnostima poput sastanaka s ključnim dionicima, posjeta tvrtkama i institucijama, te sudjelovanja na okruglom stolu gdje se raspravljalo o rezultatima projekta i strategiji buduće suradnje. Posljednji dan bio je obilježen terenskim posjetama i posjetom Centru za morsku akvakulturu, pružajući dodatnu priliku za razmjenu znanja i iskustava u području održive akvakulture.