Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Sveučilište u Zadru sudjelovalo na završnoj konferenciji projekta Budi spreman i kompetentan!

Predstavnici projektnog tima "Budi spreman i kompetentan!" sudjelovali su 7. prosinca 2023. godine na završnoj konferenciji dvaju EU projekata čiji je nositelj bila Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar - "Budi spreman i kompetentan!" te "Bolji uvjeti za učenje kroz rad" - unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića - regionalnog centra kompetentnosti  u sektoru strojarstva". 

Sveučilište u Zadru sudjelovalo je kao partner u provedbi projekta “Budi spreman i kompetentan!”, a nositelj projekta je Strukovna škola Vice Vlatkovića koja je, kao suvremena strukovna škola, Odlukom o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju koju je donio ministar nadležan za obrazovanje 20. srpnja 2018., i imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru strojarstva. Projekt je usmjeren je na jačanje kapaciteta odgojno - obrazovnih djelatnika te kapaciteta ustanove regionalnog centra kompetentnosti za razvoj i provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja te formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih sukladno potrebama tržišta rada.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz odobreni iznos od 4.471.853,76 €. Uz Sveučilište u Zadru, partneri na projektu su Zadarska županija, Tehnička škola Zadar, Tehnička škola Rijeka, Srednja škola Biograd na Moru​, Industrijsko-obrtnička škola Pula, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Elektrostrojarska obrtnička škola​, Obrtničko učilište Zagreb, Auto Hrvatska automobili d.o.o., Profine Croatia d.o.o.​ i Vaillant d.o.o.

"Provedba je bila uspješna, na što mogu samo reći da od jedne  od naših najboljih srednjih škola i nismo očekivali ništa drugačije. Najvrjedniji, pak, rezultat ovih projekata svakako jest unapređenje strukovnog obrazovanja čime se doprinosi usklađivanju obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, a što je, u konačnici, najbolje ulaganje  u gspodarski snažnu budućnost Zadarske županije" - istaknuo je tom prigodom zamjenik župana, Šime Vicković.