Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Sveučilište u Zadru organiziralo je drugu u ciklusu radionica o ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji u sklopu projekta TAKE IT SLOW

Druga od ukupno tri radionice na temu ekološke poljoprivrede i eko oznaka, koje su predviđene projektom TAKE IT SLOW, održana je 29. studenoga 2021. godine. Sveučilište u Zadru organiziralo je radionicu «Ekološka poljoprivreda – tehnički aspekti» s ciljem podizanja svijesti, širenja znanja i dijeljenja najboljih praksi u ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji.

Sudionici radionice imali su priliku sudjelovati na predavanjima koja je pripremila gđa. Ana Marušić Lisac iz Biotechnicona, tvrtke za upravljanje projektima i tijela za kontrolu i certificiranje u području ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj. Radionica je također sudionicima omogućila priliku za kvalificiranu raspravu na temu ekološke poljoprivrede i proizvodnje.

Gđa. Marušić Lisac održala je izlaganje o tehničkim aspektima ekološke poljoprivrede, tijekom kojeg je objasnila ulogu i pojedinosti procesa certificiranja. Posebna pažnja bila je posvećena specifičnostima različitih propisa koji se odnose na biljnu proizvodnju, stočarstvo i na preradu ekoloških proizvoda. Ovo predavanje bilo je namijenjeno proizvođačima i potencijalnim proizvođačima koji namjeravaju svoju poljoprivrednu proizvodnju pretvoriti u ekološku, zaposlenicima lokalnih potpornih službi i znanstvenih institucija te studentima.

Sljedeća radionica održat će se tijekom siječnja 2022. godine. Treća, i posljednja radionica naglasit će pitanje dodavanja vrijednosti, posebice s naglaskom na marketinška pitanja i zajedničke inicijative, što može pomoći proizvođačima da postignu i pospješuju rast svoje proizvodnje, kao i svoje prihode. Radionica će se također usmjeriti i na važnost lokalne proizvodnje, elemente kratkih lanaca opskrbe te na dodavanje vrijednosti u distribucijskim kanalima u svrhu ispunjenja ciljeva i očekivanih rezultata projekta.

Za više informacija o posljednjoj radionici u ciklusu te o ostalim novostima u projektu TAKE IT SLOW posjetite:

Web: https://www.italy-croatia.eu/web/take-it-slow

Facebook: https://www.facebook.com/takeitslowproject/

Instagram: https://www.instagram.com/takeitslowproject/

Twitter: https://twitter.com/takeitslowadria

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_zafmSNyXbnerSDddb2SIw