Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Sveučilište u Zadru održalo je prvu u ciklusu radionica o ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji u sklopu projekta TAKE IT SLOW

Sveučilište u Zadru održalo je prvu u ciklusu edukacija malih i srednjih poduzeća u sektoru poljoprivrede, prerađivačke industrije i turizma o mogućnostima i ograničenjima postupka uvođenja EU eko certifikata i eko oznake u poljoprivredi i proizvodnji, kao i dobrobitima koje poduzetnici mogu ostvariti od primjene certifikata i oznaka. Radionica je održana 8. studenoga 2021. godine na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.

Predavanje je održala Ana Marušić Lisac, dipl. ing. iz Biotechnicon poduzetničkog centra, pojašnjavajući razlike između konvencionalne i ekološke poljoprivrede i proizvodnje, regulativu koja uređuje ovo područje, te naglašavajući ulogu certifikacije ekoloških proizvoda i mogućnosti za plasman ekoloških proizvoda.

Edukacija je pružila mogućnost predstavnicima malih i srednjih poduzeća, predstavnicima javnih i znanstvenih institucija te studentima, koji su u velikom broju prisustvovali edukaciji, za kvalitetnu i kompetentnu diskusiju i iznošenje prijedloga za povećanjem volumena ekološke poljoprivrede i proizvodnje u Zadarskoj županiji.

Za više informacija o preostalim radionicama u ciklusu i o ostalim novostima o projektu TAKE IT SLOW posjetite :

 

Web: https://www.italy-croatia.eu/web/take-it-slow

Facebook: https://www.facebook.com/takeitslowproject/

Instagram: https://www.instagram.com/takeitslowproject/

Twitter: https://twitter.com/takeitslowadria

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_zafmSNyXbnerSDddb2SIw