Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Provedeno stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika u području poslovnih disciplina u sklopu projekta "Budi spreman i kompetentan!"

U sklopu projekta Budi spreman i kompetentan!, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Strukovna škola Vice Vlatkovića je uz podršku partnera, Sveučilišta u Zadru, provela stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika u području poslovnih disciplina. S ciljem unaprjeđenja kapaciteta sudionika usavršavanja u području vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnom ustanovom, provedena su tri ciklusa radionica i predavanja, na kojima su sudjelovale sljedeće partnerske ustanove: Tehnička Škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka, Industrijsko-obrtnička škola Pula, Elektrostrojarska obrtnička škola iz Zagreba te Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija. 

Prvi ciklus stručnog usavršavanja, sukladno epidemiološkim preporukama, održan je online putem aplikacije Zoom 19.-21. svibnja 2021. godine, na kojem su polaznici sudjelovali na radionicama iz područja strateškog planiranja, javne nabave te računovodstva škole. Drugi i treći ciklus stručnog usavršavanja organizirani su prema hibridnom modelu u kojem su sudionici radionicama i predavanjima mogli prisustvovati fizički ili putem aplikacije Zoom. U sklopu drugog ciklusa održanog 9.-11. lipnja 2021. godine, predavanja i radionice na teme: Upravljanje ljudskim potencijalima, Upravljanje sukobima i motivacija, Marketinško planiranje te Konkurentnost-upravljanje prednostima održani su na Sveučilištu u Zadru. Posljednji ciklus održan je 23.-25. lipnja 2021. godine, a polaznici su u prostorima Sveučilišta u Zadru te Strukovne škole Vice Vlatković sudjelovali na radionicama iz područja upravljanja vremenom, kriznog komuniciranja te temeljnih poslovnih znanja. 

S obzirom na svakodnevne poslovne izazove te potrebu za stalnim unaprjeđenjem kvalitete rada, vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnih ustanova, provedenim stručnim usavršavanjem nastojalo se pridonijeti jačanju vještina i kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika te pružiti podršku u stvaranju još kvalitetnijeg i uspješnijeg upravljačkog kolektiva.