Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Provedene fokusne skupine u okviru projekta „Razvoj i unapređenje studijskih programa sukladno HKO-u na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli“

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Sveučilište u Zadru provode projekt „Razvoj i unapređenje studijskih programa sukladno HKO-u na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli“, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda OP ULJP 2014. – 2020. u sklopu Poziva Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja. Ukupna vrijednost projekta je 3.892.627,50 HRK.

Projektne aktivnosti u okviru projekta vezane su uz povećanje kvalitete i relevantnosti nastavne djelatnosti u Republici Hrvatskoj, koje će se ostvariti razvojem i unapređenjem studijskog programa iz područja kulture i turizma te izradom dvaju standarda zanimanja (jednog iz područja kulture i jednog iz turizma) i jednog standarda kvalifikacija (sveučilišni/a prvostupnik/ca kulture i turizma).

Za potrebe razvoja i unapređenja studijskih programa utemeljenih na standardima zanimanja i standardima kvalifikacija, tvrtka Prizma CPI d.o.o., Zagreb provela je ukupno 10 fokusnih skupina s relevantnim dionicima iz područja kulture i turizma. Cilj je pritom bio dobiti što detaljniji uvid u potrebe poslodavaca vezane uz znanja i vještine iz različitih segmenata kulture i turizma u različitim regijama u Republici Hrvatskoj.

Fokusne skupine održane su tijekom lipnja 2021. godine u 5 hrvatskih gradova, i to u Zadru (7. lipnja), Splitu (8. lipnja), Rijeci (17. lipnja), Osijeku (29. lipnja) i Zagrebu (30. lipnja). Ukupno je sudjelovalo preko 150 poslodavca i zaposlenika iz svih relevantnih profitnih i neprofitnih organizacija i poduzeća iz područja kulture i turizma na razini Republike Hrvatske. S obzirom na postojeću epidemiološku situaciju, fokusne skupine održane su u hibridnom obliku te je dio sudionika sudjelovao online, putem Zoom platforme. Sudionici fokusnih skupina su svojim stručnim znanjem i opsežnim iskustvom dali značajan doprinos unaprjeđenju studijskog programa iz područja kulture i turizma