Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Praksa iz Uvoda u podvodnu arheologiju na Iloviku u sklopu projekta EU-CONEXUS

U tijeku je praksa iz kolegija Uvod u podvodnu arheologiju koji Sveučilište u Zadru izvodi u sklopu EU-CONEXUS programa izbornih kolegija (Minors). Pod mentorstvom izvanredne profesorice Irene Radić Rossi s Odjela za arheologiju studenti praksu provode na otoku Iloviku.

Prijavljeni studenti s osam partnerskih sveučilišta uče, istražuju i uživaju u ljepotama Jadrana te će usvojenim specifičnim znanjima konkurirati na zahtijevnim tržištima rada nakon završenih studijskih programa. Praktična nastava podijeljena je na dva dijela i prva grupa studenata je uspješno završila obuku. Ovo je drugi put da Sveučilište u Zadru organizira praktičnu nastavu.

Studentica druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija Kulture i turizma, Lea Cesarec, puna je dojmova: „ Jako mi je drago što sam upisala ovaj kolegij jer mi je to pomoglo da shvatim da se u budućnosti želim baviti sličnim područjem. Uživala sam u svakoj minuti: pomagala sam oko nekih poslova vezanih uz pronađene amfore, upoznala nove ljude (druge studente i ekipu koja aktivno radi na arheološkom nalazištu) i završila NAUI tečaj za ronioce. Nadam se da će biti prilike da se sa svima ponovo sastanem te da ću ponovo posjetiti Ilovik.“