Centar za projekte, znanost i transfer tehnologija

Obavijesti

Održan prvi sastanak projektnih partnera u sklopu projekta "Budi spreman i kompetentan!"

Održan prvi sastanak projektnih partnera u sklopu projekta "Budi spreman i kompetentan!"

Nositelj projekta "Budi spreman i kompetentan!" je Strukovna škola Vice Vlatkovića koja je, kao suvremena strukovna škola, Odlukom o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju koju je donio ministar nadležan za obrazovanje 20. srpnja 2018., i imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru strojarstva. Projekt je usmjeren je na jačanje kapaciteta odgojno - obrazovnih djelatnika te kapaciteta ustanove regionalnog centra kompetentnosti za razvoj i provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja te formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih sukladno potrebama tržišta rada.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz odobreni iznos od 33.693.182,17 HRK. Uz Sveučilište u Zadru, partneri na projektu su Zadarska županija, Tehnička škola Zadar, Tehnička škola Rijeka, Srednja škola Biograd na Moru​,Industrijsko-obrtnička škola Pula, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Elektrostrojarska obrtnička škola​, Obrtničko učilište Zagreb, Auto Hrvatska automobili d.o.o., Profine Croatia d.o.o.​ I Vaillant d.o.o.

Na prvom projektnog sastanku prisustvovali su svi projektni partneri projekta „Budi spreman i kompetentan!“. Uvodnu riječ i upoznavanje s projektima održao je ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, g. Tihomir Tomčić, nakon čega je uslijedilo kratko predstavljanje okupljenih. Gđa. Sanja Jerak iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, predstavila je projektne aktivnosti i gantogram projekta „Budi spreman i kompetentan!“ te navela partnere koordinatore unutar tih aktivnosti. Rektorica Sveučilišta u Zadru, prof.dr.sc. Dijana Vican, daje komentar na važnost ovakvih projekata, poznavanje same strategije, te vrijednosti koje se dobivaju kroz projekte usmjerene na uspjeh i daljnji razvoj SOO-a. Također, naglašava važnost suradnje svih stručnjaka te kako je održivost projekta u budućnosti ključna. Uz navedeno, ističe potrebu za redovitim sastancima s partnerima i dijeljenjem znanja kako bi se aktivnosti što uspješnije provodile.