Odjel za sociologiju

Studentske obavijesti

POZIV - 19. siječnja 2022.

Kluba studenata sociologije „Diskrepancija" zagrebačkog Filozofskog fakulteta u ožujku organizira simpozij na temu rizika i nesigurnosti pod nazivom „Društvo rizika: promišljanje nesigurnosti u globaliziranom svijetu" održati od 23. do 25. ožujka na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ovim simpozijem nastojimo pod sociološko povećalo staviti socijalne dimenzije izazova koji nas danas okružuju te pronaći neke odgovore na njih. Dva koncepta objedinjena u jednu granu sociologije, koja se posebno dotiču ove tematike, svakako su rizik i nesigurnost, zbog čega smo im odlučili posvetiti posebnu pozornost postavljajući ih u središte simpozija.

Bili bismo počašćeni kada biste svojom prisutnošću obogatili ovaj skup i pozivamo vas da se upoznate s Pozivom za prijavu na simpozij koji možete pronaći u prilogu. Odvažite li se potom na tematsko izlaganje, prijaviti se možete ovdje. Službeni jezik simpozija je hrvatski, no izlaganja se mogu održati i na engleskom jeziku. Sve druge detalje i moguće izmjene možete saznati putem naših društvenih mreža, Facebook , Instagram i na našoj mrežnoj stranici.

 

 

POZIV - 19. siječnja 2022.

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva na besplatni online edukacijski program 'Praktičar_ka socijalnih inovacija'.

Riječ je o neformalnom obrazovnom programu u trajanju od 150 sati kojeg je u prve dvije generacije uspješno završilo preko 60 mladih iz cijele Hrvatske. Program je namijenjen studenticama i studentima završnih godina društveno-humanističkih usmjerenja te onim mladima koji su nedavno diplomirali na tim studijima, a trenutno su nezaposleni ili ne rade u struci. Posebno nam je drago što smo do sad u programu imale i mlade osobe koje pripadaju određenim ranjivim skupinama, poput gluhe kolegice koja je tijekom cijelog programa sudjelovala uz svoju prevoditeljicu. Vjerujemo da smo takvim inkluzivnim pristupom svi naučili više o tome kako bolje međusobno komunicirati, usprkos našim razlikama.

Neke od tema koje obrađujemo s našim polaznicama i polaznicima u sklopu programa su: istraživačke metode i intervjuiranje bazirano na empatiji, implementacija, praćenje i izvještavanje projekata, izrada projektnog prijedloga i projektnog plana, izvori financiranja za socijalne inovacije, Social Business model i dr. Neke od tema kojima su se pojedine grupe bavile odnosile su se na mentalno zdravlje, rješavanje stambenog zbrinjavanja za mlade, pomoć starijim osobama u nepristupačnim sredinama, položajem asistenata u nastavi, pružanje podrške roditeljima u odgoju djece osmišljavanjem interaktivnih mobilnih aplikacija i sl.
 
Cilj ove edukacije jest pružiti mladima korisne vještine i znanja koje će im pomoći u osmišljavanju socijalne inovacije za problem koji unutar radnih grupa identificiraju kao aktualni društveni problem, a koje će im i kasnije koristiti na njihovom budućem radnom mjestu.

Kroz online predavanja koristit će se brojni digitalni alati te je riječ o interaktivnoj vrsti edukacije koja se bazira na grupnom radu. 

Rok za prijavu je 24.1. do ponoći. 

Trajanje programa od 27.1. do 14.4.2022.

Sve informacije dostupne su na poveznici

 

 

POZIV - 13. siječnja 2022.

Poziv za Graz International Summer School Seggau 2022: "Re-Measuring, Re-Calculating, Re-Counting: State - Society - Religion in Transition"

Ljetna škola besplatna je za studente iz CEEPUS zemalja. Ove godine GUSEGG traje od 3. do 16. srpnja, a studenti se mogu prijaviti za jedan od 7 seminara:
•    Seminar 1 - Narratives in Archives
•    Seminar 2 - Media Archeology: Private and Public
•    Seminar 3 - From Pancakes to Donuts: Economic Models
•    Seminar 4 - Mediation and Memory: Tradition and Transformation in Jewish Life
•    Seminar 5 - Narrative Didactics as Re-Measurement
•    Seminar 6 - “When I’m 64” – Aging Masculinities in a Datified World
•    Seminar 7 - Re-Measuring Nostalgia / Re-Calculating Knowledge

Sve informacije nalaze se na GUSEGG & GUSEGG Research Hub - Büro für Internationale Beziehungen (uni-graz.at), a za dodatne informacije, možete se obratiti na Lei Pešec (lea.pesec@uni-graz.at) ili poslati mail na gusegg@uni-graz.at

 

 

OBAVIJEST - 14. prosinca 2021.

Dodjela pohvala studenticama Sociologije - čestitke

Odjel za sociologiju donio je odluku da se za ak. god. 2020. /2021. pohvale sljedeće studentice:

Karolini Štefok, za uspješnost u studiranju po godinama na preddiplomskom studiju

Ines Horvat, za uspješnost u studiranju za završen studij

Njihov vrijedni rad te primjena i razumijevanje sociologije unaprjeđuje cijeli studij. Zajednički rad studenata/ica i nastavnika/ca na Odjelu za sociologiju međusobno nas obogaćuje u akademskom, znanstvenom, ali i ljudskom smislu. Čestitamo kolegicama!

Dodjela pohvala održati će se u sklopu Otvorenog dana sociologije 16. prosinca 2021.

Tekst cjelovite odluke može se naći ovdje

 

OBAVIJEST - 19. studenog 2021.

Online predavanje za studente pod naslovom „COVID-19 – što nam je činiti?!“ 

U ponedjeljak, 22. studenoga 2021. s početkom u 19h prof. dr. sc. Boris Dželalija (specijalist infektologije) i izv. prof. dr. sc. Alan Medić (specijalist epidemiologije) će održati online predavanje za studente pod naslovom „COVID-19 – što nam je činiti?!“.

Poveznica (Meeting ID: 832 2558 4109,Passcode: 914661)
 

 

 

Natječaj za dodjelu Pohvala Odjela za sociologiju - 10. studenog 2021.

Naječaj za dodjelu pohvala uspješnim studentima Odjela za sociologiju 

Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu pohvala uspješnim studentima Odjela za sociologiju dostupna je ovdje. Prijave su do 6. prosinca 2021. Pravilnik o dodjeli nagrada i pohvala uspješnim studentima u cijelosti je dostupan ovdje

 

OBAVIJEST - 2. studenog 2021.

Studenti druge i treće godine preddiplomskih studija i studenti diplomskih studija Odjela za sociologiju koji se žele prijaviti za stipendiju za izvrsne studente mogu se prijaviti e-mailom u tajništvo Odjela za sociologiju do srijede 17. studenoga 2021. radi preporuke. U prijavi za preporuku (sastavljenoj u Word dokumentu) kratko trebaju napisati koliko imaju bodova prema Pravilniku o dodjeli stipendija i potpora i temeljem čega su ih stekli. Poželjno je navesti i dodatne aktivnosti i/ili postignuća u koje je student bio uključen u prošloj akademskoj godini (npr. studentski projekti, osvojene nagrade i sl.). Nije potrebno slati potvrde u tajništvo. Sve ostale dokumente (kako je navedeno u Natječaju), studenti dostavljaju Sveučilištu u Zadru kroz elektroničku prijavu do 17. studenoga 2021.

Studenti prve godine preddiplomskog studija se prijavljuju kako je navedeno u Natječaju i ne trebaju se prethodno prijavljivati u tajništvo.

 

Poziv za prijavu na FER školu - 25. listopada 2021.

FER škola: feminizam i religija namijenjena je ženama i muškarcima koji žele akademski propitivati svoja uvjerenja, stavove, znanja i prakse o ljudskim pravima i slobodama i koji žele istraživati na koji način rodni stereotipi oblikuju živote žena muškaraca u porodici i društvu.

Više o školi i uvjetima prijave i pohađanja na poveznici.
 

 

Poziv za sudjelovanje u istraživanju - 25. listopada 2021.

Poštovani i dragi studenti,
ova anketa provodi se u sklopu projekta "Hrvatske zaklade za znanosti" EfFICAcY (UIP-2019-04-3580) "Osnaživanje financijske sposobnosti mladih potrošača kroz programe edukacija i bihevioralne intervencije". Ciljevi projekta su praćenje i izvještavanje o financijskoj sposobnosti mladih, a više o projektu možete saznati na www.efficacy.com.hr.
Pristupanje ispunjavanju ankete je u potpunosti dobrovoljno i povjerljivo, odnosno podaci o sudionicima i odgovori na upitnicima drže se na različitim mjestima te istraživači imaju pristup samo anonimiziranim odgovorima. Prikupljeni podaci koristiti će se samo u znanstveno-istraživačke svrhe.
Sudjelovanje u sljedećem krugu prikupljanja podataka može vam donijeti vrijedne nagrade, a za tu svrhu nam je potrebna Vaša e-mail adresa!
Istraživanje zadovoljava sve etičke standarde istraživanja. Za sve upite vezano uz zaštitu podataka obratite nam se na budifin@survey.com.hr. Procijenjeno vrijeme za ispunjavanje ankete je samo 15 minuta.

Online upitnik 
 

 

OBAVIJEST - 1. listopada 2021.

Klasične sociološke teorije: intepretetativni pristupi - ISPIT

Studenti/ce koji bi polagali ispit iz Klasičnih socioloških teorija: intepretetativni pristupi u dodatnom roku, neka se jave na vbarada@unizd.hr do ponedjeljka, 4. 10. 2021. u 11,00h.

Termin ispita će biti objavljen nakon prijava.

 

OBAVIJEST - 28. rujna 2021.

Predmet: Početak nastave u akademskoj godini 2021./2022
Nastava za studente preddiplomskih i integriranih preddiplomskih studija te studente 2. godine diplomskih studija počinje u utorak, 5. listopada 2021..

Nastava za studente 1.godine diplomskih studija počinje u ponedjeljak 11. listopada 2021. godine.

Obavijest o prijemu studenata 1. godine i početku nastave za sve studije
 

 

OBAVIJEST - 20. srpnja 2021.

OBAVIJEST - 28. lipnja 2021.

Obavijest vezano za javni poziv za prijavu za posao popisivača/ice i kontrolora/ice u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva koja bi se odvijala u dvije faze:
 - od 13. rujna do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva kroz sustav e-Građani i
 - od 27. rujna do 17. listopada 2021. gdje popisivači/ice obavljaju popisivanje svih popisanih jedinica koje se nisu samostalno popisale, putem osobnog intervjua sa stanovništvom pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa.

Studenti su prepoznati kao izvrsni popisivači, pa se i mi nadamo da će veći broj naših studenata/ica biti angažirani kao popisivači/ice i tijekom provedbe Popisa stanovništva 2021

Zainteresirani kandidati/kinje za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnoj stranici Popisa popuniti prijavu. Rok za podnošenje prijava je od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. godine. 

 

.

 

OBAVIJEST - 8. lipnja 2021.

Tajništvo Odjela za sociologiju neće raditi od 21.6. do 25.6. 2021. zbog korištenja godišnjeg odmora.

 

 

Drugi krug prijava EU-CONEXUS programa izbornih kolegija (Minorsi) - 25. svibnja 2021.

Nakon provedenog prvog kruga organizira se drugi krug prijava na EU-CONEXUS programe izbornih kolegija (Minorse), od ponedjeljka, 24. svibnja do petka, 28. svibnja 2021. putem obrasca dostupnog na poveznici

Kako bi se studentima predstavile sve mogućnosti koje im se nude u sklopu alijanse EU-CONEXUS organizirat će se informativni sastanak putem Zoom platforme. Sastanak će se održati u srijedu 26- svibnja 2021. godine s početkom u 16 sati. 

Poveznica za pristup Passcode: 593155

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju Vam stoji administrativna koordinatorica za EU-CONEXUS programe izbognih kolegija (Minorse), Ljerka Morović, mag. (lmorovic@unizd.hr, 023 200 539).

 

Odluka o produženju roka za završetak studija - 30. travnja 2021.

Upitnik LanGuide - 26. travnja 2021.

U sklopu projekta Language guidance tool for improving language knowledge (LanGuide) kojeg financira EU iz sredstava programa Erasmus+ (Call 2019 Round 1 KA2) radi se na izradi alata/aplikacije za unaprjeđivanje jezičnih vještina. Kako bi konačna inačica aplikacije bila što bolja, potrebne su nam određene informacije o vašim potrebama i navikama kod učenja stranih jezika. Za rješavanje upitnika potrebno je otprilike 5 min, no informacije prikupljene putem njega su od iznimne važnosti za razvoj aplikacije. Sve informacije koje prikupimo ovim upitnikom su anonimne i povjerljive i koristi će se za razvoj aplikacije LanGuide. Upitnik će biti dostupan do 30.travnja 2021. pa vas molimo da ga do tada ispunite.

Poveznica na upitnik

 

Poziv na sudjelovanje u istraživanju u okviru projekta GUESS - 16. travnja 2021.

Istraživanje poduzetničkih sklonosti studentske populacije je glavna tema međunarodnog istraživačkog projekta GUESSS (Global University Entrepreneurial Spirit Students' Survey), koje se u redovitim intervalima održava od 2003. godine. Tijekom 8 ciklusa istraživanja provedenih 2018. godine, podaci su se prikupljali u 54 države i na više od 3.000 sveučilišta, čime je prikupljeno više od 208.000 odgovora.

Molimo studente da izdvoje 10-15 minuta svog vremena kako bi pridonijeli međunarodnom istraživanju GUESSS 2021 kojim se ispituju poduzetničke skolonosti, znanja i vještine studentske populacije. 

Vaše sudjelovanje je iznimno važno, budući da će se uspoređivati poduzetničke sklonosti studenata između različitih visokoškolskih ustanova i različitih zemalja.

Anketi možete pristupiti putem sljedeće poveznice.

 

OBAVIJEST - 31. ožujka 2021.

Novi krug prijava na EU-CONEXUS programe izbornih kolegija (Minorse) za zimski semestar akademske godine 2021./2022. Prijave će biti otvorene do 17. svibnja 2021. godine.
Za sva pitanja možete se obratiti akademskoj koordinatorici Minorsa doc. dr. sc. Andrei Tokić (apupic@unizd.hr) i administrativnoj koordinatorici Ljerki Morović, mag. (lmorovic@unizd.hr).

 

OBAVIJEST - 18. ožujka 2021.

Otvoren poziv za ljetnu školu na daljinu - GUSEGG 2021

 

OBAVIJEST o natječaju za dodjelu Rektorove nagrade - 10. ožujka 2021.

Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zadru objavljen je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade uspješnim studentima u akademskoj godini 2019./2020. Sukladno novom Pravilniku o dodjeli nagrada i pohvala uspješnim studentima (donesen na sjednici Senata u rujnu 2020. godine), studenti se samostalno prijavljuju za dodjelu  Rektorove nagrade. Mogu se prijaviti redoviti  studenti završnih godina preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zadru.

Rok za prijavu je 15. ožujka 2021. godine, a studenti se prijavljuju elektroničkim putem preko objavljenog linka

 

OBAVIJEST - 24. veljače 2021.

doc. dr. sc. Dražen Cepić - završni i diplomski rad

Mole se studentice i studenti koji su na završnom ili diplomskom radu kod doc. dr. sc. Dražena Cepića od ak.god. 2020./2021. da se jave na dcepic@unizd.hr radi dogovora (ukoliko to već nisu napravili).

 

OBAVIJEST - 24. veljače 2021.

Nastava iz Naprednih kvalitativnih metoda započinje u petak 26.02. u 13 sati. Molim studentice i studente da nastavi pristupe preko sljedeće Zoom poveznice.

 

OBAVIJEST - 24. veljače 2021.

Nastava iz Suvremenih socioloških teorija: mikro pristupi i mikromakro pristupi započinje u petak 26.02. u 15 sati. Molim studentice i studente da nastavi pristupe preko sljedeće Zoom poveznice.

 

OBAVIJEST - 22. veljače 2021.

Nastava iz izbornog kolegija Urbana sociologija počinje u četvrtak 25.02.2021. u 12h

Nastava iz kolegija Urbana sociologija počinje u četvrtak 25.02.2021. u 12h. Studenti koji su odabrali ovaj kolegij trebaju se javiti nositeljici kolegija doc. dr. sc. Željki Tonković na email adresu: zeljka.tonkovic@unizd.hr radi uputa o održavanju nastave na daljinu.

 

OBAVIJEST - 22. veljače 2021.

Obavijest o održavanju Erasmus+ info dana Ureda za međunarodnu suradnju

Ured za međunarodnu suradnju organizira Erasmus+ info dan povodom otvaranja Erasmus+ natječaja u svrhu studentske razmjene.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Erasmus+ info dan organizira se preko MS teams-a u tri termina:

  1. Srijeda, 24. veljače od 10,00 – 11,00 sati,
  2. Petak, 26. veljače od 13,00 – 14,00 sati,
  3. Ponedjeljak, 1. ožujka od 14,00 – 15,00 sati.

Studenti su slobodni odabrati termin koji im najviše odgovara te prisustvovati jednom ili više puta.

Poveznica za pristup MS teams Erasmus+ INFO dani 2021 je:

Natječaj za Erasmus+ mobilnost je moguće ostvariti tijekom zimskog semestra ili cijele akademske godine 21./22. otvoren je do 24. ožujka, a dostupan je na poveznici.

Ako se odlučite za prijavu na Erasmus+ mobilnost, obavezno se prije prijave trebate javiti asistentici Mariji Šarić na msaric1@unizd.hr zbog dogovora oko sveučilišta i ostalih informacija.

 

OBAVIJEST - 22. veljače 2021.

Nastava iz kolegija Osnove statistike održat će se u utorak, 23. 2. u 10 sati na platformi MSTeams unutar kolegija Osnove statistike.

 

OBAVIJEST - 19. veljače 2021.

Nastava iz kolegija Kvalitativne metode istraživanja počinje u petak 26.02.2021.

Nastava iz kolegija Kvalitativne metode istraživanja započinje u terminu predavanja, u petak 26.2.2021. u 13h. Predavanje će se održati na daljinu, preko aplikacije o kojoj ćete biti obaviješteni na Vašu email adresu.

Prvi susret na seminarima i vježbama održat će se u ponedjeljak, 1.3.2021. preko aplikacije MS Teams, u 9:00 sati za grupu A i 11:00 sati za grupu B.

Studenti/ce se najkasnije do četvrtka, 25.2. do 12h, trebaju javiti asistentici Mariji Šarić na mail msaric1@unizd.hr s odabirom seminarske grupe (A ili B). Ako dođe do većeg nesrazmjera u broju studenata/ica u po grupama, na prvom seminarskom susretu ćemo obaviti preraspodjelu studenata/ica po grupama.

 

OBAVIJEST - 18. veljače 2021.

Početak nastave - ljetni semestar akad. god. 2020./ 2021. - NA DALJINU

Obavještavamo studente i studentice da će se nastava u ljetnom semestru akad. god. 2020./2021. odvijati na daljinu.

Više informacija na poveznici.

 

OBAVIJEST - 16. veljače 2021.

izv. prof. dr. sc. Valerija Barada - završni i diplomski rad

Mole se studentice koje su na završnom ili diplomskom radu kod izv. prof. dr. sc. Valerije Barada da joj se jave na vbarada@unizd.hr radi dogovora.

 

OBAVIJEST - 2. veljače 2021.

Završni rad / diplomski rad - dodjela mentora/ice

Na sljedećim se poveznicama mogu pronaći završni popisi dodjele mentora/ica:

- za završni rad 

- za diplomski rad 

S obzirom da je izrada završnog / diplomskog rada organizirana kao kolegij, nastava započinje s početkom ljetnog semestra.

Svaki će mentor/ica uspostaviti kontakt sa svojim kandidatima/kinjama te dogovoriti ritam i način rada.

 

OBAVIJEST - 16. prosinca 2020.

Dodjela pohvala studenticama Sociologije - čestitke

Odjel za sociologiju donio je odluku da se za ak. god. 2019. /2020. pohvale sljedeće studentice:

Dora Lukan, za za uspješnost u studiranju po godinama na preddiplomskom studiju

Dora Štublin, za za uspješnost u studiranju po godinama na diplomskom studiju

Lorena Pahljina, za uspješnost u studiranju za završen preddiplomski studij

Danijela Paska, za uspješnost u studiranju za završen diplomski studij

Njihov vrijedni rad te primjena i razumijevanje sociologije unaprjeđuje cijeli studij. Zajednički rad studenata/ica i nastavnika/ca na Odjelu za sociologiju međusobno nas obogaćuje u akademskom, znanstvenom, ali i ljudskom smislu. Čestitamo kolegicama!

Dodjela pohvala će biti u siječnju 2020. godine.

Tekst cjelovite odluke može se naći ovdje

 

OBAVIJEST - 14. prosinca 2020.

Prof. dr. sc. Saša Božić - otkazivanje nastave

Prof. dr. sc. Saša Božić neće u tjednu od 14. do 18. 12. održavati nastavu iz službeno opravdanih osobnih razloga.

Naknadno će kontaktirati studente o daljnjem tijeku nastave.

 

Završni rad / diplomski rad - odabir mentora/ice - 10. prosinca 2020.

Završni rad / diplomski rad - odabir mentora/ice

Obavještavaju se studentice i studenti treće godine preddiplomskog studija i druge godine diplomskog studija da će se završni odabir i dodjela mentora/ica za izradu završnog, odnosno diplomskog rada održati prije kraja zimskog semestra, točnije u siječnju 2021. godine, neposredno nakon blagdana. O radionici na kojoj će se obaviti završni dogovor oko dodjele, studenti/ce će naknadno dobiti obavijest.

 

Naječaj za dodjelu pohvala uspješnim studentima Odjela za sociologiju - 13. studenog 2020.

Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu pohvala uspješnim studentima Odjela za sociologiju dostupna je ovdje. Prijave su do 1. prosinca 2020. Pravilnik o dodjeli nagrada i pohvala uspješnim studentima u cijelosti je dostupan ovdje

 

Obavijest o rasporedu učionica - mr. sc. Ratko Čorić, doc. dr. sc. Sven Marcelić - 10. studenog 2020.

Od 11. studenog 2020. godine, mr. sc. Ratko Čorić održavat će predavanja i seminare iz Sociologije obrazovanja u učionici 121, a doc. dr. sc. Sven Marcelić predavanja i seminare iz Kulture, modernizacije i globalizacije u učionici 203.

 

 

Doc. dr. sc. Željka Tonković - Makrosociološke teorije - 9. listopada 2020.

Doc. dr. sc. Željka Tonković održat će prvi susret sa studentima na kolegiju Makrosociološke teorije u četvrtak 15. listopada u predavaonici 121 po sljedećem rasporedu: studenti s početnim slovom prezimena od A do L u 12 sati, a studenti s početnim slovom prezimena od M do Ž u 13 sati.

 

Klasične sociološke teroijie: pozitivistički pristupi - 7. listopada 2020.

Klasične sociološke teroijie: pozitivistički pristupi
Obavještavaju se studenti druge godine koji slušaju Klasične sociološke teorije: pozitivistički pristupi da će se prvi susret i nastava održati u ponedjeljak 12. listopada po rasporedu: studenti čija prezimena počinju na B-Marić u 9 sati, a grupa u kojoj su studenti/ice prezimena Marinović - Vladić u 10.30 sati.

 

Obavijest o izvanrednom Erasmus+ natječaju za studijski boravak - 7. listopada 2020.

Obavijest o izvanrednom Erasmus+ natječaju za studijski boravak
Otvoren je izvanredni natječaj za Erasmus+ mobilnost u svrhu studijskog boravka za *ljetni semestar* ak. god. 2020./2021.Cjelokupni tekst natječaja, uvjete prijave, iznose stipendija za različite države i postupak prijave možete pronaći na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju, na poveznici:

https://www.unizd.hr/suradnja/obavijesti-i-natjecaji

Rok za prijavu je do 31. listopada 2020. godine.

Ukoliko se odlučite prijaviti na ovaj natječaj, prije prijave se obavezno javite asistentici Mariji Šarić na e-mail msaric1@unizd.hr zbog dogovora o odabiru sveučilišta, kao i u slučaju pitanja i nedoumica.

 

Uvod u znanstveno komuniciranje - početak nastave - 6. listopada 2020.

Nastava iz kolegija Uvod u znanstveno komuniciranje  započinje 9.10.2020. u 12h, u prostoriji 121.

 

Sociology of identity - početak nastave - 6. listopada 2020.

Nastava iz kolegija Sociology of identity započinje 9.10.2020. u 15h, u prostoriji 121.

 

Klasične sociološke teorije - pozitivistički pristupi - 6. listopada 2020.

Klasične sociološke teorije: pozitivistički pristupi 

Obavijest studentima druge godine preddiplomskog studija da će se prvi susret i dogovor oko održavanja nastave iz kolegija Klasične sociološke teorije: pozitivistički pristupi održati u ponedjeljak 12. 10. u 9 sati, u dvije grupe po 15-20 studenata, druga grupa u 10.30 sati. Seminarske vježbe se neće održati ovaj četvrtak u 8.10.

 

 

 

Izgradnja teorije u sociologiji - početak nastave - 2. listopada 2020.

Izgradnja teorije u sociologiji - početak nastave

Mole se studenti/ce koji u akademskoj godini 2020./2021. slušaju kolegij Izgradnja teorije u sociologiji da se jave izv. prof. dr. sc. Valeriji Barada na vbarada@unizd.hr sa svojim AAI računom i @gmail adresom.

 

Kvalitativno terensko istraživanje - početak nastave - 2. listopada 2020.

Kvalitativno terensko istraživanje - početak nastave

Mole se studenti/ce koji u akademskoj godini 2020./2021. slušaju kolegij Kvalitativno terensko istraživanje da se jave izv. prof. dr. sc. Valeriji Barada na vbarada@unizd.hr sa svojim AAI računom i @gmail adresom.

 

Online diskusija: Kako je raditi u civilnom društvu? - 11. rujna 2020.

Online diskusija: Kako je raditi u civilnom društvu?

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve one koje zanima rad u udrugama na online diskusiju koja će se održati preko platforme Zoom u ponedjeljak 21.9. od 17 do 18.30h, s naslovom “Kako je raditi u civilnom društvu?”. Diskusiju će voditi Morana Starčević (Inicijativa mladih za ljudska prava) i Diana Bekavac (K-Zona, VoxFeminae), a prije svega je namijenjena mladim ljudima koji bi htjeli započeti karijeru u civilnom društvu ili se uključiti u rad udruga na neki drugi način. Mladi će imati prilike postaviti pitanja koja ih zanimaju, a u publici će biti i predstavnici organizacija civilnog društva koji će također imati prilike podijeliti svoje savjete ili komentare. Pozvani su i oni koji rade u civilnom društvu da se pridruže otvorenoj diskusiji i podijele svoja iskustva. Ovaj događaj organiziran je u sklopu Social Innovators projekta, a čiji je cilj adresirati visoku nezaposlenost mladih koji su završili društveno-humanističke smjerove te nizak interes za rad u civilnom društvu i izazove koje udruge imaju s privlačenjem i zadržavanjem kvalitetnih kadrova. Za sudjelovanje se potrebno unaprijed registrirati ovdje

Informacije o panelisticama:

Diana Bekavac je voditeljica financija K-Zone, izdavača portala VoxFeminae, s iskustvom u aktivizmu, financijama, prodaji, društvenom poduzetništvu, networkingu, pitchanju.

Morana Starčević je izvršna direktorica Inicijative mladih za ljudska prava, s višegodišnjim iskustvom u osmišljavanju, provođenju i izvještavanju projekata, edukacija za mlade i osiguravanju održivosti organizacije. Facebook event Projekt Social Innovators je financiran od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih.

Projekt sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske. Projekt provode: Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.

 

Natječaj za prijavu radova za novi broj Psihoteke je još uvijek otvoren do 1. 10. 2020. - 4. rujna 2020.

Natječaj za prijavu radova za novi broj Psihoteke je još uvijek otvoren do 1. 10. 2020. Vas pozivamo da slobodno podijelite s nama svoje istraživačke, pregledne, stručne radove, skraćene diplomske/završne radove te time pomognete u promicanju psihologije te drugih srodnih znanosti (pedagogija, sociologija i sl.)!

Vaš rad mora sadržavati:

-sažetak (na hrvatskom i na engleskom jeziku)- s maksimalno 1500 znakova, sažetak bi trebao uključivati kratku teorijsku podlogu, cilj i metodologiju istraživanja, osnovne rezultate te zaključak
-ključne riječi- 5-7 pojmova na hrvatskom i na engleskom jeziku
-tekst rada (do 15 kartica, struktura članka, slike i tablice uređene po APA standardima te referenciranje po APA standardima, cjeloviti popis literature)

Ako želite da Vaš rad krasi idući broj časopisa Psihoteke prijavite se!
Veselimo se suradnji s Vama!

Uredništvo Psihoteke 

 

 

OBAVIJEST STUDENTIMA I STUDENTICAMA 1.GODINE (vezano za kolegi RANA SOCIJALNA MISAO) - 27. ožujka 2020.

Poštovane kolegice, poštovani kolege, nadajući se da ćemo se uskoro naći u našoj učionici i baviti se našim uobičajenim aktivnostima, upućujem vam ove riječi s namjerom da vas ohrabrim i umirim, te uputim na skrb o vlastitom zdravlju i zdravlju vama bliskih osoba.

Kada se prilike počnu normalizirati toliko da ćemo biti rasterećeni od ovih sadašnjih briga, potražite i pročitajte nešto od ovih tekstova:

Platon, Država, Naklada Jurčić, Zagreb, više izdanja (IV i VIII knjiga) Aristotel, Nikomahova etika, Globus/SNL, Zagreb, više izdanja (predgovor Danila Pejovića i VI knjiga) Aristotel, Politika, Globus/SNL, Zagreb, više izdanja, (predgovor Zvonka Posavca i III knjiga)

Ratko Čorić

 

Sveučilište u Zadru svojim studentima i djelatnicima daruje ulaznice za kulturna događanja u Zadru - 14. prosinca 2018.

Na dnu mrežne stranice Sveučilišta u Zadru potražite poveznicu pod "Izdvojeno" naziva Kulturna događanja - ulaznice. Klikom na poveznicu doći ćete na stranicu na kojoj možete vidjeti popis događanja za koja se daruju ulaznice.  Svoju besplatnu ulaznicu možete rezervirati slanjem poruke na e-adresu ulaznice@unizd.hr do roka napisanog pored svakoga navedenog događanja. Poruka treba sadržavati ime i prezime djelatnika ili studenta i naziv događanja za koji se ulaznica rezervira. Broj ulaznica je ograničen i napisan pored događanja. Ulaznice se dodjeljuju prema redu slanja/primanja rezervacija do podjele svih ulaznica.