Odjel za sociologiju

Studentske obavijesti

Online diskusija: Kako je raditi u civilnom društvu? - 11. rujna 2020.

Online diskusija: Kako je raditi u civilnom društvu?

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve one koje zanima rad u udrugama na online diskusiju koja će se održati preko platforme Zoom u ponedjeljak 21.9. od 17 do 18.30h, s naslovom “Kako je raditi u civilnom društvu?”. Diskusiju će voditi Morana Starčević (Inicijativa mladih za ljudska prava) i Diana Bekavac (K-Zona, VoxFeminae), a prije svega je namijenjena mladim ljudima koji bi htjeli započeti karijeru u civilnom društvu ili se uključiti u rad udruga na neki drugi način. Mladi će imati prilike postaviti pitanja koja ih zanimaju, a u publici će biti i predstavnici organizacija civilnog društva koji će također imati prilike podijeliti svoje savjete ili komentare. Pozvani su i oni koji rade u civilnom društvu da se pridruže otvorenoj diskusiji i podijele svoja iskustva. Ovaj događaj organiziran je u sklopu Social Innovators projekta, a čiji je cilj adresirati visoku nezaposlenost mladih koji su završili društveno-humanističke smjerove te nizak interes za rad u civilnom društvu i izazove koje udruge imaju s privlačenjem i zadržavanjem kvalitetnih kadrova. Za sudjelovanje se potrebno unaprijed registrirati ovdje: https://zoom.us/meeting/register/tJYkfuCoqDkqGNHTVPwgZlKOSwT6QUyDYZBj

Informacije o panelisticama:

Diana Bekavac je voditeljica financija K-Zone, izdavača portala VoxFeminae, s iskustvom u aktivizmu, financijama, prodaji, društvenom poduzetništvu, networkingu, pitchanju.

Morana Starčević je izvršna direktorica Inicijative mladih za ljudska prava, s višegodišnjim iskustvom u osmišljavanju, provođenju i izvještavanju projekata, edukacija za mlade i osiguravanju održivosti organizacije. Facebook event:https://www.facebook.com/events/683631335580047 Za više informacija o projektu pratite: https://www.social-innovators.eu/ Projekt Social Innovators je financiran od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih.

Projekt sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske. Projekt provode: Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.

 
Natječaj za prijavu radova za novi broj Psihoteke je još uvijek otvoren do 1. 10. 2020. - 4. rujna 2020.

Natječaj za prijavu radova za novi broj Psihoteke je još uvijek otvoren do 1. 10. 2020. Vas pozivamo da slobodno podijelite s nama svoje istraživačke, pregledne, stručne radove, skraćene diplomske/završne radove te time pomognete u promicanju psihologije te drugih srodnih znanosti (pedagogija, sociologija i sl.)!

Vaš rad mora sadržavati:

-sažetak (na hrvatskom i na engleskom jeziku)- s maksimalno 1500 znakova, sažetak bi trebao uključivati kratku teorijsku podlogu, cilj i metodologiju istraživanja, osnovne rezultate te zaključak
-ključne riječi- 5-7 pojmova na hrvatskom i na engleskom jeziku
-tekst rada (do 15 kartica, struktura članka, slike i tablice uređene po APA standardima te referenciranje po APA standardima, cjeloviti popis literature)

Ako želite da Vaš rad krasi idući broj časopisa Psihoteke prijavite se!
Veselimo se suradnji s Vama!

Uredništvo Psihoteke 

https://forms.gle/P4Sb8XGVAKVucEB67

 
OBAVIJEST STUDENTIMA I STUDENTICAMA 1.GODINE (vezano za kolegi RANA SOCIJALNA MISAO) - 27. ožujka 2020.

Poštovane kolegice, poštovani kolege, nadajući se da ćemo se uskoro naći u našoj učionici i baviti se našim uobičajenim aktivnostima, upućujem vam ove riječi s namjerom da vas ohrabrim i umirim, te uputim na skrb o vlastitom zdravlju i zdravlju vama bliskih osoba.

Kada se prilike počnu normalizirati toliko da ćemo biti rasterećeni od ovih sadašnjih briga, potražite i pročitajte nešto od ovih tekstova:

Platon, Država, Naklada Jurčić, Zagreb, više izdanja (IV i VIII knjiga) Aristotel, Nikomahova etika, Globus/SNL, Zagreb, više izdanja (predgovor Danila Pejovića i VI knjiga) Aristotel, Politika, Globus/SNL, Zagreb, više izdanja, (predgovor Zvonka Posavca i III knjiga)

Ratko Čorić

 
SOCIOLOGIJA KULTURE (izborni kolegij, II godina) - 27. ožujka 2020.

Poštovane kolegice, poštovani kolege, nadam se da ćemo se uskoro vidjeti, razgovarati, čitati i pisati o nama bliskim temama i autorima. Ovom prilikom vas upućujem na skrb o vlastitom zdravlju i zdravlju vaših najdražih, kako bismo, kada ova nevolja prođe radili ono što volimo.

Što se vaših studentskih i ispitnih obaveza tiče, nemojte se brinuti, prilagodit ćemo se prilikama na način da ćemo naglasak staviti na vaš pisani rad (esej).

Na sve vaše upite odgovorit ću mailom.

Ratko Čorić

 
Upis ocjena - prof. dr. sc. Jadranka Čačić-Kumpes - 9. ožujka 2020.

Upis ocjena u indeks iz kolegija Sociologija religije čija je nositeljica prof. dr. sc. Jadranka Čačić-Kumpes bit će u utorak, 17. ožujka. Studenti trebaju ostaviti indeks u tajništvu zaključno taj dan do 12 sati. 

 
Raspored predavanja - ljetni semestar - 27. veljače 2020.

Dragi studenti, drage studentice,

Ažurirani raspored predavanja za ljetni semestar nalazi se na mrežnim stranicama Odjela za sociologiju. 

Poveznica za raspored za preddiplomski studij.

Poveznica za raspored za diplomski studij.

 

 
Volontiranje na Danima Sveučilišta - 20. veljače 2020.

Poštovani,
Studentski zbor Sveučilišta u Zadru poziva sve studente da daju svoj doprinos prilikom obilježavanja Dana Sveučilišta u razdoblju od 21.03.- 27.03.
Studenti će volontirati na raznim aktivnostima prema njihovim mogućnostima. Za uspješnu izvedbu potreban je veći broj volontera.

Studenti se mogu javiti Studentskom Zboru putem društvene mreže Facebook ili na email adresu unizd.zbor@gmail.com. 

Na temelju obavljenog volontiranja izdaje se potvrda o volontiranju.

Srdačan pozdrav,
Studentski zbor Sveučilišta u Zadru. 

 
Sveučilište u Zadru svojim studentima i djelatnicima daruje ulaznice za kulturna događanja u Zadru - 14. prosinca 2018.

Na dnu mrežne stranice Sveučilišta u Zadru potražite poveznicu pod "Izdvojeno" naziva Kulturna događanja - ulaznice. Klikom na poveznicu doći ćete na stranicu na kojoj možete vidjeti popis događanja za koja se daruju ulaznice.  Svoju besplatnu ulaznicu možete rezervirati slanjem poruke na e-adresu ulaznice@unizd.hr do roka napisanog pored svakoga navedenog događanja. Poruka treba sadržavati ime i prezime djelatnika ili studenta i naziv događanja za koji se ulaznica rezervira. Broj ulaznica je ograničen i napisan pored događanja. Ulaznice se dodjeljuju prema redu slanja/primanja rezervacija do podjele svih ulaznica.