Odjel za etnologiju i antropologiju

Konferencija G:Rad - od doma do destinacije

Udruga Antropop u suradnji s Odjelom za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru organizira 22. i 23. listopada 2021. godine na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru, u predavaoni 125 te Code Hub-u, konferenciju G:Rad – od doma do destinacije.

Cilj konferencije je detektirati procese u javnom prostoru i zajednici te interdisciplinarno promišljati i istraživati transformacije grada Zadra. Zadar je, kao i većina priobalnih gradova, u posljednjih trideset godina prošao kroz brojne transformacije; društvene, kulturne i ekonomske. One nisu specifične samo za Zadar, međutim, efekti koje polučuju u kombinaciji sa specifičnostima geografskog smještaja Zadra, njegove duge, bogate i izrazito burne povijesti, te strateškog značaja područja na kojem se nalazi, kreiraju procese specifične za ovaj grad i zajednicu koja u njemu živi.

Na konferenciji će sudjelovati 11 izlagača s različitim temama, a program će biti obogaćen s dvije filmske projekcije. Cijeli program dostupan je na web stranici projekta https://antropop.wixsite.com/platforma/g-rad te na poveznici. Broj sudionika je zbog epidemioloških mjera ograničen.

Konferencija je dio projekta G:Rad – interdisciplinarno promišljanje grada kojeg provodi udruga Antropop, a koji je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija RH i Zadarske županije.