Festivalu znanosti 2017.


  

I ove godine održati će se FESTIVAL ZNANOSTI, 15. po redu u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tema Festivala znanosti 2017. je „Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko).

Festival će se održati u vremenu od 24. do 29. travnja 2017.

Ovo je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela, centara,  skupina i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja rada.

Festival znanosti je događanje sa ciljem približiti znanost javnosti, odnosno informirati  javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znana.

Kao i prethodnih godina, Festival znanosti obiluje različitim aktivnostima: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe. Mjesta realizacije aktivnosti su: na Sveučilištu, izvan Sveučilišta na raznim lokacijama po gradu Zadru, okolici grada te susjednim gradovima i županijama radi uključivanja šire javnosti.

Vjerujemo da znanstvenici i nastavnici odjela Sveučilišta u Zadru zajedno sa studentima te u suradnji sa lokalnim partnerima (odgojne i obrazovne ustanove (vrtići, osnovne i srednje škole), muzejima, knjižnicama, laboratorijima, udrugama i klubovima) mogu ponuditi sadržajan, edukativan i zanimljiv   program.

Veselimo se vašem sudjelovanju