Pomorski odjel

Obavijesti

UPISI U VIŠU GODINU AKAD. GOD. 2024./2025. (ON LINE)

UPISI U VIŠU GODINU AKAD. GOD. 2024./2025. (ON LINE)

16. rujna 2024. - 11. listopada 2024.

Upis se obavlja sljedećim redoslijedom:

  1. Upis obveznih i izbornih kolegija putem Studomata od 16. rujna 2024. do 11. listopada 2024. (u skladu s izvedbenim planovima).
  2. Nakon upisa kolegija na Studomatu potrebno je javiti se putem e-maila djelatnicama Tajništva koji će vam poslati uplatnicu za upisninu (26,54 eura) i školarinu (ako je plaćate).
  3. Nakon 18. listopada 2024. piše se zamolba za naknadni upis koja se naplaćuje 39,82 eura, a prema Odluci o visini troškova i naknada za studente i stranke. Zamolbu ne pišu studenti koji će braniti diplomski/završni rad ili ispit do 31. listopada 2024.
  4. Više informacija o upisu više godine možete vidjeti u Studentskom vodiču.

 

OBAVIJEST O PARCIJALNIM UPISIMA

U svrhu pridržavanja odredbi Pravilnika o studiranju Sveučilišta u Zadru obavještavaju se studenti:

- zamolbe za PARCIJALNI UPIS u višu godinu (pad godine uz dozvolu polaganja predmeta s više studijske godine) - predaju se on line putem obrasca:

https://forms.gle/ka7uraiDcEAvSqmr8

uz priložen prijepis ocjena.

Mole se studenti/ice da kod popunjavanja obrasca navode sve položene i nepoložene predmete s godine koju ponovno upisuju i da zatraže onoliko ECTS bodova s više godine PREMA IZVEDBENOM PLANU (dostupni na odjelnim web stranicama), koliko su ih položili u prethodnoj godini do maksimalno 30 ECTS bodova po semestru.

UVJETI PARCIJALNOG UPISA

Upis predmeta s više godine studija u slučaju ponavljanja godine (parcijalni upis) provodi se tek nakon što student putem Studomata regulira svoj upis (pad godine) u sustavu.

U akad.god. 2024./2025. zamolbe za parcijale predaju se do 4. listopada 2024. za zimski i za ljetni semes

Pročitaj više
UPISI U VIŠU GODINU AKAD. GOD. 2024./2025. (ON LINE)
Natječaj za stipendije SPH

Natječaj za stipendije SPH

Sindikat pomoraca Hrvatske raspisuje natječaj za dodjelu stipendija studentima prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija, smjerovi nautike, brodostrojarstva i (brodske) elektrotehnike  na pomorskim sveučilištima koji izvode pomorske studije (pomorski fakulteti).

Dodjeljuju se dvije stipendije u iznosu od 180,00 eura mjesečno, odnosno 1800,00 eura godišnje.  

Natječaj traje do 13. listopada 2024. godine.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete sph.hr i prijave se na natječaj."

Pročitaj više
Natječaj za stipendije SPH
Doktorirao Vlatko Knežević

Doktorirao Vlatko Knežević

Obranom doktorskog rada pod naslovom Unaprjeđenje procjene emisijskih faktora ispušnih plinova u stvarnim uvjetima eksploatacije broda dana 23. kolovoza 2024. godine na Pomorskom fakultetu u Rijeci, Vlatko Knežević je završio doktorski studij Pomorstvo, modul Pomorski energetski i strojni sustavi.

Tim je činom stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja tehnologije prometa i transporta.

Pročitaj više
Doktorirao Vlatko Knežević
1345678910Last