Odjel za nastavničke studije u Gospiću

UPISI U LJETNI SEMESTAR

Obavijest za studente jednopredmetnih studija

o upisu u ljetni semestar i upisu obveznih i izbornih kolegija

putem Studomata

 

Upis u ljetni semestar ak. god. 2019./2020. počinje u ponedjeljak 10. veljače 2020., a završava u ponedjeljak 9. ožujka 2020. god.

 

Upis se obavlja sljedećim redoslijedom:

  1. upis obveznih i izbornih kolegija u sustav ISVU – putem Studomata

(10. veljače. 2020. – 20. veljače 2020. god.); kolegiji se upisuju u skladu s redovima predavanja matičnog studija

  1. upis u – Referada

(10. veljače 2020. – 9. ožujka 2020. god. od 9:00 do 12:00 sati

Nakon provjere upisa kolegija u sustav ISVU, u Referadi se ovjerava indeks studentima koji imaju indeks. Ako plaćaju školarinu donose i potvrdu o uplati školarine, a uplatnicu su dobili na početku ak. god.

Studenti koji nemaju indeks, već iksicu, tj. e-indeks moraju doći potvrditi upis u Referadu samo ako plaćaju školarinu (donose potvrdu o uplati školarine, a uplatnicu su dobili na početku ak. god.)

Svi studenti (osim apsolvenata) su upisninu uplatili na početku ak. god.

Apsolventi ne upisuju kolegije putem Studomata, već dolaze na upis u Referadu gdje će dobiti i uplatnicu za ljetni semestar.

PUTEM STUDOMATA NE MOGU SE UPISATI SLJEDEĆI STUDENTI (upisuju se samo u Referadi od 10. veljače do 9. ožujka 2020.):

- STUDENTI KOJI IMAJU PARCIJALU– kolegije iz parcijale upisuju u tajništvu odjela (prema rasporedu svakoga pojedinog odjela)

- APSOLVENTI

- STUDENTI KOJI IDU NA ERASMUS U LJETNOM SEMESTRU – upisuju kolegije iz ljetnog semestra po povratku s Erasmusa

SVAKI EVENTUALNI POGREŠNI UPIS PREDMETA PUTEM STUDOMATA PONIŠTITI ĆE SE.

 

Molimo da se za sve poteškoće sa Studomatom javite na e-mail mmirkovi@unizd.hr ili da dođete u Referadu (R. Boškovića 1, 1. kat, 4. ured).

 

Upute o postupku prijave na predmete putem Studomata

  • Prije upisa kolegija na Studomatu obvezno provjerite redove predavanja svog upisanog studija (na mrežnoj stranici matičnog odjela ili ovdje: https://www.isvu.hr/javno/hr/vu269/nasprog/2009/nasprog.shtml i raspored predavanja: http://www.unizd.hr/studij-i-studiranje/akademski-kalendar/raspored-sati te se na matičnom odjelu raspitajte za dodatne informacije o studiju. To je ujedno prilika da dobijete potrebne savjete i preporuke o odabiru izbornih kolegija. Za upis putem Studomata najbolje je napraviti popis kolegija koje želite upisati, ovisno o ponudi svakog pojedinog studija i o onome što vam odgovara po rasporedu predavanja (tako da izbjegnete kolizije). Popis bi osim željenih kolegija trebao sadržavati i eventualne rezervne kolegije, s obzirom na to da je upis na izborne kolegije ograničen upisnim kvotama.
  • Prijavljujete se na Studomat koristeći elektronički identitet AAI@EduHr.
  • Ako u ISVU sustavu nedostaje neki od obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ih upišete.
  • Odabirete izborne i/ili obvezne kolegije.
  • Odabir kolegija mora biti u skladu s pravilima o ECTS bodovnim kvotama navedenim na sučelju Studomata, odnosno u skladu s pravilima koja su navedena na redovima predavanja koji su objavljeni na gore navedenoj mrežnoj stranici ili na mrežnoj stranici matičnog odjela.
  • Nakon odabira željenih kolegija provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija.

 

Važne napomene:

 

  • Kada jednom potvrdite i upišete odabrane kolegije, više ne možete promijeniti odabir kolegija putem Studomata.
  • Ako studenata upisanih na izborni kolegij ima manje od 10, taj se kolegij neće izvoditi. Ako student u prvome tjednu nastave otkrije da se izborni kolegij na koji se upisao ne izvodi, treba doći u tajništvo odjela radi promjene kolegija.

UPUTE ZA RAD NA STUDOMATU

Theme picker