Odjel za klasičnu filologiju

Obavijesti

Upis na diplomske studije

Upis na diplomske studije

Natječaj za upis na diplomske studije možete vidjeti ovdje.

Od akad. god. 2019./20. na diplomske studije Odjela za klasičnu filologiju mogu se upisati i studenti koji nisu na preddiplomskoj razini studirali latinski ili grčki, već su završili neki drugi studij iz područja humanističkih znanosti.

Studenti koji su završili neistovrsni studij iz područja humanističkih znanosti mogu se upisati pod uvjetom da su tijekom preddiplomskog studija upisali, slušali i položili najmanje 30 ECTS bodova predmeta koji su obvezni na preddiplomskom studiju Latinskog jezika i rimske književnosti (ili Grčkog jezika i književnosti), a koji uključuju Latinski jezik 1 – Latinski jezik 4 (odnosno Grčki jezik 1 - Grčki jezik 4) ili njihove ekvivalente. Takvim studentima se mogu odrediti razlikovni ispiti, koje je student dužan položiti do kraja prve godine diplomskog studija.

Studenti se odmah mogu prijaviti u sustav prijava za upis na diplomske studije, ne treba čekati završetak studija. 

Kalendar upisa  možete vidjeti ovdje

Studenti koji ne brane Završni rad na Odjelu za klasičnu filologiju, već samo na drugom odjelu, nakon obrane na drugom odjelu trebaju doći u tajništvo Odjela za klasičnu filologiju  po potvrdu o završetku studija, koju zajedno s potvrdom u uplati troškova promocije i tiska diplome trebaju odnijeti u referadu. Uplatnice za troškove promocije i tiska diplome dobivaju se u A1 tajništvu.

Obavijest o upisima za studente u "S" statusu. 

Pročitaj više
Upis na diplomske studije
Obavijest o sistematskom pregledu za studente 1. godine

Obavijest o sistematskom pregledu za studente 1. godine

1. Sistematski pregled za studente prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija grčkog jezika i književnosti će se održati  5. 7. 2019. – PETAK od 14-17 h u ambulanti  Osnovne škole Bartula Kašića, adresa: Bribirski prilaz 2, Zadar. Za više informacija možete se obratiti na tel. 023-322-328.

2. Pozivaju se studenti prve godine preddiplomskog studija latinskog jezika i rimske knjževnosti, na liječnički sistematski pregled koji će se obaviti u četvrtak 6. lipnja 2019., popodne od 14 do 19 sati u ambulanti Smiljevac koja se nalazi u Osnovnoj školi Smiljevac, ulica Ivana Lucića 47. Sa sobom treba donijeti indeks (ili xicu), kemijsku olovku i nalaze liječnika specijaliste ukoliko se liječe od neke bolesti. Kontakt: amb. za školsku medicinu Smiljevac, tel. 241-647, Tatjana Mustać-Matulj dr. med. spec. školske medicine

 

Pročitaj više
Obavijest o sistematskom pregledu za studente 1. godine
Obavijest za studente

Obavijest za studente

Pozivaju se studenti Odjela za klasičnu filologiju na sastanak s pročelnicom doc. dr. sc. Dianom Sorić u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u 13,45 h. Tema sastanka su izmjene studijskih programa koje stupaju na snagu od akad. god. 2019./2020.

Pročitaj više
Obavijest za studente
Promocija knjige „Starolatinski natpisi“ pok. Daniela Nečasa Hraste

Promocija knjige „Starolatinski natpisi“ pok. Daniela Nečasa Hraste

Odjel za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru poziva vas na promociju knjige Starolatinski natpisi pokojnog Daniela Nečasa Hraste, predavača s Odjela za klasičnu filologiju. Postupak izdavanja knjige pokrenut je u 2018. godini, još za autorova života, no ipak je uređena i tiskana postumno u nakladi Sveučilišta u Zadru. U promociji će sudjelovati recenzenti prof. dr. sc. Anamarija Kurilić i doc. dr. sc. Ante Matan, kolege doc. dr. sc. Nada Bulić i dr. sc. Krešimir Vuković, te mr. sc. Sanja Smodlaka Vitas, urednica knjige. Predstavljanje će se održati u petak 17. svibnja u 14 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV., br. 2, II. kat).

Pročitaj više
Promocija knjige „Starolatinski natpisi“ pok. Daniela Nečasa Hraste
First7891012141516Last