Odjel za etnologiju i antropologiju

Upute u vezi COVID-a 19

Dragi kolege studenti,

Prvenstveno Vam se zahvaljujemo na strpljenju, suradnji i konstruktivnim savjetima u izvođenju nastave u protekloj akademskoj godini. Na samom početku akademske godine 2021./2022. opća epidemiološka situacija nalaže dodatan oprez i prilagođavanje novim, rapidno mijenjajućim okolnostima uzrokovanima COVID-19 pandemijom. Nadamo se kako eventualno pogoršanje epidemiološke situacije neće uzrokovati dodatan stres, te kako ćemo kao i do sada uspjeti pokazati odgovornost prema svima u akademskoj zajednici. Nastava u ak. god. 2021./2022. trenutno se održava u fizičkom obliku uz pridržavanje svih epidemioloških naputaka i mjera. Detalji i naputci vezani uz trenutne epidemiološke mjere dostupni su na glavnoj mrežnoj stranici Sveučilišta i redovito se ažuriraju. U sklopu navedenih mjera preporuka je da studenti tijekom nastave nose maske. Konzultacije kod svih profesora obavljat će se uživo u kabinetu (uz prethodnu najavu e-mailom).

S obzirom na neizvjesnost i nepredvidivost epidemiološke situacije, apeliramo studente da redovito prate detaljne naputke i mjere na glavnoj sveučilišnoj mrežnoj stranici. Napominjemo kako je cilj Preporuka umanjiti mogućnost zaraze te naglasiti značaj osobne odgovornosti prema kolegama, profesorima, neakademskom osoblju, te u konačnici Vašim obiteljima. U ovom dijelu ističemo najvažnije smjernice koje su nužne za redovito održavanje nastave, a koje su nastale u skladu s Preporukama za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera HZJZ-a:

-          Ne smije se ulaziti u unutarnje i vanjske prostore Sveučilišta u slučajevima: povišene tjelesne temperature, dišnih (respiratornih) simptoma (kašalj, poteškoće u disanju, curenje iz nosa) ili ostalih simptoma zarazne bolesti (poremećaj osjeta njuha i okusa, glavobolja, malaksalost, bolovi u mišićima, probavne tegobe i sl.) te ako ste u samoizolaciji ili je utvrđena zaraza koronavirusom

-          U slučaju navedenih simptoma, pozitivnog testa na COVID-19 i/ili propisane samoizolacije potrebno je javiti se odjelnom tajniku Danijelu Pavičiću (dpavicic@unizd.hr) te pročelnici Odjela doc. dr. sc. Danijeli Birt Katić (dbirt@unizd.hr) radi opravdanja izostanka s nastave.  

-          Ako se tijekom nastave povisi tjelesna temperatura i/ili pojave respiratorni i/ili drugi simptomi, mora se odmah napustiti Sveučilište i javiti liječniku radi danjih postupaka.

-          U svim zatvorenim prostorima Sveučilišta potrebno je nositi maske ili druga pokrivala za usta i nos (maska cijelo vrijeme pokriva usta i nos), osim u iznimnim situacijama.

Posebno molimo sve da se pridržavaju temeljnih mjera, i to pojačane higijene, osobito higijene ruku, te propisane međusobne fizičke udaljenosti. Zahvaljujemo se na razumijevanju i nadamo se kako specifičnost situacije neće ograničavati Vaše mogućnosti studiranja i stjecanja znanja. Uprava Odjela i studentski predstavnici stoje Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i upite.


Iz Odjela.

Theme picker