Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

Ritam kulturizma 2018

DOŽIVI KULTURNU BAŠTINU

Ritam kulturizma donosi humanitarni koncert, sportske igre, edukacije te kino pod zvijezdama

Studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i ove su se godine po deveti put udružili u humanitarnom projektu Ritam kulturizma kako bi svojim sugrađanima predstavili nove ideje iz polja kulture i turizma te stvorili atraktivan program u predsezoni.

Ove godine Ritam kulturizma održava se od 25. do 27. travnja na različitim lokacijama u Zadru – Novi kampus Sveučilišta u Zadru, HNK Zadar, ŠRC Franka Lisice i dr.

Svečano otvorenje projekta održat će se u srijedu, 25. travnja s početkom u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru. S obzirom na to da je Europska komisija 2018. godinu proglasila godinom kulturne baštine, tema ovogodišnjeg Ritma kulturizma je „Doživi kulturnu baštinu“. U skladu s tim glavni dio programa otvorenja svojim će nastupima uveličati poznate klape Intrade, Idro i Kandelora, kulturno umjetnička društva Sv. Donat, Kveštura i Vrana te studenti Sveučilišta u Zadru koji će kroz pripovijedanje i recitacije prezentirati kulturnu baštinu zadarske regije. Nakon završetka nastupa u predvorju HNK Zadar bit će postavljena izložba starih i novih fotografija Zadra te prigodni domjenak.

Kako Ritam kulturizma i ove godine 'Zrači dobrotu' sav prihod od prodaje ulaznica i promotivnih materijala projekta bit će doniran Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar za potrebe kupnje linearnog akceleratora, aparata za zračenje onkoloških bolesnika.

Drugi dan Ritma kulturizma, četvrtak 26. travnja, započinje edukativnim dijelom u 9 sati u Multimedijalnoj dvorani (117) na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Na temu kulturne baštine govorit će: Jasminko Halilović (Muzej ratnog djetinjstva Sarajevo), Gorana Barišić-Bačelić (Tvrđava sv. Mihovila) te Boris Filipović Grčić (Muzej Sinjske alke). U sklopu edukativnog dijela programa svoje radove na istu temu prezentirat će i studenti Sveučilišta u Zadru, a najbolji od njih bit će nagrađen.

Nakon predavanja slijedi uživanje u kavi. Jedinstveni prostor atrija Novog kampusa za ovu će priliku postati kafić u sklopu kojeg će gosti moći okusiti kulturnu baštinu uz Latte art radionicu i profesionalnog baristu.

Isti dan od 16 sati do 20 sati na ŠRC Franka Lisice održat će se sportski dio projekta „Čovječe, igraj se kulturnom baštinom!“. Naglasak će biti na tradicionalnim sportskim aktivnostima koje podsjećaju na djetinjstvo (graničar, preskakanje laštika, kartanje, boćanje i potezanje konopa), ali i košarci kao sportskom simbolu grada Zadra. Posjetitelje očekuje bogata tombola, kao i uvijek atraktivan dvoboj pod obručem profesora i studenata.

U petak, 27. travnja, od 9 sati na Novom kampusu nastavlja se edukativni dio programa. Kroz virtualne turističke ture provest će vas Mateo Brajek (Krug Travel) te Kata Barišić (Zagreb Time Travel), nakon čega je na rasporedu panel rasprava s predstavnicima znanstvene zajednice i drugim sudionicima.

U 19:30 sati započinje završni dio ovogodišnjeg Ritma kulturizma. Tada se parkiralište Novog kampusa pretvara se u „Kino pod zvijezdama" u sklopu kojeg će gledatelji moći besplatno pogledati hvaljeni film Armanda Iannuccija - “Smrt Staljina“.

Sve informacije vezane za projekt Ritam kulturizma 2018. možete pronaći na web (https://ritamkulturizma.com/) i Facebook stranici (https://www.facebook.com/ritamkulturizma/).

Program

Plakati:

Humanitarni koncert i izložba fotografija

Edukativni dio projekta

Latte art radionica Dnevni boravak

Čovječe, ne igraj se kulturnom baštinom!, sportski dio projekta

Kviz

Kino pod zvjezdama

 

 

Theme picker