Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu
ERASMUS MUNDUS - natječaj za stipendije

ERASMUS MUNDUS - natječaj za stipendije

AGRIS Stipendije za diplomske studije
Područje studiranja: Water management and sustainable development in agriculture, Management of natural resources and sustainable development in agriculture, Management of animal resources and sustainable development in agriculture, Local development and sustainable development in agriculture and Food chains and sustainable development in agriculture.
Države: Nizozemska, Španjolska, Danska, Irska, Italija i Francuska
Rok za prijavu s kompletnom dokumentacijom: 6. veljače 2014.
Prijaviti se mogu i studenti treće godine, koji još uvijek nisu diplomirali.
Opširnije:
http://www.stipendije.info/hr/natjecaji/agris_mundus_masters_scholarships_for_international_students
Pročitaj više
ERASMUS MUNDUS - natječaj za stipendije
NATJEČAJ za najboljeg mladog poljoprivrednika

NATJEČAJ za najboljeg mladog poljoprivrednika

Dubravka Šuica otvorila natječaj: Hrvat ima šansu biti najbolji mladi poljoprivrednik EU

„Ovim putem pozivam mlade stočare, ratare, vinare, vinogradare i ribare koji su mlađi od 40 godina da se prijave na natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika u EU. Prilika je to da Hrvatska pokaže najbolje što ima i da u Europskom parlamentu svoje mlade poljoprivrednike stavi uz bok ostalima iz EU da predstave svoj način rada ili proizvodnje i pokažu da i kod nas ima mladih i inovativnih i kreativnih ljudi,“ rekla je Šuica.
U Europskom parlamentu će se 28. i 29. siječnja 2014. održati 2. Kongres mladih poljoprivrednika Europske unije. Svrha konferencije je pružiti potporu mladim europskim poljoprivrednicima, njihovo povezivanje i predstavljanje najuspješnijih projekata pred više od 400 mladih poljoprivrednika iz EU.
„Odabir najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj ću prepustiti struci, a to su predstavnici znanstvenih institucija i Udruga mladih poljoprivrednika Hrvatske,“ rekla je Šuica.
Prvi put i mladi hrvatski ribari i poljoprivrednici će imati priliku natjecati se za najboljeg poljoprivrednika EU i osvojiti 10 000€, a iznos od 7 500 € je predviđena za najodrživiji projekt kao i za najinovativnijeg mladog poljoprivrednika iz EU, kojom prigodom će Dubravka Šuica dovesti ukupno 10 mladih poljoprivrednika iz svih krajeva Hrvatske koji će sudjelovati na završnoj svečanosti u Europskom parlamentu.
„Moja obitelj se bavi vinogradarstvom te znam koliko je to težak, dugotrajan i mukotrpan posao,a kako su moja trajna preokupacija mladi to je glavni motiv zašto sam prihvatila postati ambasadorica,“ zaključila je Šuica.
Trenutno 18 zemalja članica EU imaju svog ambasadora mladih poljoprivrednika, a Dubravka Šuica je izabrana za ambasadoricu Europske pučke stranke u Hrvatskoj.
Natječaj traje do 3. siječnja 2014.
Više informacija dostupno na: www.dubravka-suica.eu
Aplikacijski obrazac dostupan na: http://www.dubravka-suica.eu/index.php/vijesti/postanite-najbolji-mladi-poljoprivrednik-u-eu.html
Pročitaj više
NATJEČAJ za najboljeg mladog poljoprivrednika
YOUTH IN ACTION

YOUTH IN ACTION

Pozivaju se studenti i studentice na obilježavanje Međunarodnog dana volontera, sutra, 5. prosinca 2013., s početkom u 18 sati u učionici na 3. katu u DHM-u. Na programu je predstavljanje volonterskih aktivnosti studenata Sveučilišta u Zadru, te predstavljanje programa Youth in action kojeg financira Europska unija, a putem kojega studenti mogu otputovati ne neku od brojnih radionica ili seminara, koji se na razne teme organiziraju za mlade širom Europe. Opširnije
Pročitaj više
YOUTH IN ACTION
SASTANAK S MENTOROM

SASTANAK S MENTOROM

Matea Buterin, Marin Fabac, Ante Batur, Branimir Klanac, Kristina Kulišić, Petra Lerga, Julia Letinić, Iva Miletić Babin, Paula Mitrović i Dujo Mršić se pozivaju na sastanak s mentorom doc. dr. sc. Slavenom Zjalićem u četvrtak, 5. prosinca, u 10 sati u ured 1.2. u zgradi na Relji.
Pročitaj više
SASTANAK S MENTOROM
SASTANAK SA STUDENTIMA 2. i 3. godine

SASTANAK SA STUDENTIMA 2. i 3. godine

Sastanak sa studentima 2. i 3. godine održat će Povjerenstvo za kvalitetu u utorak 3. 12. u učionici u DHM s početkom u 15 sati. Zbog sastanka će se nastava iz Povrćarstva pomaknuti, te će početi nakon sastanka u DHM učionici.

Teme sastanka:

1. Stručna praksa - mogućnost obavljanja prakse u inozemstvu kroz Erasmus program - kratko izlaganje djelatnice Ureda za međunarodnu suradnju

2. Završni rad - izbor mentora i prijava teme

3. Informacije o apsolventskoj godini i obavezi (ne)plaćanja školarine

4. Razno
Pročitaj više
SASTANAK SA STUDENTIMA 2. i 3. godine
12