Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Predavanje „Sredstva za zaštitu bilja u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji“ u sklopu projekta „AlterPOP“

Predavanje „Sredstva za zaštitu bilja u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji“ u sklopu projekta „AlterPOP“

U ponedjeljak 15. veljače 2016. u Domu hrvatske mladeži u Ulici Ruđera Boškovića 5, s početkom u 17 h, održat će se predavanje na temu  „Sredstva za zaštitu bilja u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji“. Predavač je doc.dr.sc. Tomislav Kos s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Doc.dr.sc. Tomislav Kos bavi se entomologijom (znanosti o kukcima), te fitofarmacijom, istraživanjem učinkovitosti insekticida u laboratorijskim i poljskim pokusima, te savjetodavstvom u fitomedicini. Ovlašteni je predavač Ministarstva poljoprivrede za provođenje akcijskog plana održive uporabe pesticida.

Predavanje se održava u sklopu projekta "AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje" potpomognutog i financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar", a partner je AGRRA (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije). Projektne aktivnosti održavaju se i uz potporu Poljoprivredne savjetodavne službe Zadar. Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 KN, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, tj. 274.436,00 KN. Plakat