Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Studenti Primijenjene ekologije u poljoprivredi na konferenciji o digitalnoj poljoprivredi

Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 10. prosinca 2019.godine. održana je konferencija „Digitalna poljoprivreda“, a kojoj su organizatori Ministarstvo poljoprivrede RH i Program ruralnog razvoja „Apriori World“. Na istoj su sudjelovali i studenti preddiplomskog studija „Primijenjena ekologija u poljoprivredi“ s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, te suradnici na projektu „SAN – Smart Agriculture Network“, pod vodstvom doc.dr.sc. Tomislava Kos koji je SAN projekt i predstavio.

Konferencija „Digitalna poljoprivreda“ održava se u sklopu projekta „Inspiriramo poljoprivredu“ kojoj je moto povezivanje različitih tematskih sadržaja koji prate aktualne poljoprivredne politike s ciljem informiranja, investiranja i razmjene iskustava i praksi unutar poljoprivrednih zajednica.

Doc.dr.sc Tomislav Kos je prisutnima predstavio napredak u radu i istraživanju koja se provode u području pametne poljoprivrede, na pilot lokacijama Novigrad i Žman, unutar SAN projekta.