Odjel za klasičnu filologiju

Obavijesti

Međunarodna Ljetna škola latinske epigrafije

Međunarodna Ljetna škola latinske epigrafije

Od 27. kolovoza do 5. rujna na Sveučilištu u Zadru održala se međunarodna Ljetna škola latinske epigrafije u organizaciji Odjela za povijest i Odjela za klasičnu filologiju. Na njoj su nastavu i vježbe držali predavači iz Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske, a pohađatli su ju studenti diplomskih i poslijediplomskih studija iz Slovenije, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Kine i Hrvatske. Polaznici ljetne škole su tijekom svog boravka u Hrvatskoj osim u Zadru, imali prilike vidjeti i proučiti latinske epigrafske spomenike u Ninu, Splitu i na arheološkom nalazištu Asseria.  

Opširnije.    

Program.

Foto galerija.

Pročitaj više
Međunarodna Ljetna škola latinske epigrafije
Uvodni tečaj grčkog i latinskog jezika za brucoše

Uvodni tečaj grčkog i latinskog jezika za brucoše

Studenti koji upisuju preddiplomski studij Grčkog jezika i književnosti ili studij Latinskog jezika i rimske književnosti mogu ako žele doći na besplatan uvodni tečaj grčkog i/ili latinskog jezika koji će se održati u zadnjem tjednu rujna ili u prvom tjednu listopada (prema dogovoru sa studentima) na Odjelu za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru. Tečaj nije obavezan, a prvenstveno je namijenjen onima koji nisu tijekom prethodnog školovanja učili grčki/latinski jezik. Studenti koji su tijekom prethodnog školovanja učili grčki/latinski također mogu prisustvovati. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na e-mail tajništva do 19. rujna.

Pročitaj više
Uvodni tečaj grčkog i latinskog jezika za brucoše
Upis na diplomske studije

Upis na diplomske studije

Natječaj za upis na diplomske studije možete vidjeti ovdje.

Od akad. god. 2019./20. na diplomske studije Odjela za klasičnu filologiju mogu se upisati i studenti koji nisu na preddiplomskoj razini studirali latinski ili grčki, već su završili neki drugi studij iz područja humanističkih znanosti.

Studenti koji su završili neistovrsni studij iz područja humanističkih znanosti mogu se upisati pod uvjetom da su tijekom preddiplomskog studija upisali, slušali i položili najmanje 30 ECTS bodova predmeta koji su obvezni na preddiplomskom studiju Latinskog jezika i rimske književnosti (ili Grčkog jezika i književnosti), a koji uključuju Latinski jezik 1 – Latinski jezik 4 (odnosno Grčki jezik 1 - Grčki jezik 4) ili njihove ekvivalente. Takvim studentima se mogu odrediti razlikovni ispiti, koje je student dužan položiti do kraja prve godine diplomskog studija.

Studenti se odmah mogu prijaviti u sustav prijava za upis na diplomske studije, ne treba čekati završetak studija. 

Kalendar upisa  možete vidjeti ovdje

Studenti koji ne brane Završni rad na Odjelu za klasičnu filologiju, već samo na drugom odjelu, nakon obrane na drugom odjelu trebaju doći u tajništvo Odjela za klasičnu filologiju  po potvrdu o završetku studija, koju zajedno s potvrdom u uplati troškova promocije i tiska diplome trebaju odnijeti u referadu. Uplatnice za troškove promocije i tiska diplome dobivaju se u A1 tajništvu.

Obavijest o upisima za studente u "S" statusu. 

Pročitaj više
Upis na diplomske studije
Obavijest o sistematskom pregledu za studente 1. godine

Obavijest o sistematskom pregledu za studente 1. godine

1. Sistematski pregled za studente prve godine preddiplomskog sveučilišnog studija grčkog jezika i književnosti će se održati  5. 7. 2019. – PETAK od 14-17 h u ambulanti  Osnovne škole Bartula Kašića, adresa: Bribirski prilaz 2, Zadar. Za više informacija možete se obratiti na tel. 023-322-328.

2. Pozivaju se studenti prve godine preddiplomskog studija latinskog jezika i rimske knjževnosti, na liječnički sistematski pregled koji će se obaviti u četvrtak 6. lipnja 2019., popodne od 14 do 19 sati u ambulanti Smiljevac koja se nalazi u Osnovnoj školi Smiljevac, ulica Ivana Lucića 47. Sa sobom treba donijeti indeks (ili xicu), kemijsku olovku i nalaze liječnika specijaliste ukoliko se liječe od neke bolesti. Kontakt: amb. za školsku medicinu Smiljevac, tel. 241-647, Tatjana Mustać-Matulj dr. med. spec. školske medicine

 

Pročitaj više
Obavijest o sistematskom pregledu za studente 1. godine
Obavijest za studente

Obavijest za studente

Pozivaju se studenti Odjela za klasičnu filologiju na sastanak s pročelnicom doc. dr. sc. Dianom Sorić u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u 13,45 h. Tema sastanka su izmjene studijskih programa koje stupaju na snagu od akad. god. 2019./2020.

Pročitaj više
Obavijest za studente
124678910Last