Odjel za etnologiju i antropologiju

Obavijesti

Odluka o uvjetima upisa u višu godinu studija iz iz akad. god. 2019./2020. u 2020./2021. - 14. srpnja 2020.

Sukladno Odluci Senata Sveučilišta od 30. lipnja 2020. (KLASA: 602-04/20-03/200; URBROJ: 2198-1-79-10/20-02) Stručno vijeće Odjela za etnologiju i antropologiju na sjednici održanoj 10. srpnja 2020. donijelo je odluku o uvjetima upisa u višu godinu studija iz iz akad. god. 2019./2020. u 2020./2021.
1.    Pravo upisa u višu godinu preddiplomskog i diplomskog studija etnologije i antropologije uz punu subvenciju Ministarstva znanosti i obrazovanja imaju oni redoviti studenti koji su u prethodnoj godini stekli najmanje 55 ECTS bodova prema redu predavanja.
2.    Pravo upisa u višu godinu preddiplomskog i diplomskog studija etnologije i antropologije uz participaciju troškova proporcionalno broju nepoloženih ECTS bodova imaju oni redoviti studenti koji su u prethodnoj godini stekli 45 ECTS bodova prema redu predavanja.
3.    Uvjetnih i vezanih ispita nema.


S poštovanjem,

Pročelnica Odjela za etnologiju i antropologiju

 doc. dr. sc. Danijela Birt Katić

 

 
Konzultacije - 31. ožujka 2020.

Dragi studenti,

sukladno uputama oko organizacije nastave na daljinu obavještavamo vas da se konzultacije  tijekom trajanja ovog razdoblja kod svih nastavnika održavaju e-mailom. Poveznica na email adrese svih nastavnika dostupna je OVDJE.

Pročelnica te zamjenik pročelnice dostupni su i za online konzultacije (Jitsi, Skype, Goole Hangouts) u terminima naznačenim u tablici. Online konzultacije je potrebno najaviti.

Studenti koji ne mogu pristupiti na Merlin te imaju poteškoća pratiti nastavu obavezno se moraju javiti predmetnom nastavniku kako bi se dogovorili način na koji će student sudjelovati u obavezama kolegija.

 

Vrijeme konzultacija

e- mail

Danijela Birt Katić

Utorkom 12:00 - 14:00

Petkom 12:00 – 14:00
(Jitsi, Skype, Google Hangouts)

dbirt@unizd.hr, danijelab@gmail.com

Tomislav Oroz

Srijedom 14:30-15:30

Četvrtkom od 11:00-12:00

(JITSI, mob.: 091/515-2598)

toroz@unizd.hr

tomislav.oroz@gmail.com

 

Danijel Pavičić, tajnik Odjela

 

dpavicic@unizd.hr

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 11. ožujka 2020.

Zbog službene odsutnosti danas, 11. ožujka 2020. godine, doc. dr. sc. Mario Katić neće održati konzultacije.

 
Obavijest - dr.sc. Danijela Birt Katić - 24. veljače 2020.

Zbog službene spriječenosti, dr. sc. Danijela Birt Katić neće održati redovite konzultacije utorak 25. 2 i  srijeda 26.2.2020. godine. Studenti se profesorici mogu javiti e-mailom.

Nastava iz kolegija „Etnologija i turizam“ počinje 5.3.2020. u terminu prema službenom rasporedu predavanja.

Nastava iz kolegija „Etnografije Hrvatske“ održat će se 27.2.2020. u 9 sati u Etnografskom Odjelu Narodnog muzeja Zadar.

 
Odjelni natječaj za Nagradu rektorice uspješnim studentima u povodu proslave Dana Sveučilišta - 11. veljače 2020.

Dragi studenti, u povodu proslave Dana Sveučilišta, Dies academicus 2020, rektorica će dodijeliti nagrade studenticama i studentima Sveučilišta u Zadru za postignute uspjehe u akademskoj godini 2018./2019. Odjel  za etnologiju i antropologiju raspisuje interni natječaj na koji se mogu prijaviti studenti treće godine preddiplomskog studija te studenti diplomskog studija.  Prema Kriterijima za vrednovanje akademske uspješnosti studenata, nagrade izvrsnim studentima dodjeljuju se ne samo za ostvareni prosjek ocjena, već i za cjelokupni studentski angažman, odnosno postignute rezultate u istraživačkim, stručnim, umjetničkim i sportskim aktivnostima. Studenti koji ispunjavaju kriterije mogu se prijaviti na natječaj do 21. veljače 2020.

Dokumentacija koju moraju donijeti u odjelno tajništvo treba sadržavati:
- životopis
- ovjereni prijepis ocjena ili dopunsku ispravu o studiju prethodne razine studija za studente prve godine diplomskog studija
- potvrdu da se prema ostvarenim ocjenama student kojeg predlaže odjel nalazi u 30% najuspješnijih studenata na godini studija
- ostalu dokumentaciju koja potvrduje angažman studenta u relevantnim aktivnostima (vidi prilog).

PRILOG

 
Odsutnost djelatnice - doc. dr. sc. Danijela Birt Katić - 4. veljače 2020.

Doc. dr. sc. Danijela Birt Katić odsutna je zbog bolesti od 4. veljače 2020. godine do daljnjeg te nije u mogućnosti održati konzultacije i usmeni dio prvog roka.

 
Odsutnost djelatnice - prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 21. siječnja 2020.

Prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević službeno je odsutna od 22. do 26. siječnja 2020. godine te nije u mogućnosti održati nastavu i konzultacije. Za hitne upite studenti se mogu javiti na e-mail.

 
Predstavljanje knjige akademkinje Dubravke Oraić Tolić - 2. prosinca 2019.

osobita nam je čast pozvati Vas na predstavljanje knjige akademkinje Dubravke Oraić Tolić "CITATNOST U KNJIŽEVNOSTI, UMJETNOSTI  I KULTURI" koja će se u organizaciji Odjela za kroatistiku, Odjela za informacijske znanosti i Naklade Ljevak održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u srijedu 4. prosinca 2019. godine s početkom u 12 sati. Nakon predstavljanja knjige u kojemu će sudjelovati prof. dr. sc. Nives Tomašević i doc. dr. sc. Sanja Knežević, akademkinja Dubravka Oraić Tolić održat će predavanje "Citatnost zbilje u umjetnosti i umjetnosti u zbilji: od neoavangarde do postmodernizma".

Radujemo se Vašem dolasku!

 
Certificiranje matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr - 12. studenog 2019.

U tijeku je godišnje certificiranje (provjera usklađenosti) autentikacijske i autorizacijske infrastrukture Sveučilišta u Zadru (AAI elektroničkog identiteta).

Na adresi: https://personal.unizd.hr/ldap/ možete provjeriti status vašeg elektroničkog identiteta.

Provjerite datum u polju Datum isteka temeljne povezanosti (hrEduPersonExpireDate). Ukoliko vam je datum istekao, a i dalje imate studentska prava, elektronički identitet možete produžiti u studentskoj referadi. Produženje možete napraviti do 4. prosinca 2019.

Elektronički identiteti kojima je prošao datum povezanosti s ustanovom, biti će izbrisani 5. prosinca 2019. godine.

Sva pitanja vezana uz elektronički identitet možete postaviti na: aai@unizd.hr.

 

 
Obavijest- terenska nastava Odjela - 23. listopada 2019.

Terenska nastava otvorena za sve studente preddiplomskog i diplomskog studija etnologije i antropologije ove godine će se održati u Splitu i Sinju. Predviđen je posjet Etnografskom muzeju u Splitu, te nakon ručka posjet Muzeju Sinjske alke. Nastava će se održati 15. studenog, dok će konkretno vrijeme polaska i lokacija autobusa biti oglašena nekoliko dana prije putem Merlin referade. Zbog ograničenog broja mjesta u autobusu svoje sudjelovanje do 11. studenog najavite emailom na toroz@unizd.hr i dbirt@unizd.hr.

 
Tjedan čitanja - 18. listopada 2019.

U Tjednu čitanja, koji će se održati od 18. do 22. studenog, studenti svih godina obje razine studija dužni su pročitati slijedeći naslov dostupan na poveznici:
 https://www.berghahnbooks.com/title/BantonWhat
Radi se o knjizi pod naslovom:
„What We Now Know About Race and Ethnicity“ (2015), Michaela Bantona, izdavača Berghahn Books.
Napomena:
Ova obavijest se ne odnosi na studente 1. god. preddiplomskog studija koji će tijekom tog tjedna imati nastavu prema rasporedu.

 

 
Odsutnost djelatnice - dr. sc. Katice Burić Ćenan - 15. listopada 2019.

U petak, 18. X. '19. neće biti nastave iz kolegija Antropologija umjetnosti zbog službene odsutnosti dr. sc. Katice Burić Ćenan. Također, u srijedu i četvrtak (16. -17. X.) neće biti konzultacija. Ukoliko imate pitanja, možete ih poslati mailom na kburic@unizd.hr.

 
Odsutnost djelatnice - prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 11. listopada 2019.

Prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević službeno je odsutna do četvrtka, 17. listopada 2019. godine te nije u mogućnosti održati nastavu i konzultacije. Propuštena predavanja će se nadoknaditi u terminu koji će vam reći prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević.

Studentima kolegija Lingvistička antropologija i Etnojezični dodiri na prostoru Hrvatske i Europe obavezna je prisutnost na predavanju profesora Rachika.

 
NATJEČAJ ZA DVA JEDNOMJESEČNA ISTRAŽIVAČKA BORAVKA - 7. listopada 2019.

Institut za etnologiju i folkloristiku raspisuje natječaj za prijavu na program jednomjesečnog istraživačkog boravka za 2020. godinu. Program obuhvaća osiguran smještaj za dva istraživača u stanu u Zagrebu te prostor za rad s pristupom knjižničnim, arhivskim i drugim istraživačkim izvorima u Institutu, a namijenjen je znanstvenicima i studentima (diplomskih i poslijediplomskih studija) iz Hrvatske i inozemstva. Realizacija programa planirana je od 1. do 28. veljače 2020. godine.

Za prijavu na natječaj potrebno je priložiti:

• životopis s popisom radova
• kratak opis planiranih aktivnosti za vrijeme boravka

Prijave s naznakom Za program istraživačkog boravka šalju se na adresu institut@ief.hr do 15. studenog 2019. godine.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni do 1. prosinca 2019. godine.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 3. listopada 2019.

Zbog službene odsutnosti, u razdoblju od 7. do 11. listopada 2019. godine, doc.dr.sc. Mario Katić neće održavati nastavu niti imati konzultacije.

 
Obavijest - dodatni ispitni rok - 2. listopada 2019.

Dodatni ispitni termin u jesenskom ispitnom roku za studente kojima je ostao samo završni ispit održat će se u ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine u 14 sati. Studenti koji žele pristupiti ispitu moraju se javiti u Odjelno tajništvo do petka, 4. listopada.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 17. rujna 2019.

Doc. dr. sc. Mario Katić ovaj tjedan neće održati konzultacije.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 2. rujna 2019.

Doc. dr. sc. Mario Katić ovaj tjedan neće imati konzultacije zbog obaveza oko organizacije radionice „Approaching Pilgrimage: Methodological Issues Involved In Researching Routes, Sites and Practices“.

 
Konzultacije tijekom srpnja - 27. lipnja 2019.

Konzultacije kod dr. sc. Tomislav Oroza tijekom srpnja održavaju se u terminima: srijeda i četvrtak od 10:00 do 11:00.

 
Ispitni rok - Fizička i forenzička antropologija - 19. lipnja 2019.

Prof. dr. sc. Mario Šlaus održat će ispitni rok iz kolegija Fizička i forenzička antropologija 27. lipnja 2019. u 15 h u predavaonici 101 Odjela za arheologiju (u staroj zgradi na rivi).
 

 
Odsutnost tajnika - 18. lipnja 2019.

Tajnik koristi godišnji odmor od 20.-27. lipnja 2019.

 
Odsutnost djelatnice - doc. dr. sc. Danijela Birt Katić - 17. lipnja 2019.

Doc. dr. sc. Danijela Birt Katić službeno je odsutna od 17. do 21. lipnja 2019. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije. Za sve upite studenti se mogu javiti na e-mail.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 17. lipnja 2019.

Doc. dr. sc. Mario Katić službeno je odsutan ovaj tjedan od 17. do 21. lipnja 2019. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije. Za hitne upite studenti se mogu javiti na e-mail.

 
Završni ispit - 12. lipnja 2019.

Studenti koji u ljetnom roku polažu Završni ispit mogu pristupiti pisanju ispita unatoč tome što nisu položili kolegij Fizička i forenzička antropologija jer prof. Šlaus nije u mogućnosti održati 1. ispitni rok prije 20. lipnja 2019.

 
Završni ispit - Povjerenstvo - 11. lipnja 2019.

U akad. god. 2018-2019. članovi Povjerenstva za završni ispit su:

dr. sc. Mario Katić, predsjednik povjerenstva
dr. sc. Tomislav Oroz, član
dr. sc. Jadran Kale, član
 

 
Konzultacije - doc. dr. sc. Mario Katić - 10. lipnja 2019.

Doc. dr. sc. Mario Katić će u tjednu od 10.-14.6.2019. iznimno održati konzultacije prema slijedećem rasporedu:

ponedjeljak 10.6. od 11:00 - 12:00

četvrtak 13.6. od 11:00 - 12:00

 
Anketni upitnik o kulturnim potrebama i stavovima studenata o Centru za mlade - 10. lipnja 2019.

Molimo studente preddiplomskog i diplomskog studija da ispune anketni upitnik o kulturnim potrebama i stavovima studenata o Centru za mlade. Radi se o zgradi pored Gradske knjižnice koja će se uskoro obnoviti i postati Centar za mlade.

Istraživanje provodimo u svrhu ispitivanja kulturnih potreba i preferencija studentske populacije te kako bi se ispitalo što studenti žele od budućeg Centra za mlade. Istraživanje provode kolege s Odjela za sociologiju - doc. dr. sc. Krešimir Krolo i doc. dr. sc. Željka Tonković.

Anketa je dostupna preko sljedeće poveznice:

centarzamladeunizd.questionpro.com

Anketa se može ispuniti i preko mobitela.

Lijep pozdrav,

Željka Tonković, PhD

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Tomislav Oroz - 6. lipnja 2019.

Doc. dr. sc. Tomislav Oroz danas nije u mogućnosti održati konzultacije. Održat će ih sutra 7. lipnja 2019. od 10 - 11 sati.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 29. svibnja 2019.

Doc. dr. sc. Mario Katić će zbog službene odsutnosti u utorak i srijedu, ovaj tjedan održati konzultacije u četvrtak i petak u isto vrijeme od 11:30 do 12:30.

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 21. svibnja 2019.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević odsutna u srijedu popodne 22. svibnja 2019. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Tomislav Oroz - 16. svibnja 2019.

Zbog terenskog istraživanja na Dugom otoku doc. dr. sc. Tomislav Oroz neće održati konzultacije u četvrtak 16.5. i u srijedu 22. 5. Za sve informacije dostupan je putem elektroničke pošte.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Tomislav Oroz - 8. svibnja 2019.

Doc. dr. sc. Tomislav Oroz danas 8. svibnja 2019. nije u mogućnosti održati konzultacije.

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 10. travnja 2019.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević poslovno je odsutna u utorak i srijedu 16. i 17. travnja 2019. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije i nastavu.

 
Obrana diplomskog rada - 27. ožujka 2019.

Dana 27. ožujka 2019. Lucija Jozić, studentica dvopredmetnog studija etnologije i antropologije i filozofije obranila je diplomski rad naslovljen ''Uloga običaja »u lancuni« u osnaživanju skupnog identiteta mještana Preka'' pod mentorstvom doc. dr. sc. Jadrana Kale. Čestitamo kolegici na uspješno obranjenom diplomskom radu.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Tomislav Oroz - 13. ožujka 2019.

Doc. dr. sc. Tomislav Oroz ovaj tjedan nije u mogućnosti održati konzultacije i predavanja iz kolegija Antropološko pojmovlje i Etnografije Sredozemlja. Slijedeći tjedan na predavanjima će se odrediti termin nadoknade.

 
Obavijest - Prof. dr. sc. Mario Šlaus - 4. ožujka 2019.

Prof. dr. sc. Mario Šlaus će prvi dio predavanja iz kolegija Fizička i forenzička antropologija održati od 6. - 8. ožujka 2019. u 16:30 u praktikumu Odjela za arheologiju (u staroj zgradi na rivi).
Na prvom predavanju će se prof. dr. sc. M. Šlaus dalje dogovoriti sa studentima za točan tijek predavanja.

 
Etno dani Zadarske županije - 26. veljače 2019.

Iz Narodnog muzeja Zadar smo dobili obavijest o radnom programu Etno dana Zadarske županije. Studenti etnologije su pozvani da se u navedene aktivnosti uključe i pomognu u provedbi. Možete se javiti direktno kustosici Jasenki Lulić Štorić na e-mail: lulicstoric@yahoo.com.

 
Environmental Anthropology - 22. veljače 2019.

Jamie Countryman održat će uvodni sat iz kolegija "Environmental Anthropology" u četvrtak 7.3. 2019. u 16 sati u predavaonici 125.

Konzultacije će održavati četvrtkom od 15- 16 sati u sobi 19.

 
Uvodni semestralni sastanci s Pročelnicom Odjela - raspored - 19. veljače 2019.

I god. preddiplomskog studija u utorak 26.2. u 14 sati, kolegij „Etnografije Hrvatske“
II. god. preddiplomskog studija, srijeda 27.2. u 10 sati, kolegij „Mediteranistika“
III. god. preddiplomskog studija, srijeda 27.2. u 17 sati, kolegij „Metodologija istraživanja: eksperiment, imaginacija, pisanje“
I.god. diplomskog studija, ponedjeljak 4.3. u 12 sati, kolegij „Stvaranje baštine“
II. god. diplomskog studija, utorak 5.3. (termin naknadno), kolegij „Diplomski praktikum“, učionica 3.1. (Relja)

 
Odsutnost djelatnice - Jelena Kupsjak, asistentica - 18. veljače 2019.

Od 25. veljače 2019. Jelena Kupsjak, asistentica je na slobodnom semestru i neće održavati konzultacije u ljetnom semestru. Za sva pitanja možete joj se javiti na mail.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Tomislav Oroz - 12. veljače 2019.

Doc. dr. sc. Tomislav Oroz poslovno je odsutan 13. veljače 2019. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije.

 
Diplomski praktikum - 8. veljače 2019.

Kolegij Diplomski praktikum će se održati od 4.-8. ožujka 2019. godine.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 16. siječnja 2019.

Doc. dr. sc. Mario Katić nije u mogućnosti održati konzultacije 17. siječnja 2019. godine.

 
Odsutnost tajnika - 18. prosinca 2018.

Tajništvo je zatvoreno od 24. prosinca 2018. do 7. siječnja 2019.

 
Sastanak vezan za osnivanje studentske udruge - 5. prosinca 2018.

Drage kolegice i kolege, u petak, 7. prosinca 2018. će se održati sastanak vezan za osnivanje studentske udruge, u našoj predavaonici 125. Pozivam sve zainteresirane da se pridruže, te se nadam da se vidimo u što većem broju.

Dora Palajsa studentska, predstavnica

 

 
Apsolventski rok za završni ispit - 4. prosinca 2018.

Apsolventski rok za završni ispit održat će se u petak, 14. prosinca 2018. godine u 11 sati. Molim da se prijavite u tajništvo do četvrtka 13. prosica 2018. do 11 sati.

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 4. prosinca 2018.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević poslovno je odsutna u srijedu 5. prosinca 2018. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije i nastavu.

 
Tjedan čitanja - 8. studenog 2018.

U Tjednu čitanja, koji će se održati od 19. do 23. studenog, studenti svih godina obje razine studija dužni su pročitati slijedeći naslov dostupan na Merlinu-Referada:

Senka BOŽIĆ. 2018. TARARA. Naklada Jesenski i Turk

Napomena:

Ova obavijest se ne odnosi na studente 1. god. preddiplomskog studija koji će tijekom tog tjedna imati nastavu prema rasporedu.

 
Merlin - 29. listopada 2018.

Drage studentice i studenti,

i ove godine kreirali smo za vas Referadu u sustavu Merlin (sustav za e-učenje) kako bismo ostavarili bolju i jednostavniju komunikaciju. Molimo vas sve da se prijavite ovdje. Prijava u sustav moguća je putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

U Referadi će se objavljivati sve informacije vezane za studente i studentska pitanja (održavanje predavanja, odgoda predavanja, rezultati ispita, natječaji za stipendije i sl.).

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 23. listopada 2018.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević biti će odsutna dana 24. listopada 2018. godine od 12 h te neće biti u mogućnosti održati konzultacije. Nastavu će održati.

 
Odsutnost djelatnika - dr. sc. Katica Burić Ćenan - 23. listopada 2018.

Profesorica Katica Burić Ćenan od sutra je na službenom putovanju u Sarajevu, tako da neće održati nastavu iz kolegija Etnomuzikologija, Akademski praktikum i Antropologija umjetnosti u javnom prostoru.

Detaljnije informacije dobit ćete putem Merlina.

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 18. listopada 2018.

Doc. dr. sc. Mario Katić je službeno odsutan od ponedjeljka 22.10.2018. do petka 26.10.2018.

 
OBAVIJEST ZA STUDENTE PRVE GODINE DIPLOMSKOGA STUDIJA - 15. listopada 2018.

Kolegij Antropologija umjetnosti u javnom prostoru počinje u petak (19. 10.) u 10h. Prvo predavanje  održat će se na zadarskoj rivi – Morske orgulje,   a predavanje će održati uvaženi zadarski arhitekt Nikola Bašić.
Isti dan (19. 10.) od 17 - 20h, u predavaonici 125 (Novi kampus) predavanje će održati  dr. sc. Josip Zanki.
Predavanja su obvezna!

 
Kolegij Etnoglazbeni praktikum - 15. listopada 2018.

Kolegij Etnoglazbeni praktikum svojevrsni je poligon za kreativni izričaj studenata koji imaju interes, senzibilitet ili radoznalost spram tradicijske glazbe općenito.

Na Etnoglazbenom praktikumu studenti mogu iskustveno naučiti različite izričaje u vokalnoj i instrumentalnoj glazbi hrvatske tradicijske glazbe, a u odabiru glazbenoga repertoara sudjelovat će sami studenti pri čemu će se voditi računa o njihovim preferencijama, glazbenim (vokalnim i instrumentalnim) mogućnostima kao i kreativnim potencijalima. Osim timskoga rada, studenti će imati priliku samostalno prezentirati svoje glazbene potencijale u smislu pjevanja, sviranja, stvaranja aranžmana ili potpuno autorskih uradaka.

Kolegi je otvoren za sve studente Sveučilišta u Zadru, stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave na audiciju.

Audicija će se održati u utorak (16.10.) u 17:15, u predavaonici 125 (Novi kampus, 2. kat).

Voditeljica kolegija Etnoglazbeni praktikum je muzikologinja dr. sc. Katica Burić Ćenan s Odjela za etnologiju i antropologiju.

Za sve eventualne upite možete se javiti putem maila  - kburic@unizd.hr.

 
Početak nastave - diplomski studij - 12. listopada 2018.

Početak nastave na diplomskom studiju:
Nastava za studente prve godine diplomskog studija počinje u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine.

Semestralni sastanak s Pročelnicom:
Diplomski studij:
Prva i druga godina - srijeda 17. listopada u 17:00, predavaonica 125.

 
Predavanje kanadskog profesora Payama Akhavana. - 10. listopada 2018.

Predavanje kanadskog profesora Payama Akhavana pod nazivom "Multikulturalnost u doba promjena" održat će se na Sveučilištu u Zadru u petak, 12. listopada 2018. u 14 sati u dvorani Kneževe palače.

 
Obavijest za studente 1. godine preddiplomskog - Akademski praktikum - 9. listopada 2018.

U četvrtak (11. X.) u 11h održat će se vježbe iz kolegija Akademski praktikum - vježbe (rad u Merlin sustavu za učenje) u računalnoj učionici (Novi kampus, prizemlje, soba 39).

 
"Developing insights from comparative research: Sharing & Contesting Sacred Sites from India through - 9. listopada 2018.

U sklopu projekta „Competition in a Post-conflict Landscape“ (NSF) prof.dr.sc. Robert Hayden sa Sveučilišta Pittsburgh (SAD) održati će predavanje pod naslovom:

"Developing insights from comparative research: Sharing & Contesting Sacred Sites from India through the Balkans". Predavanje će se održati u četvrtak (11.10.2018.) u predavaonici 125 Novog kampusa s početkom u 14 sati

 
Obavijest studentima koji su upisali izborni kolegij "Urbana antropologija" - 9. listopada 2018.

U četvrtak (11.10.2018.) predavanje će se održati u 14 sati u predavaonici

125 Novog kampusa

 
Obavijest za studente preddiplomskog i diplomskog studija - 2. listopada 2018.

Zbog bolovanja profesorice Božić Vrbančić nastava iz kolegija Obrati u antropologiji, Interkulturalnost u suvremenoj teoriji i Vizualna kultura će početi s izvođenjem po povratku profesorice o čemu ćete biti obaviješteni pravovremeno.

 
OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE – preddiplomski i diplomski studij - 2. listopada 2018.

Nastava za studente preddiplomskih studija počinje u utorak, 2. listopada 2018. godine.
Nastava za studente druge godine diplomskog studija počinje u utorak, 9. listopada 2018. godine.
Početak nastave za studente prve godine diplomskih studija objavit će se naknadno.

 
Uvodni semestralni sastanci s Pročelnicom Odjela - 2. listopada 2018.

Preddiplomski studij:
druga godina: četvrtak 4. listopada u 9:30, predavaonica 125
treća godina: utorak 2. listopada u 14:00, predavaonica 125

Diplomski studij:
prva godina: naknadno nakon početka nastave
druga godina: srijeda  10. listopada u 13:30, predavaonica 125.

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 26. rujna 2018.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević odsutna je danas 26. rujna 2018. godine od 14 h te nije u mogućnosti održati konzultacije.

 
Dodatni rok za završni ispit - 26. rujna 2018.

Dodatni rok za završni ispit održat će se u petak, 5. listopada 2018. godine u 10 sati.

 
Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - konzultacije - 24. rujna 2018.

Sutra, 25. rujna 2018. godine, izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević će od 11 h u svom kabinetu upisivati ocjene.

 
Anketa za provedbu projekta Student-mentor - 24. rujna 2018.

Ovdje možete otvoriti link za ispunjavanje ankete za provedbu projekta Student-mentor

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJiOUJp0cPeGd7tRnwgOJsrfgiR3ZJlVlinaNAM1Jd3HhSYQ/viewform

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Tomislav Oroz - 14. rujna 2018.

U razdoblju od 17. do 19. rujna 2018. godine doc. dr. sc. Tomislav Oroz biti će službeno odsutan zbog sudjelovanja na znanstvenoj konferenciji zbog čega neće biti dostupan za konzultacije. Za sve ostale upite dostupan je na mailu.

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 11. rujna 2018.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević poslovno je odsutna od 13. - 24. rujna 2018. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije.

 
Završni ispit - upis ocjena - 11. rujna 2018.

Mole se svi studenti koji su u prethodna tri roka položili Završni ispit da sutra 12.09.2018. dođu na upis ocjena na konzultacije kod izv. prof. dr. sc. Dunje Brozović Rončević.

 
OBAVIJEST za studente preddiplomskih studija u statusu S koji se prijavljuju na 1. godinu diplomskih - 10. rujna 2018.

Molimo sve studente preddiplomskog studija u statusu S koji će se u ak. god. 2018./2019. prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava (https://www.studij.hr/), a imaju obranu završnog rada/ispita do 25. rujna 2018., da dostave kopiju indeksa u Odjelno tajništvo najkasnije do 12. rujna 2018. radi kontrole položenih predmeta jer do 14. rujna 2018. trebaju poslati prijepis ocjena u Središnji prijavni ured u na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38/5, 10000 Zagreb (isključivo preporučenom poštom).

Ukoliko se kopija indkesa ne stigne predati do navedenog roka, studenti će se moći prijaviti na 2. rok.

Studenti u statusu S koji su završili preddiplomski studij i koji će se prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava na gore navedenu adresu šalju ove dokumente:

- diploma/svjedodžba o završenom odgovarajućem preddiplomskom studiju (ili potvrda o završetku preddiplomskog studija)

- dopunska isprava o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite i s kojom ocjenom kandidat položio ili prijepis ocjena

- potvrde o položenom razlikovnom programu ili odgovarajućem programu cjeloživotnog obrazovanja za kandidate koji su završili neistovrsan preddiplomski studij


Više informacija o prijavama i upisima možete vijeti na https://www.studij.hr/ i http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/diplomski/2018-19/upisi-u-prvu-godinu

 
Završni ispit - rezultati 1. rok - 10. rujna 2018.

U ISVU sustav su unesene ocjene Završnog ispita - 1. rok. Ako niste zadovoljni rezultatom molimo Vas da se javite unutar 24 sata od upisa ocjena. Ukoliko navedenu ocjenu prihvaćate ne trebate nas kontaktirati.

 
Obavijest - Šlaus - 29. lipnja 2018.

Prof. dr. sc. Mario Šlaus će ljetni ispitni rok iz kolegija Fizička i forenzička antropologija održat u srijedu 4. 7. 2018. u 14 h u učionici Odjela za arheologiju na starom kampusu.

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 13. lipnja 2018.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević poslovno je odsutna danas 13. lipnja 2018. godine te nije u mogućnosti održati konzultacije.

 
Obavijest - 13. lipnja 2018.

doc. dr. sc. Jadran Kale današnji termin konzultacija pomiče za sutradan u 17h.

 
Odsutnost djelatnika - 21. svibnja 2018.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević, izv. prof. dr.sc. Senka Božić Vrbančić, doc. dr. sc. Tomislav Oroz i dr. sc. Katica Burić Ćenan poslovno su odsutni od 23. - 25. svibnja 2018. godine te nisu u mogućnosti održati nastavu i konzultacije,

 
Prvostupnička promocija - 17. svibnja 2018.

Svečana promocija prvostupnica Odjela za etnologiju i antropologiju održat će se u petak, 8. lipnja 2018. godine u dvorani 125 u Novom Kampusu s početkom u 13:00 sati. Mole se studentice da zbog pripreme za promociju dođu pred dvoranu 125 najkasnije u 12:45 sati.
Troškovi promocije su 180 kn (100,00 kuna za tiskanje diplome i dopunske isprave te za kapu dodatnih 80,00 kuna). Uplatnice se mogu preuzeti u tajništvu Odjela u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

 
TERENSKA NASTAVA 4. SVIBNJA 2018. - OBAVIJEST STUDENTIMA - 2. svibnja 2018.

U PETAK 4. SVIBNJA 2018. ODRŽAT ĆE SE TERENSKA NASTAVA U BETINI I OKOLICI. POLAZAK JE UJUTRO U 8 SATI.

Itinerer:

- polazak u 8:00 h sa poligona sjeverno od Medicinske škole.

- posjet mjestima Vrana, Modrave i Betina.

- povratak oko 17 sati.

NAPOMENA: TERENSKA NASTAVA je obvezna za sve studente koji slušaju kolegije Mediteranistika, Kulturni krajolik i Stvaranje baštine.

 
Odsutnost tajnika - 30. travnja 2018.

Odjelno tajništvo će biti zatvoreno od 7. do 14. svibnja 2018. godine.

 
Odsutnost djelatnice - Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević - 28. ožujka 2018.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević poslovno je odsutna te nije u mogućnosti održati konzultacije, od 3. - 14. travnja 2018. godine.

 
Interculturalism, Sentimentality and Affective Public Spheres - 5. ožujka 2018.

The first meeting for the class " Interculturalism, Sentimentality and Affective Public Spheres" will be on 7th March, Wednesday at 15.00h at the office of professor Senka Božić Vrbančić.

 
Audicija za kolegij Nematerijalna kulturna baština - klapsko pjevanje - 26. veljače 2018.

Audicija za kolegij Nematerijalna kulturna baština - klapsko pjevanje bit će u četvrtak (1.3.) od 17h u učionici 3.1. na Relji (3. kat)

 
OBAVIJEST o upisu ljetnoga semestra i upisu obveznih i izbornih ko - 21. veljače 2018.
Audicija - Nematerijalna kulturna baština – klapsko pjevanje - 21. veljače 2018.

Cilj je kolegija Nematerijalna kulturna baštinaklapsko pjevanje oformiti klapu (mušku, žensku ili mješovitu) koja će raznovrsnim repertoarom iz riznice dalmatinske vokalne baštine njegovati klapsko pjevanje te tako promovirati jedan segment bogate hrvatske tradicijske glazbe.

Osim upoznavanja klapskoga repertoara (izvornoga, autorskoga te suvremenoga), studenti će se upoznati s tehnikom pravilnoga disanja i pjevanja. Ukoliko članovi klape pokažu zanimanje i spremnost za daljnji rad, klapa ima priliku sudjelovati na raznim klapskim manifestacijama kao i natjecanjima.

Kolegij mogu upisati studenti svih studijskih godina. Kolegij nosi 2 ECTS boda. Prije početka kolegija, organizirat će se audicija.

 
Sistematski pregled studenata prve godine - 21. veljače 2018.

Obavještavamo vas da će se dana 27.02.2018. (utorak) popodne provesti sistematski pregled studenata prve godine etnologije i antropologije (redovni) od 14.00 –17.00 sati u školskoj  ambulanti OŠ Šime Budinića, Put Šimunova 4, 23 000 Zadar. tel. br. ambulante za informacija je 305 - 436. Studenti su sa sobom dužni donijeti zdravstvenu iskaznicu i indeks zbog evidencije sistematskog pregleda. Oni studenti koji su prošle akademske godine obavili pregled nisu dužni to učiniti ove godine.                                                                             

 
Rektorova nagrada za akad. god. 2016./2017. - 19. veljače 2018.

Poštovane/i studentice i studenti,

u povodu proslave Dana Sveučilišta rektorica će i ove godine dodijeliti nagrade izvrsnim studenticama i studentima Sveučilišta u Zadru za postignute uspjehe u prošloj akademskoj godini 2016./2017.

Rektorovu nagradu mogu dobiti studenti 3. godine preddiplomskog studija te studenti 1. i 2. godine diplomskog studija.

Nagrada se dodjeljuje ne samo za ostvareni prosjek ocjena, već i za cjelokupni angažman, odnosno sve druge studentske aktivnosti vezane uz istraživački i stručni rad koje se mogu dokumentirati

Svoje kandidature možete donijeti u tajništvo Odjela najkasnije do četvrtka, 1.3.2018. godine.

Popratna dokumentacija treba sadržavati:

- Životopis,

- Ovjereni prijepis ocjena ili dopunsku ispravu o studiju za studente prve godine diplomskog studija,

- Potvrdu da se prema ostvarenim ocjenama nalaze u 30% najuspješnijih studenata na godini studija,

- Ostalu dokumentaciju koja potvrđuje njihov angažman u relevantnim aktivnostima.     

 
Diplomski praktikum - 14. veljače 2018.

Predavanje iz kolegija Diplomski praktikum započeti će u ponedjeljak 5.3.2018. u 12:00 sati u predavaonici na Relji (predavaonica 3.1.).

 
Antropologija umjetnosti u javnom prostoru - izv. prof. dr. sc. Josip Zanki - 30. siječnja 2018.

Predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru kod izv. prof. dr. sc. Josipa Zankija održat će se u petak, 2. veljače 2018. godine od 15 sati u predavaoni 125.

 
Predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru - 19. siječnja 2018.

Obavještavam vas da će se predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru održati u petak, 19. siječnja 2018. od 18 do 20 sati i u subotu, 20. siječnja 2018. od 11 do 14 sati.

izv. prof. dr. sc. Josip Zanki

 
Poziv za volontiranje - 18. siječnja 2018.

Pozivamo studente studija etnologije i antropologije da se prijave za volontiranje u Narodnom muzeju Zadar za potrebe organiziranja Noći muzeja. Studenti koji su zainteresirani mogu se do ponedjeljka 22. siječnja 2018., prijaviti na e-mail Danijele Birt Katić: dbirt@unizd.hr.

 
Odsutnost djelatnika - Jelena Kupsjak, asistentica - 16. siječnja 2018.

Jelena Kupsjak, asistentica odsutna je ovaj tjedan te nije u mogućnosti održati predavanja i konzultacije, od 16. - 19.siječnja 2018. god.

 
Tjedan čitanja - 20. studenog 2017.

U Tjednu čitanja, od 20. do 24.11., studenti 2. i 3. god. preddiplomskog studija te 1. i 2. god. diplomskog studija dužni su pročitati slijedeći naslov:

Bićanić, Rudolf. 1996. Kako živi narod : život u pasivnim krajevima Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Napomena:
Ova obavijest se ne odnosi na studente 1. god. preddiplomskog studija koji će tijekom tog tjedna imati nastavu prema rasporedu.

 
Natječaj za najboljeg studenata u prošloj akademskoj godini - 15. studenog 2017.

Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru raspisuje Natječaj za najboljeg studenata u prošloj akademskoj godini. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije na obje razine studija; za najbolji prosjek ocjena, za izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima i za najbolji diplomski rad. Prijave za natječaj predaju se tajništvu Odjela uz podnošenje potrebne dokumentacije.

Rezultati natječaja objavit će se na mrežnim stranicama Odjela najkasnije do 15. prosinca. Nagrade i prigodna priznanja nagrađenim studentima dodijelit će se u sklopu božićnog domjenka Odjela koji se ove godine održava 20. prosinca, u 18 sati u prostorijama Studentskog kluba 'Božo Lerotić'.

Novčani iznos u obliku poklon bona nagrađeni studenti moći će iskoristiti za kupovinu knjiga u Sveučilišnoj knjižari 'Citadela'. 

Povjerenstvo za nagrađivanje zaduženo za evaluaciju prijava čine: doc. dr. sc. Jadran Kale, asistentica Jelena Kupsjak i Magdalena Đurasek, predstavnica studenata.

Natječaj je otvoren od 20. studenog do 5. prosinca.  

U prilogu je puni tekst Natječaja i Pravilnik.

 
Izbor najbolje studentske fotografije - 15. studenog 2017.

Pozivamo studente da pošalju svoje fotografije vezane uz nastavu, praksu ili teren do 5. 12. 2017. na e-poštu: jkupsjak@unizd.hr. Svaka fotografija treba biti popraćena kratkim opisom snimljene situacije. Fotografije će biti objavljene na facebook stranici Odjela gdje će biti omogućeno glasanje za najbolju fotografiju 'lajkovima'. Fotografija s najviše glasova će se predstaviti na Božićnom domjenku i trajno izložiti u predavaonici.

U prilogu je najbolja fotografija 2016. godine. Autorica: Lucija Ostrogović, studentica diplomskog studija etnologije i antropologije. Slika prikazuje ljepote paške narodne nošnje usred nastupa, ispred Muzeja paške čipke, u samom gradu Pagu (Pag, proljeće 2016.)

 
PERFORMANS U SVAKODNEVNICI - 31. listopada 2017.

PERFORMANS U SVAKODNEVNICI- odvijati ce se pod motom kreacije vlastitosti, poticanja vlastitog misljenja, kriticnostu i kreativnog izraza. Potrazit cemo individualne i zajednicki performans koji ce se baviti onim sto vas smeta, onim sto vas zulja, onim sto bi ste sami zeljeli promijeniti, ili u suradnji sa drugima kreirati promjenu.

Radeci na ovom tematskom okviru , nauciti ce te- ukoliko to vec ne znate- kako se pise scenski predlozak za performans, kako se sakupljaju i rasporedjuju materijali potrebni da bi realizacija performansa bila utemeljena na dozivljaju i cinjenicama, baviti cemo se dramaturskim pitanjima i performativnim izazovima ... REALIZIRATI CEMO JEDAN ILI VISE PERFORMANSA i pokazati ih publici, bilo u obliku otvorenog sata ili ako nam zvijezde budu sklone - za siru publiku.

Radit cemo u najvise cetiri radna bloka od po tri radna dana , intezivno - a dane i satnicu dogovoriti cemo na prvom sastanku. Na taj sastanak , osim vas cetvoro obaveznih , pozivam i druge zainteresirane za realizaciju ovog projekta.

Nas 1. RAZGOVOR/DOGOVOR zakazujem za utorak, 7.studenog 2017. u 18sati i 21 minutu na Odjelu za psihologiju, u ucionici 223 !

Molim vas da mi SVAKAKO emailom POTVRDITE DOLAZAK!

Drugi pozvani odnosno informirani o ovom sastanku ukoliko nam se zele u radu prikljuciti trebaju emailom NAJAVITI SVOJ DOLAZAK , a interes potkrijepiti sa nekoliko recenica koje govore o vasoj motivaciji.

Ocekujuci sa nestrpljenjem susret u utorak, 7.11. u 18,21sati na Odjelu za psihologiju, u ucionici 223 ,planirano trajanje sastanka je 90 minuta.

toplo vas pozdravljam

doc.dr.art Niksa Eterovic, kazalisni redatelj, trener kreativnosti ,autor

VAZNA NAPOMENA:

DRUGI ZAINTERESIRANI ZA RAD MOGU BITI CLANOVI NASEG ANSAMBLA BEZ DA UPISU PREDMET, A OTVORENA JE I MOGUCNOST UPISA OVOG IZBORNOG PREDMETA , preko Odjela za antropologiju za sve studente Sveucilista!

 
SVEUČILIŠTE U ZADRU ZA SVOJE STUDENTE I DJELATNIKE ORGANIZIRA PUTOVANJE U VUKOVAR - 31. listopada 2017.

Sveučilište organizira i snosi trošak prijevoza, a sudionici sami snose trošak smještaja i druge troškove putovanja.

S obzirom na vrlo kratko vrijeme koje nam ostaje na raspolaganju za organizirani odlazak autobusom, potrebno je što prije obaviti individualiziranu rezervaciju i uplatu smještaja (svatko za sebe) u Hotelu SPAČVA u mjestu Apševci kod Lipovca. Rezervaciju smještaja najlakše i najbrže možete napraviti preko portala Booking.com, za noćenje 17. studenoga 2017. (petak).

Polazak za Vukovar bit će 17. studenoga 2017., a točno vrijeme i mjesto ukrcaja u autobus javit ćemo vam naknadno po primitku vaše rezervacije smještaja u naznačenom hotelu.

Nakon što rezervirate smještaj, potvrdu o rezervaciji pošaljite voditelju putovanja  mr. sc. Vinku Bakiji na vbakija@unizd.hr.

Povratak iz Vukovara (18. studenoga 2017.) u Zadar predviđen je u kasnim večernjim satima.

 
Obrana diplomskog rada - 24. listopada 2017.

Studentica Katja Sirotić u ponedjeljak 30.10.2017. u 11:00 u predavaonici 3.1 u zgradi na Relji javno brani diplomski rad "Reprezentacije Istre u popularnoj glazbi: glazbeni izričaj kao indikator istarskog kulturnog identiteta'', pred povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević (predsjednica), doc. dr. sc. Mario Katić (član), doc. dr. sc. Tomislav Oroz (mentor).

 
Obrana diplomskog rada - 23. listopada 2017.

Studentica Ivana Dević u ponedjeljak 30.10.2017. u 15:15 u predavaonici 125 javno brani diplomski rad pod naslovom: "Tko se boji mraka još? Negativni likovi u književnim bajkama i predajama iz Ilače". Mentor rada: doc. dr. sc. Mario Katić.

 
GKSK - AKS stipendije - 23. listopada 2017.

Stipendija Diplomske škole za korejske studije

Diplomska škola za korejske studije (Graduate School of Korean Studies – GSKS) pri Akademiji za korejske studije (Academy of Korean Studies) započinje postupak upisa stranih studenata na magistarske i doktorske programe za ljetni semestar 2018. godine.

Zainteresirani za navedene programe mogu naći više informacija na internetskoj stranici intl.aks.ac.kr/english i u vodiču.

Rok za prijavu je 03.11.2017. godine u 17 sati.

 

Stipendija Akademije za korejske studije (AKS) za 2018. godinu

Akademija za korejske studije (Academy of Korean Studies – AKS) nudi studentima šestomjesečnu stipendiju za razdoblje od 1. ožujka do 31. kolovoza 2018.

Sve dodatne informacije možete pronaći na poveznicama ili u Vodiču za strane studente.
http://www.aks.ac.kr/univ/
http://www.intl.aks.ac.kr/english

Rok za prijavu je 17.11.2017. godine u 17 sati.

 
Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa - 23. listopada 2017.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.

Sredstva za ovaj natječaj osigurana u Državnom proračunu i Europskom socijalnom fondu (ESF) - Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020 u okviru projekta „Dodjela stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa“, a broj državnih stipendija povećan je s 5.400 na 10.000 godišnje.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju dostupnosti visokog obrazovanja i unaprjeđenju socijalne dimenzije visokog obrazovanja te povećanju završnosti u visokom obrazovanju za redovne studente preddiplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Socijalna dimenzija visokog obrazovanja područje je javnih politika u kojem zemlje Europskog prostora visokog obrazovanja pa tako i zemlje članice EU dijele predanost prema ostvarenju zajedničkih strateških ciljeva. Jedan od ciljeva je i olakšavanje pristupa visokom obrazovanju te povećanje završnosti i stjecanja kvalifikacije na razini visokog obrazovanja za sve skupine studenata, posebice one koje se nalaze u nepovoljnom ekonomskom i socijalnom položaju.

BROJ STIPENDIJA: 10.000 godišnje (50.000 kroz 5 godina)

IZNOS MJESEČNE STIPENDIJE: 1.200 HRK (isplaćuje se mjesečno kroz 9 mjeseci)

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 543.371.250,00 HRK (EU sredstva + nacionalno sufinanciranje)

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: kolovoz 2017. – lipanj 2022.

Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine, a sve detaljne informacije nalaze se u tekstu Natječaja te Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa  (Narodne novine br. 43/17), kao i na službenoj FB stranici projekta: https://www.facebook.com/ministarstvoznanostiiobrazovanja/.

 
TERENSKA NASTAVA 27. LISTOPADA 2017. - OBAVIJEST STUDENTIMA - 23. listopada 2017.

U PETAK 27. LISTOPADA 2017. ODRŽAT ĆE SE TERENSKA NASTAVA U ŠIBENIKU I OKOLICI. POLAZAK JE UJUTRO U 7,30 SATI.

Itinerer:

- polazak u 7:30 h na poligonu sjeverno od Medicinske škole.

- posjet izložbi „Kako živi narod“ u Muzeju grada Šibenika. Studenti će izložbu razgledati uz stručno vođenje u dvije grupe. Početak u 10h

-  u 12:30 h, polazak za Bukovicu i prvi zastanak je na novom vidikovcu NP Krka nad Čikolom kod sela Ključ (Miljevci),

- putem kroz Oklaj, zastanak na vidikovcu nad Brljanskim jezerom u Ivoševcima,

- u 14 h u OPG Šimpraga u zaselku Šimprage, selo Ivoševci kod Kistanja:

„iće i piće“ uz razgovor s domaćinima (na tragu izložbe).

- povratak oko 17.30.

Molimo studente da dođu u odjeći i obući prikladnoj za terensku nastavu.

 
PERFORMANS U SVAKODNEVNICI - 19. listopada 2017.

Poštovani studenti,

nastava za izborni predmet PERFORMANS U SVAKODNEVNICI održat će se ovog petka,20.10.2017. u 12,30 sati do 14,30 sati.

O daljnoj satnici dogovoriti ćemo se direktno na satu, ovisno o broju upisanih. Molim sve koji su već prošlog petka bili na nastavi i sve one koji su se u međuvremenu upisali ili to namjeravaju da obavezno dođu u petak na nastavu.Nastava se održava u učionici 125 na Odjelu za antropologiju.

Srdačan pozdrav

doc.dr.art Nikša Eterović

 
Stipendije koje nudi DAAD iz Njemačke - 19. listopada 2017.

U attachmentu vam dostavljam tekst o stipendijama koje nudi DAAD iz Njemačke, a koje bi mogle biti od interesa studentima, ali i nastavnicima. Ista je objavljena i na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zadru  (http://www.unizd.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti-i-natjecaji).

 
Upute za korištenje sustava Merlin - 10. listopada 2017.

Poštovani, kako bismo olakšali razmjenu informacija na Odjelu i ostvarili jednostavniju komunikaciju, molimo vas da se prijavite na Merlin (sustav za e-učenje). 

Osim prijave na podjedine obvezne kolegije (što se regulira i dogovara s nastavnikom na kolegiju) studenti se trebaju prijaviti i na kolegij Refereda (obavijesti Tajništva). Upis na kolegij je slobodan za sve studente obje razine studija.

Prijava u sustav opisuje postupak prijave u sustav i sustav autorizacije putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta, daje prikaz korisničkog sučelja  te upute kako promijeniti / ažurirati svoje osobne podatke zapisane u sustavu. 

Kratke upute za korištenje Merlina nalaze se ovdje

 
Odsutnost djelatnika - doc. dr. sc. Mario Katić - 9. listopada 2017.

Doc. dr. sc. Mario Katić poslovno je odsutan te nije u mogućnosti održati predavanja i konzultacije, od 9. - 13.10.2017. god.

 
OBAVIJEST za studente 1. god. diplomskog studija - 5. listopada 2017.

Nastava za studente 1. god. diplomskog studija počinje u ponedjeljak, 9.10.2017. godine.

 
Terenska nastava - Šibenik - 5. listopada 2017.

Terenska nastava za 2. i 3. godinu preddiplomskog studija te obje godine diplomskog studija održat će se u Šibeniku i okolici 27. listopada 2017. godine.

 
Početak predavanja - Antropologija religije - 5. listopada 2017.

Predavanja iz kolegija Antropologija religije započet će u ponedjeljak 9. listopada 2017. godine.

 
OBAVIJEST za studente 2. i 3. god. preddiplomskog i 2. god. diplomskog studija - 2. listopada 2017.

Semestralni sastanak s Pročelnicom, za studente 2. i 3. god. preddiplomskog i 2. god. diplomskog studija, održat će se ovaj tjedan (2.- 6.10.2017) na uvodnim predavanjima iz obveznih kolegija.

Termin sastanak za 1. god. diplomskog studija obavit će se naknadno.

 

 
Završni ispit - rezultati - 26. rujna 2017.

Završni ispit - rezulati. 

 
Završni ispit - dodatni rok - 26. rujna 2017.

Dodatni rok za završni ispit održat će se u srijedu, 4. listopada 2017. u 12 sati u dvorani 125.

 
OBAVIJEST o upisu putem STUDOMATA - 25. rujna 2017.
Tjedan čitanja - obvezna literatura - 22. rujna 2017.

U Tjednu čitanja, koji će se održati od 20. do 24.11., studenti svih godina obje razine studija dužni su pročitati slijedeće naslove.
2. i 3. god. preddiplomskog studija: 1. i 2. god. diplomskog studija: Bićanić, Rudolf. 1996. Kako živi narod : život u pasivnim krajevima Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Napomena:
Ova obavijest se ne odnosi na studente 1. god. preddiplomskog studija koji će tijekom tog tjedna imati nastavu prema rasporedu.

 
NATJEČAJ ZA DVA JEDNOMJESEČNA ISTRAŽIVAČKA BORAVKA - 21. rujna 2017.

Institut za etnologiju i folkloristiku raspisuje natječaj za prijavu na program jednomjesečnog istraživačkog boravka za 2018. godinu.

Program obuhvaća osiguran smještaj za dva istraživača u stanu u Zagrebu te prostor za rad s pristupom knjižničnim, arhivskim i drugim istraživačkim izvorima u Institutu, a namijenjen je znanstvenicima i studentima (diplomskih i poslijediplomskih studija) iz Hrvatske i inozemstva. Realizacija programa planirana je od 1. do 28. veljače 2018. godine.

Za prijavu na natječaj potrebno je priložiti:
• životopis s popisom radova
• kratak opis planiranih aktivnosti za vrijeme boravka

Prijave s naznakom Za program istraživačkog boravka šalju se na adresu institut@ief.hr do 22. listopada 2017. godine.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni do 1. studenog 2017. godine.

Institut za etnologiju i folkloristiku

10 000 Zagreb, Šubićeva 42

Telefon: 01-4596-700 Faks: 01-4596-709

www.ief.hr

 
Motivacijski razgovor za pristupnike dvopredmetnog diplomskog sveučilišnog studija Etnologije i an - 8. rujna 2017.

Motivacijski razgovor kao dio razredbenog postupka za pristupnike dvopredmetnog  diplomskog sveučilišnog studija Etnologije i antropologije koji su završili druge odgovarajuće studije, održat će se na Odjelu za etnologiju  i  antropologiju u dvorani 125 (Zadar, Ulica dr. Franje Tuđmana 24i), u utorak, 26. rujna 2017. godine s početkom u 14 sati.

 
Rezultati ispita - izv. prof. dr. sc. Dunje Brozović Rončević - 7. rujna 2017.

Rezultati ispita 1. jesenskog roka - izv. prof. dr. sc. Dunje Brozović Rončević

Akademski praktikum

Mediteranistika

Uvod u lingvističku antropologiju

 

 
OBAVIJEST za studente preddiplomskih studija u statusu S koji se prijavljuju na 1. godinu diplomskih - 25. kolovoza 2017.

Molimo sve studente preddiplomskog studija u statusu S koji će se u ak. god. 2017./2018. prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava (https://www.studij.hr/), a imaju obranu završnog rada/ispita do 25. rujna 2017., da dostave kopiju indeksa u Odjelno tajništvo najkasnije do 5. rujna 2017. radi kontrole položenih predmeta jer do 12. rujna 2017. trebaju poslati prijepis ocjena u Središnji prijavni ured u na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38/5, 10000 Zagreb (isključivo preporučenom poštom).

Studenti u statusu S koji su završili preddiplomski studij i koji će se prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava na gore navedenu adresu šalju ove dokumente:

- diploma/svjedodžba o završenom odgovarajućem preddiplomskom studiju (ili potvrda o završetku preddiplomskog studija)

- dopunska isprava o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite i s kojom ocjenom kandidat položio ili prijepis ocjena

- potvrde o položenom razlikovnom programu ili odgovarajućem programu cjeloživotnog obrazovanja za kandidate koji su završili neistovrsan preddiplomski studij


Više informacija o prijavama i upisima možete vijeti na https://www.studij.hr/ i http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/diplomski/2017-18/upisi-u-prvu-godinu

 
Stipendije za studiranje pod pokroviteljstvom Slobodne Države Bavarske - 24. kolovoza 2017.

Bayhost nudi jednogodišnji program stipendiranja pod pokroviteljstvom Slobodne Države Bavarske. Stipendijom će se financirati studijski boravak u sklopu poslijediplomskog studija na bavarskim sveučilištima. Stipendija će se isplaćivati mjesečno te će iznositi 735,00 €, odnosno 895,00 € za studente s najmanje jednim djetetom.

Rok za prijavu je 1. prosinca 2017. godine.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Letak

 
Radno vrijeme odjenog tajništva preko ljeta - 18. srpnja 2017.

Odjelno tajništvo će biti zatvoreno od 26. 7. do 22. 8. 2017.

 
Hrvatska etnografija - rezlutati II. ispitnog roka - 28. lipnja 2017.

Rezultate možete pogledati OVDJE.

 
Ispitni rok - prof. dr. sc. Mario Šlaus - 27. lipnja 2017.

Prof. dr. sc. Mario Šlaus održat će ispitni rok iz kolegija Fizička i forenzička antropologija u utorak 4. 7. 2017. u 13 h u jednoj od slobodnih dvorana na Odjelu za arheologiju (u staroj zgradi na rivi).
 

 
Završni ispit - rezultati - 26. lipnja 2017.

Rezultate završnog ispita možete pogledati OVDJE.

 
Doc. dr. sc. Mario Katić - odsustvo - 20. lipnja 2017.

Doc. dr. sc. Mario Katić je od 19. do 24. ovoga mjeseca službeno odsutan, pa u tom vremenu neće održavati konzultacije.

Za sve informacije studenti se mogu javiti e-mailom.

 
Rezultati razlikovnog ispita Metode, tehnike i etika etnografskog istraživanja - 20. lipnja 2017.

Rezultati razlikovnog ispita Metode, tehnike i etika etnografskog istraživanja

Valentina Vidaček 14/18 - vrlo dobar 4

Studentica može doći upisati ocjenu u vrijeme konzultacija sljedeći tjedan ili se radi dogovora javiti profesoru Katiću na mail.

 
Odsustvo djelatnika - 13. lipnja 2017.

Doc. dr. sc. Tomislav Oroz je od 12. do 26. ovoga mjeseca poslovno odsutan, pa u tom vremenu neće održavati konzultacije. Svi upiti mogu ići preko maila ili merlina.

 
Odsustvo djelatnika - 12. lipnja 2017.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević neće održati konzultacije u utorak i srijedu 20. i 21.6.2017. jer je na putu od 19.-23.6.2017.

 
Exam for ERASMUS students - INTERCULTURALISM - 9. lipnja 2017.

INTERCULTURALISM (ERASMUS)

Senka Božić Vrbančić

WED, 14.6.2017. – 14:00h

WED, 5.7.2017. – 11:00h

 
Poziv za volontiranje na Etno danima - 25. svibnja 2017.

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar organizira Etno dane Zadarske županije od 29. 5. – 9.6.  te poziva studente/ice etnologije i antropologije da se jave za volontiranje na izložbi i/ili reviji. Zainteresirani studenti/ice se mogu javiti na mail dbirt@unizd.hr ili jkupsjak@unizd.hr do utorka 30.5.

U mailu naznačite javljate li se za dežurstvo na izložbi i u kojem od ovdje navedenih termina ili se javljate za reviju na kojoj bi studentice koje su više od 170 cm nosile kolekciju zlatovez.   
Termini za dežurstvo: 
2.6. od 10 – 16 h
3.6. od 10 – 16 h
5.6. od 13 – 20 h
6.6. od 13 – 20 h
7.6. od 10 – 20 h
8.6. od 10 – 20 h
9.6. od 10 – 20 h

Dežurstvo je moguće organizirati u trajanju od dva sata pa dalje.

 
Odsutnost djelatnika - 22. svibnja 2017.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević i doc. dr. sc. Tomislav Oroz ovaj tjedan neće održati konzultacije zbog terenske nastave.

 
Obavijest - prof. dr. sc. Šlaus - 22. svibnja 2017.

Prof. dr. sc. Mario Šlaus će prvo predavanje iz kolegija Fizička i forenzička antropologija održati će u srijedu 07.06.2017. te zatim u četvrtak i petak u 17:00 h najvjerovatnije u dvorani 013 na Odjelu za arheologiju (u staroj zgradi na rivi).

 
Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra - 16. svibnja 2017.

Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provest će se od 22. svibnja do 11. lipnja 2017.

(članak 7. Pravilnika o provedbi studentske evaluacije nastave na Sveučilištu u Zadru.)

 
Terenska nastava - Istra - 8. svibnja 2017.

U sklopu terenske nastave u Istru se kreće u četvrtak, 11. svibnja 2017. s poligona na Novom kampusu (iza zgrade Sveučilišta). Polazak je predviđen u 15:00 h. Mole se svi da dođu 15 minuta ranije radi provjere.

 
Odsustvo djelatnika - 13. travnja 2017.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević i doc. dr. sc. Tomislav Oroz službeno su odsutni sljedeći tjedan (18.-21.4.2017.) te neće održati nastavu i konzultacije.

 
TERENSKA NASTAVA - Pašman i Ugljan - 5. travnja 2017.

U PETAK 7. TRAVNJA 2017. ODRŽAT ĆE SE TERENSKA NASTAVA

NA PAŠMANU I UGLJANU.

AUTOBUS "ANTONIO TOURS" KREĆE S POLIGONA SJEVERNO OD MEDICINSKE ŠKOLE UJUTRO U 7,45 SATI.

 
TERENSKA NASTAVA - BENKOVAC - 5. travnja 2017.

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. za studente preddiplomskog studija organiziran je odlazak na Benkovački sajam. Autobus ''Antonio Tours'', kreće s poligona sjeverno od Medicinske škole ujutro u 7.20.

 
Obavijest za studente - 13. ožujka 2017.

Izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević neće održati konzultacije  ni predavanje iz kolegija Kako nastaje ime? ovaj tjedan od 13. do 17. ožujka 2017. zbog službenog puta.

 
Obavijest za studente - 13. ožujka 2017.

Sve obavijesti vezane za nastavu, rezultate ispita, nastavne materijale, obavijesti o izostancima i sl. možete pogledati samo u sustavu Merlin.

 
Obavijest za studente - 27. veljače 2017.

Nastavno na objavljeni Erasmus+ Natječaj, Ured za međunarodnu suradnju će 1. ožujka 2017. u 10,00 sati u Multimedijalnoj dvorani (117) na Novom kampusu održati Info dan za sve studente zainteresirane za odlazak na mobilnost u sljedećoj akademskoj godini.

 
Obavijest za studente svih godina - 27. veljače 2017.

Uvodni sastanci za obje razine studija održat će se ovaj tjedan u terminima obveznih kolegija.

Za 1. god. PD u terminu kolegija Uvod u folkloristiku

2. god. PD u terminu kolegija Mediteranistika

3. god PD Metodologija istraživanja: eksperiment, imaginacija, pisanje

Za 1 god. DS u terminu kolegija Kako nastaje ime?

2. god. DS u terminu kolegija Diplomski praktikum

 
Obavijest za studente - 27. veljače 2017.

Vezano za kolegij Hrvatska etnografija - nastava počinje sutra u 14 h, seminar se danas neće održati.

 
Obavijest za studente - 23. veljače 2017.

Rezultati 2. roka iz Lingvističke antropologije.

 
Obavijest za doktorske studente - 22. veljače 2017.

Doktorski praktikum za zimski semestar akademske godine 2016./2017., smjer Etnolgija i antropologija, održat će se u srijedu, 22.2. 2017. u 15.00 sati. Mjesto održavanja praktikuma je u sveučilišnoj zgradi na Relji (Trg kneza Višeslava 9). Studenti trebaju obavezno donijeti indeks i popunjenu prijavnicu.

Izv.prof.dr.sc Senka Božić-Vrbančić, voditeljica za smjer Etnologija i antropologija

 
Rezultati ispita - Akademski praktikum - 21. veljače 2017.

Rezultati 1. ispitnog roka iz kolegija Akademski praktikum (izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević).

 read more ...
OBAVIJEST o upisu ljetnog semestra i upisu svih kolegija preko studomata - 21. veljače 2017.

Obavijest možete pročitati u nastavku.

 read more ...
Službeno odsutstvo - 20. veljače 2017.

Zbog službenog puta doc. dr. sc. Tomislav Oroz neće održati konzultacije do 28. veljače 2017.

 
Tajništvo Odjela - 20. veljače 2017.

Od 15.02.2017. godine tajnik Odjela je Danijel Pavičić. Sva pitanja studenti mogu uputiti elektroničkom poštom na dpavicic@unizd.hr, telefonom 023/345 021 ili u sobi 16 na Novom kampusu.

 
Predavanje_izv. prof. dr. sc. Josip Zanki - 3. siječnja 2017.

Predavanje iz kolegija Antropologija umjetnosti u javnom prostoru (izv. prof. dr. sc. Josip Zanki) održat će se u petak, 13. siječnja 2017. od 14 do 17 sati (Relja 3.1.), i u subotu, 14. siječnja 2017. od 10 sati (teren).

 
Prijava tema diplomskih radova - 9. prosinca 2016.

Obavijest o prijavi tema diplomskih radova u akad. god. 2016./2017.

 
Izbor najbolje studentske fotografije - 5. prosinca 2016.

Obavijest o izboru najbolje studentske fotografije.

 
Merlin - 11. studenog 2016.

Drage studentice i studenti,

i ove godine kreirali smo za vas Referadu u sustavu Merlin (sustav za e-učenje) kako bismo ostavarili bolju i jednostavniju komunikaciju. Molimo vas sve da se prijavite ovdje. Prijava u sustav moguća je putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

U Referadi će se objavljivati sve informacije vezane za studente i studentska pitanja (održavanje predavanja, odgoda predavanja, rezultati ispita, natječaji za stipendije i sl.).

 
Pravo na studentsku prehranu - 28. listopada 2016.

Obavijest o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata.

 
Poziv na suradnju - 14. listopada 2016.

Pozivamo studentice i studente zainteresirane za suradnju u istraživanjima za Jezični atlas pomorske i ribarske baštine Dalmacije i Kvarnera da se jave dr. sc. Nikoli Vuletiću na adresu nvuletic@unizd.hr

 
Program za stjecanje pedagoških kompentencija_diferencirani kurikulum - 29. veljače 2016.

Red predavanja u ljetnom semestru u okviru Programa za stjecanje nastavničkih kompentencija (diferencirani kurikulum).

 
Obavijest - 9. veljače 2016.

Dr. sc. Danijela Birt neće održati konzultacije, 9. i 10. veljače 2016. Za sve informacije studenti se mogu javiti putem e-pošte.

 

 
Obavijest - IUAES Inter Kongres - 29. siječnja 2016.

Institut za antropologiju organizira International Union of Antropological and Ethnological Sciences (IUAES) 2016 Inter kongresa koji će se održati od 4. do 9. svibnja 2016. u Dubrovniku.

IUAES Inter Kongres je jedan od svjetski najznačajniji znanstvenih događanja u ovom znanstvenom području.Konfres će se održati pod naslovom World antropologies and privatization of knowledge: engaging antropologhy in public, a glavne teme koje će se obraditi tijekom trajanja kongresa su širokog spektra i zadiru u gotovo sve aspekte antropologije, uključujući socijalnu antropologiju, folkloristiku, lingvistiku, arheologiju, medicinu, javno zdravstvo, genetiku itd.

Svi zainteresirani studenti platiti će najnižu cijenu registracije. Za sve ostale informacije obratite se u tajništvo Odjela.

 
Obavijest - 29. studenog 2015.

Doc. dr. sc. Snježana Zorić zbog smrtnog slučaja u obitelji tijekom slijedećeg tjedna neće održati nastavu ni konzultacije (30.11.- 4.12.).

 
Obavijest - 25. studenog 2015.

Pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Dunja Brozović Rončević službeno je odsutna do petka 27. 11. 2015.

 
Obavijest - 25. studenog 2015.

Zbog službene spriječenosti od 30.11. do 4.12. 2015., doc. dr. sc. Tomislav Oroz neće održavati nastavu ni konzultacije

 
Povijest hrvatske etnologije - 19. studenog 2015.

Rezultati kolokvija iz kolegija Povijest hrvatske etnologije.

 
Obavijest - Slavenska mitologija - 21. listopada 2015.

Predavanje iz kolegija Slavenska mitologija zbog službene spriječenosti nastavnika neće se održati u četvrtak 22.10. u 10 sati.
U tom terminu održat će se predavanje gostujućeg predavača Dr Andreja Mentela
.

 
Obavijest o konzultacijama - 20. listopada 2015.

U utorak 27. listopada dr. sc. Dunja Brozović Rončević neće održati konzultacije zbog sjednice Senata.

 
Obavijest - diplomski studij - 15. listopada 2015.

Nastava za studente prve godine diplomskoga studija počinje u ponedjeljak 19. listopada. Na nastavu su obvezni doći i studenti koji planiraju upisati studij na drugom upisnom roku nakon što bude raspisan natječaj.

 
Obavijest - 14. listopada 2015.

Dodatni pročelnički ispitni rok otvoren je studentima Odjela za 28. 10. 2015. Detaljnije informacije mogu se dobiti u Tajništvu Odjela.

 
Obavijest - diplomski studij - 9. listopada 2015.

Nastava na prvoj godini diplomskog studija počinje u ponedjeljak 19. 10. 2015.

Nastava na drugoj godini diplomskog studija počinje u ponedjeljak 12. 10. 2015.

 
Obavijest - 20. svibnja 2015.

Četvrtak, 21. V. 2015., predavaonica u 10h,
poziv svim studentima dodiplomskog i diplomskog studija.

Diplomirana etnologinja našeg studija Petra Kupsjak, sad pripravnica u Muzeju Grada Bjelovara, će putem Skypea razgovarati sa sadašnjim studentima:

Što s etnologijom nakon studija? Pripreme, iskustva i kritika stručnog usavršavanja


Kolegica Kupsjak će biti raspoloživa za pitanja studenata, a prije toga će govoriti o svojim pripremama tijekom studija (diplomski rad, odjelni kolegiji, stručna praksa), iskustvu u dosadašnjem radu (rad s drugim kustosima, funkcioniranje muzeja i muzeologija, moji zadaci odnosno aktivnosti) te u konačnosti dati uvid u pozitivne i negativne strane studija, stručnog usavršavanja i stalnog zaposlenja.

 
Obavijest- terenska nastava u Zagreb i Veliku Goricu - 14. travnja 2015.
U petak, 24. travnja 2015. Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju organizira terensku nastavu u Zagreb i Veliku Goricu. Terenska nastava je organizirana za studente 2. i 3. godine PDS i 1. i 2. godine DS.
Polazak je sa poligona autoškole iza Novog kampusa u 6:30 sati.
Planiran je posjet Etnografskom muzeju Zagreb – obilazak stalnog postava i izložbe „Dim – priča o duhanu“. U popodnevnim satima predviđen je odlazak u Veliku Goricu, posjet Muzeju Turopolja i gruntu obitelji Dianežević na kojem će biti uprizoreni stari jurjevski običaji turopoljskog kraja.

Oko 18 sati planiran je povratak u Zadar (po potrebi moguće je zaustavljanje u Zagrebu ako netko ostaje za vikend).

Mole se studenti da se prijave za sudjelovanje upisom na listu ispred dvorane 125 najkasnije do četvrtka, 23. travnja 2015. 
Naputak za studente u obvezama s baštinskim kolegijima - 31. ožujka 2015.

Studenti u obvezama s baštinskim kolegijima se napućuju pratiti aktualne rasprave prijedloga Zakona o Muzejima:

Saborska rasprava

Zvučni zapis tribine Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske 12. ožujka

HR3,"Okrugli stol ponedjeljkom" 16. ožujka 
Obavijest - 26. veljače 2015.

Nastava iz kolegija Tradicijska kultura u turizmu počinje kako je navedeno u odjelnim rasporedima (OEKA i OTKZ) u utorak 3. ožujka u 8:30.

 

 
Rezultati ispita Antropologija obitelji i srodstva - 26. veljače 2015.
Ovdje možete pogledati rezultate ispita. 
Rezultati ispita Antropologija obitelji i srodstva - 25. veljače 2015.
Ovdje možete pogledati rezultate ispita.  
Rezultati ispita - 24. veljače 2015.
Ovdje možete pogledati rezultate ispita iz kolegija Povijest hrvatske etnologije.
 
Upis izbornog kolegija - 23. veljače 2015.

Upis na izborni kolegij Seminar iz etnologije i turizma, traje od 23. veljače do 3. ožujka 2015. godine. Kolegij se upisuje potpisom na listu koja se nalazi na vratima sobe 19 ili putem e-maila na adresu: dbirt@unizd.hr. Kolegij nema uvjete upisa već ga mogu upisati svi studenti treće godine preddiplomskog studija Etnologije i antropologije. Izvedbeni plan kolegija nalazi se na mrežnim stranicama Odjela.

 Dr. sc. Danijela Birt Katić

 
Obavijest - 17. veljače 2015.

Na početku ljetnog semestra akad. god. 2014./15. Pročelnica Odjela zajedno sa predstavnikom odjelnog Povjerenstva za kvalitetu, održat će informativne sastanke sa studentima preddiplomskog i diplomskog studija Etnologije i antropologije i to prema slijedećem rasporedu:

godina studija

vrijeme

1 godina PDS

utorak, 3.3. u 12:00 sati

2 godina PDS

srijeda, 4.3. u 09:30 sati

3 godina PDS

utorak, 3.3. u 09:30 sati

1 i 2. godina DS

četvrtak, 5.3. u 10:00 sati

 

Pročelnica Odjela,
Dunja Brozović Rončević

Predsjednica Povjerenstva za kvalitetu,
Danijela Birt Katić

 

 
Rezultati ispita Povijest hrvatske etnologije - 11. veljače 2015.

Ovdje možete pogledati rezultate ispita...

 

 
Rezultati ispita Antropologija obitelji i srodstva - 10. veljače 2015.

Ovdje možete pogledati rezultate ispita...

 
Upis ocjene PHE i AOS - 10. veljače 2015.

Završna ocjena iz kolegija Povijest hrvatske etnologije može se upisati, 11. veljače od 14 do 15 sati kod prof. Dunje Brozović u sobi 116.

Završna ocjena iz kolegija Antropologija obitelji i srodstva može se upisati, 11. veljače od 11 do 12 sati kod doc.dr.sc. Jadrana Kale u sobi 14. 

 
Obavijest - 22. siječnja 2015.
Drugi kolokvij iz kolegija Antropologija obitelji i srodstva i Povijest hrvatske etnologije održat će se u srijedu, 28. siječnja, s početkom u 17 sati.
 
Termin ispita - 19. siječnja 2015.
Prvi ispitni rok iz kolegija Politička antroplogija i suvremeni integracijski procesi, održat će se 6. veljače u 10 sati.
 
Obavijest o početku nastave - 9. listopada 2014.
Nastava iz kolegija Antropologija religije (12:00) na preddiplomskom studiju i Teorija rituala (14:00) na diplomskom studiju počinje u ponedjeljak 13. listopada 2014. 
 
Obavijest - 7. listopada 2014.
Obavijest studentima:
Uvodni susret u novu akademsku godinu s pročelnicom održat će se u četvrtak, 9. listopada 2014. u predavaonici 125 na Novom kampusu prema sljedećem rasporedu:

U 10:00 sati susret sa studentima 2. i 3. godine preddiplomskog studija.
U 11:00 sati susret sa studentima 1. i 2. godine diplomskog studija.

 
Obavijest o reakreditaciji - 30. travnja 2014.

Poštovani studenti i nastavnici,

ove akademske godine Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju je u postupku reakreditacije visokih učilišta koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. S tim u vezi Agencija je imenovala stručno povjerenstvo koje će od 19. do 21. svibnja posjetiti Sveučilište u Zadru i na odvojenim sastancima razgovarati s upravom, studentima i djelatnicima sastavnica koje su u postupku reakreditacije.

Želite li članovima stručnog povjerenstva postaviti upit, dostaviti svoj komentar, prijedlog, primjedbu ili pohvalu za nečiji rad, možete to uraditi do 16. svibnja 2014. putem povjerljive komunikacije na poveznici https://www.azvo.hr/index.php/hr/komentari-institucija. Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost komentara, a dobivene informacije koristit će se isključivo u svrhu postupka reakreditacije i na uvidu su samo članovima stručnog povjerenstva.

Više o postupku reakreditacije možete doznati na mrežnim stranicama Agencije za znanost i visoko obrazovanje.