OBAVIJESTI S ODJELA

Studentima pds-a koji su izgubili pravo studiranja - 10. rujna 2018

 

OBAVIJEST za studente preddiplomskih studija koji su izgubili pravo studiranja te su nastavili studij kao izvanredni studenti, a koji se prijavljuju na 1. godinu diplomskih studija putem NISpDS sustava u ak. god. 2018./2019.

Molimo sve studente preddiplomskog studija koji su izgubili pravo studiranja te su nastavili studij kao izvanredni studenti (u daljnjem tekstu: izvanredni studenti), a koji će se u ak. god. 2018./2019. prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava (https://www.studij.hr/) te imaju obranu završnog rada/ispita do 25. rujna 2018., da dostave kopiju indeksa u Odjelno tajništvo najkasnije do 12. rujna 2018. radi kontrole položenih predmeta jer do 14. rujna 2018. trebaju poslati prijepis ocjena u Središnji prijavni ured u na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38/5, 10000 Zagreb (isključivo preporučenom poštom). Ukoliko se kopija indeksa ne stigne predati do navedenog roka, studenti će se moći prijaviti na 2. rok. Izvanredni studenti koji su završili preddiplomski studij i koji će se prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava na gore navedenu adresu šalju ove dokumente: - diploma/svjedodžba o završenom odgovarajućem preddiplomskom studiju (ili potvrda o završetku preddiplomskog studija) - dopunska isprava o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite i s kojom ocjenom kandidat položio ili prijepis ocjena - potvrde o položenom razlikovnom programu ili odgovarajućem programu cjeloživotnog obrazovanja za kandidate koji su završili neistovrsan preddiplomski studij.

Više informacija o prijavama i upisima možete vijeti na https://www.studij.hr/ i http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/diplomski/2018-19/upisi-u-prvu-godinu 


 

 
Podsjetnik o vraćanju građe u Sveučilišnu knjižnicu - 13. lipnja 2018

 

Molimo studente da pročitaju upute o dobivanju potvrde o podmirenju obaveza prema Sveučilišnoj knjižnici ovdje.

 

Iz Sveučilišne knjižnice


 

 
Novi izvanredni Natječaj za studentsku mobilnost Erasmus + - 5. lipnja 2018

 

Novi izvanredni Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru iduće akademske godine u okviru programa Erasmus+ na partnerskim institucijama u EU (KA103) otvara se 13. 6. 2018. Natječaj će ostati otvoren do 30. rujna 2018. godine ili do popunjenja kvote. 

   

Zbog slabijeg interesa studenata za Erasmus+ mobilnost, ove je godine postupak prijave pojednostavljen: studenti podnose mrežne prijavne obrasce, a našem uredu dostavljaju samo životopis i predočavaju osobnu iskaznicu. Iako je životopis moguće dostaviti e-mailom i poštom, savjet je da studenti osobno dođu u naš ured po ispunjavanju mrežnih obrazaca kako bismo ih direktno upozorili na eventualne nedostatke u prijavi. Studenti ove godine ne dostavljaju prijepis ocjena i potvrdu o statusu studenta već će naš ured podatke o statusu studenta i akademskom uspjehu dobivati uvidom u ISVU. Također, kriterij koji se odnosi na akademski uspjeh ove je godine ublažen tj. iznimno se  mogu prijaviti studenti čiji je ukupni ponderirani prosjek ocjena niži od 3,500, ali u tom slučaju prosjek mora biti viši od 3,000 te student prijavi mora priložiti dva pisma preporuke nastavnika s matičnog/ih odjela.

 

Prisjećamo vas da je Natječaj za Erasmus+ stručnu praksu studenata koju je moguće ostvariti do 31. svibnja 2019. godine i dalje otvoren i dostupan ovdje:

http://www.unizd.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti-i-natjecaji

 

Iz Ureda za Međunarodnu suradnju


 

 
Ciklopea - Dan otvorenih vrata, 11. 6. 2018. - 14. svibnja 2018

 

Više o Danu otvorenih vrata agencije Ciklopea pročitajte ovdje.

 


 

 
Studentska evaluacija nastave - 14. svibnja 2018

 

Poštovane, poštovani,

 

studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provest će se od 21. svibnja do 10. lipnja 2018. prema članku 7. Pravilnika o provedbi studentske evaluacije nastave na Sveučilištu u Zadru.

Molimo studente da se odazovu evaluaciji u što većem broju.

 

Iz Odjela


 

 
Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj - izazovi i prilike - 30. travnja 2018

 

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja u suradnji s Odsjekom za francuski jezik i književnost poziva vas na predavanje "Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj - izazovi i prilike".

Predavanje će se održati 3. svibnja s početkom u 18:00 sati u dvorani 136.

Konferencijsko prevođenje izuzetno je zanimljiva, dinamična, ali i zahtjevna struka koja u Hrvatskoj još nije uređena, a i slabo je poznata široj, pa čak i stručnoj javnosti. Na predavanju će biti riječi o stanju na hrvatskom tržištu konferencijskog prevođenja, obrazovanju za konferencijske prevoditelje, mogućnostima rada za institucije Europske unije, profesionalnim i etičkim standardima struke te ulozi i svrsi strukovnih udruženja.

Radujemo se Vašem dolasku!


 

 
Produljen rok za prijavu na Ritam kulturizma - 17. travnja 2018

 

Produljen je rok za prijavu studentskih radova na natječaj. 

Prijava na natječaj traje do 19.4.2018., a pojedinosti o prijavi se nalaze se u pozivu.

 

Budući da je Europska komisija 2018. proglasila godinom kulturne baštine, studentski projekt Ritam kulturizma je ove godine svoju inspiraciju pronašao u kulturnoj baštini pod geslom “Doživi kulturnu baštinu“.

 

U edukativnom dijelu programa Ritam kulturizma 2018., ove godine će svoj rad i iskustva vezana uz kulturnu baštinu imati priliku predstaviti i studenti Sveučilišta u Zadru.

 

Sukladno navedenome, ovim putem pozivamo sve studente Sveučilišta u Zadru da prijave svoje seminarske, završne i diplomske radove koji s različitih aspekata obrađuju kulturnu baštinu te time sudjeluju u natječaju studentskih radova, od kojih će najbolji biti predstavljeni u edukativnom dijelu programa Ritam kulturizma 2018.

 

Najbolji rad osvaja novčanu nagradu u iznosu od 500,00 kuna.

 

Iz Odjela za turizam i komunikacijske znanosti


 

 
Anketa o zadovoljstvu uvjetima studiranja - 4. travnja 2018

 

Poštovane / Poštovani,

 

Sveučilište u Zadru i ove akademske godine provodi anketu o zadovoljstvu studenata uvjetima studiranja, a u svrhu njihovog unaprjeđenja. Stoga molim da vašim studentima preddiplomske i diplomske razine studija proslijedite ovu obavijest i pozovete ih da do 14. travnja o.g. ispune online anketni obrazac.

 

Rezultati prošlogodišnje ankete mogu se pogledati na mrežnim stranicama Sveučilišta.

 

Unaprijed hvala na suradnji!

 

S poštovanjem,

Stipe Živaljić, prof.

 

Ured za osiguravanje kvalitete


 

 
Ritam kulturizma 2018. - poziv na sudjelovanje - 28. ožujka 2018

 

Poštovane kolege,

 

budući da je Europska komisija 2018. proglasila godinom kulturne baštine, studentski projekt Ritam kulturizma je ove godine svoju inspiraciju pronašao u kulturnoj baštini pod geslom “Doživi kulturnu baštinu“.

 

U edukativnom dijelu programa Ritam kulturizma 2018., ove godine će svoj rad i iskustva vezana uz kulturnu baštinu imati priliku predstaviti i studenti Sveučilišta u Zadru.

 

Sukladno navedenome, ovim putem pozivamo sve studente Sveučilišta u Zadru da prijave svoje seminarske, završne i diplomske radove koji s različitih aspekata obrađuju temu kulturne baštine te time sudjeluju u natječaju studentskih radova, od kojih će najbolji biti predstavljeni u edukativnom dijelu programa Ritam kulturizma 2018. Najbolji rad osvaja novčanu nagradu u iznosu od 500,00 kuna.

 

Prijava na natječaj traje do 13.4.2018., a pojedinosti o prijavi se nalaze u pozivu.

 

Poziv i program Ritma kulturizma 2018. se nalaze na poveznici.

 

Iz Odjela za turizam i komunikacijske znanosti


 

 
Anketa o zadovoljstvu uslugama Sveučilišne knjižnice - 21. ožujka 2018

 

Poštovane studentice i studenti,
Sveučilišna knjižnica provodi anketu o zadovoljstvu studenata preddiplomskih i diplomskih studija uslugama Sveučilišne knjižnice Sveučilišta u Zadru. Rezultati će pomoći u ocjeni dosadašnjih i usmjeravanju budućih aktivnosti Sveučilišne knjižnice s ciljem unaprijeđena kvalitete studiranja.
Vaše mišljenje nam je važno te vas molimo da do 20. travnja 2018. ispunite ovaj online anketni upitnik http://limesurvey.srce.hr/165347?lang=hr
Hvala!


Sveučilišna knjižnica


 

 
Obavijest o bolovanju - 13. ožujka 2018

 

Doc. dr. sc. Tomislav Frleta osutan je do daljnjega zbog bolovanja.

Iz Odjela


 

 
Poziv na sudjelovanje na okruglom stolu Deset godina rada studentskog savjetovališta - 13. ožujka 2018

 

Dana 15. ožujka 2018. u 12 sati  u Svečanoj dvorani Studentsko savjetovalište obilježava 10 godina rada organiziranjem okruglog stola „Deset godina rada studentskog savjetovališta“. Svi ste dobrodošli.

Iz Studentskog savjetovališta


 

 
Produljen Natječaj za Erasmus + stručnu praksu - 20. veljače 2018

 

Erasmus+ natječaju za stručnu praksu opet je produljen zbog nepopunjene kvote.

Napominjemo da je u odnosu na prethodni Natječaj, moguće prijaviti praksu koja se može ostvariti do 31. svibnja 2019. godine. Rok za prijavu nije ograničen i prijave će se zaprimati i odobravati do popunjenja kvote. Studenti koji uskoro namjeravaju završiti studij također se mogu prijaviti na ovaj Natječaj, a praksu, sukladno pravilima Erasmus+ programa, mogu odraditi i do 12 mjeseci nakon diplome.

Cjeloviti tekst Natječaja i dodatne informacije studenti mogu pronaći na našim mrežnim stranicama:

http://www.unizd.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti-i-natjecaji

Iz Ureda za međunarodnu suradnju


 

 
Poziv na studentsku lingvističku konferenciju Stulikon - 19. veljače 2018

 

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu od 10. do 12. svibnja održat će se 7. Studentska lingvistička kaonferencija Stulikon. Više o tome pročitajte ovdje.


 

 
Anketa o životnim uvjetima studenata i troškovima studentskog života - 19. veljače 2018

 

Sveučilište provodi istraživanje o životnim uvjetima studenata i troškovima studentskog života u Zadru, a rezultati će se koristit za mjere i aktivnosti u svrhu unaprjeđivanja životnog standarda naših studenata.

Stoga vam prosljeđujemo obavijest o anketi zajedno s poveznicom na online upitnik i molbom da ispune anketni obrazac. Anketa će se provoditi od 20. do 28. veljače o.g. Unaprijed hvala na suradnji!

Iz Ureda za Kvalitetu Sveučilišta u Zadru


 

 
Obavijest o Rektorovoj nagradi 2018. - 18. veljače 2018

 

Povodom Dana Sveučilišta, rektorica Sveučilišta u Zadru dodijelit će studenticama i studentima nagrade za postignuća u akademskoj godini 2016./2017. Dopis o raspisivanju natječaja i kriterije za prijavu donosimo u nastavku: dopis, kriteriji, natječaj Odjela.


 

 
SVEČANA PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA - 9. veljače 2018

 

Svečana promocija prvostupnika francuskog jezika i književnosti i španjolskog jezika i književnosti koji su završili studij do 31.12.2017. održat će se 13.4.2018. s početkom u 10:00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. INFORMACIJE ZA PROMOVENTE


 

 
Obavijest studentima prve godine preddiplomskih studija - 6. veljače 2018

 

Studentima prvih godina preddiplomskih studija na Odjelu skreće se pažnja da se za ispitne rokove koji imaju dva termina (zimski, ljetni i jesenski) prijavljuje samo prvi termin u sustavu ISVU. Na drugi termin istog ispitnog roka student se prijavljuje jedino u slučaju da nije položio ispit u prvom terminu.

Iz Odjela


 

 
Produljen Natječaj za Erasmus+ stručnu praksu - 31. siječnja 2018

 

Natječaju za Erasmus+ stručnu praksu moguće je ostvariti do 30. rujna 2018. godine, a rok nije ograničen i prijave će se zaprimati i odobravati do popunjenja kvote. Studenti koji uskoro namjeravaju završiti studij također se mogu prijaviti na ovaj Natječaj, a praksu je moguće odraditi u trajanju od minimalno dva mjeseca.

 

Cjeloviti tekst Natječaja i dodatne informacije studenti mogu pronaći na mrežnim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju:

http://www.unizd.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti-i-natjecaji

 

Iz Ureda za međunarodnu suradnju


 

 
Poziv na 10. svjetsko natjecanje „Nelson Mandela Human Rights Moot Court“ - 19. siječnja 2018

 

10. svjetsko natjecanje „Nelson Mandela Human Rights Moot Court“ će se održati od 15. do 20. srpnja 2018. godine u Ženevi. Za više obavijesti vidjeti ovdje

Iz Ureda za međunarodnu suradnju


 

 
Stipendije za poslijediplomski studij na sveučilištu Harvard - 19. siječnja 2018

 

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti otvorila je prijave za stipendiju iz “Zlatko i Joyce Baloković Scolarship Fund” za poslijediplomski studij na sveučilištu Harvard za akademsku godinu 2018./2019. Tekst natječaja koji je otvoren do 16. veljače 2018. godine nalazi se ovdje.


 

 
Natječaj za prevoditeljski staž pri Europskoj komisiji - 19. siječnja 2018

 

Obavijest studentima prevoditeljskih smjerova o otvorenom Natječaju za prevoditeljski staž pri Europskoj komisiji. Više informacija je u privitku te na sljedećoj poveznici: https://ec.europa.eu/stages/, a prijave se zaprimaju do kraja mjeseca.

Iz Ureda za međunarodnu suradnju


 

 
Javni natječaj za potporu učeničkom i studentskom standardu - 18. siječnja 2018

 

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala javni natječaj za 9. generaciju stipendista Zaklade i dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u državnome proračunu) za akademsku godinu 2017./2018. u iznosu od 1000 kuna mjesečno.

Više informacija nalazi se u priloženom dokumentu.


 

 
Studenticama i studentima na Odjelu za francuske i iberoromanske studije - 2. lipnja 2017

 

U sklopu Akcijskog plana za unaprjeđenje kvalitete za razdoblje 2016./2020., za filološki dio studijskih programa Sveučilišta u Zadru, Povjerenstvo za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete Odjela za francuske i iberoromanske studije moli sve studente prediplomskih i diplomskih studija koji se izvode na Odjelu da se pobliže upoznaju s Etičkim kodeksom Sveučilišta u Zadru i s Pravilnikom o studijima i studiranju Sveučilišta u Zadru, dokumentima u kojima su navode prava i obveze studenata, ali i nastavnika Sveučilišta u Zadru.

U svrhu unaprjeđenja komunikacije dioništva studenata i nastavnika u nastavnom procesu mole se studenti da sve prijedloge i prigovore u pismenom obliku ubacuju u kutiju/sandučić za prigovore i prijedloge u tajništvu Odjela za francuske i iberoromanske studije.

POUK Odjela za francuske i iberoromanske studije


 

 
Završni ispit - upute - 14. lipnja 2016

 

Studenti koji pristupaju Završnom ispitu na preddiplomskim studijima francuskog i španjolskog jezika dužni su:

  • predati indeks sa svim potpisima i ocjenama u tajništvo na testiranje, i to odmah po položenom zadnjem ispitu ili 7 dana prije Završnog ispita
  • prijaviti Završni ispit putem studomata (za redovne studente) ili u tajništvu (za studente u posebnom statusu) najkasnije dva dana prije Završnog ispita
  • studenti dvopredmetnih studija koji su već položili završni ispit/rad na jednom studiju trebaju vratiti sve knjige u knjižnicu Sveučilišta

Iz Odjela


 

 
Obavijest studentima koji brane završni/diplomski rad - 9. siječnja 2015


Studenti koji obrane završni/diplomski rad i u Referadi zatraže potvrdu o završetku studija obvezni su donijeti i poništiti iksicu. Bez poništene iksice neće se moći izdati potvrda.

Iz Odjela


 
Prijava ispita za studente u statusu S - 30. listopada 2014


Studenti u statusu „S“ koji prijavljuju ispite u tajništvu Odjela (putem informatičkog sustava Pakel) mogu prijavljivati ispite 15 dana prije ispitnih termina oglašenih u Kalendaru nastavnih aktivnosti.

Zadnji dan kada mogu napraviti neku promjenu (prijaviti ili odjaviti ispit) jest dva dana prije ispitnog termina.

Iz Odjela