OBAVIJESTI S ODJELA

Studentima pds-a koji su izgubili pravo studiranja - 10. rujna 2018


OBAVIJEST za studente preddiplomskih studija koji su izgubili pravo studiranja te su nastavili studij kao izvanredni studenti, a koji se prijavljuju na 1. godinu diplomskih studija putem NISpDS sustava u ak. god. 2018./2019.

Molimo sve studente preddiplomskog studija koji su izgubili pravo studiranja te su nastavili studij kao izvanredni studenti (u daljnjem tekstu: izvanredni studenti), a koji će se u ak. god. 2018./2019. prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava (https://www.studij.hr/) te imaju obranu završnog rada/ispita do 25. rujna 2018., da dostave kopiju indeksa u Odjelno tajništvo najkasnije do 12. rujna 2018. radi kontrole položenih predmeta jer do 14. rujna 2018. trebaju poslati prijepis ocjena u Središnji prijavni ured u na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38/5, 10000 Zagreb (isključivo preporučenom poštom). Ukoliko se kopija indeksa ne stigne predati do navedenog roka, studenti će se moći prijaviti na 2. rok. Izvanredni studenti koji su završili preddiplomski studij i koji će se prijaviti na diplomski studij putem NISpDS sustava na gore navedenu adresu šalju ove dokumente: - diploma/svjedodžba o završenom odgovarajućem preddiplomskom studiju (ili potvrda o završetku preddiplomskog studija) - dopunska isprava o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite i s kojom ocjenom kandidat položio ili prijepis ocjena - potvrde o položenom razlikovnom programu ili odgovarajućem programu cjeloživotnog obrazovanja za kandidate koji su završili neistovrsan preddiplomski studij.

Više informacija o prijavama i upisima možete vijeti na https://www.studij.hr/ i http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/diplomski/2018-19/upisi-u-prvu-godinu

 
Novi izvanredni Natječaj za studentsku mobilnost Erasmus + - 5. lipnja 2018

 

Novi izvanredni Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru iduće akademske godine u okviru programa Erasmus+ na partnerskim institucijama u EU (KA103) otvara se 13. 6. 2018. Natječaj će ostati otvoren do 30. rujna 2018. godine ili do popunjenja kvote. 

   

Zbog slabijeg interesa studenata za Erasmus+ mobilnost, ove je godine postupak prijave pojednostavljen: studenti podnose mrežne prijavne obrasce, a našem uredu dostavljaju samo životopis i predočavaju osobnu iskaznicu. Iako je životopis moguće dostaviti e-mailom i poštom, savjet je da studenti osobno dođu u naš ured po ispunjavanju mrežnih obrazaca kako bismo ih direktno upozorili na eventualne nedostatke u prijavi. Studenti ove godine ne dostavljaju prijepis ocjena i potvrdu o statusu studenta već će naš ured podatke o statusu studenta i akademskom uspjehu dobivati uvidom u ISVU. Također, kriterij koji se odnosi na akademski uspjeh ove je godine ublažen tj. iznimno se  mogu prijaviti studenti čiji je ukupni ponderirani prosjek ocjena niži od 3,500, ali u tom slučaju prosjek mora biti viši od 3,000 te student prijavi mora priložiti dva pisma preporuke nastavnika s matičnog/ih odjela.

 

Prisjećamo vas da je Natječaj za Erasmus+ stručnu praksu studenata koju je moguće ostvariti do 31. svibnja 2019. godine i dalje otvoren i dostupan ovdje:

http://www.unizd.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti-i-natjecaji

 

Iz Ureda za Međunarodnu suradnju


 

 
Studentska evaluacija nastave - 14. svibnja 2018

 

Poštovane, poštovani,

 

studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine provest će se od 21. svibnja do 10. lipnja 2018. prema članku 7. Pravilnika o provedbi studentske evaluacije nastave na Sveučilištu u Zadru.

Molimo studente da se odazovu evaluaciji u što većem broju.

 

Iz Odjela


 

 
Ciklopea - Dan otvorenih vrata, 11. 6. 2018. - 14. svibnja 2018

 

Više o Danu otvorenih vrata agencije Ciklopea pročitajte ovdje.