Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

Obavijest o smrti dr. sc. Vinka Bakije

Obavijest o smrti dr. sc. Vinka Bakije

Sa žaljenjem vas obavještavamo da je u 55. godini iznenada preminuo naš cijenjeni kolega dr. sc. Vinko Bakija, viši predavač na Sveučilištu u Zadru i predsjednik Udruge turističkih vodiča Zadra “Donat”.

Dr. sc. Vinko Bakija ostat će u sjećanju kao dragi kolega, vrsni stručnjak i znanstvenik, omiljeni profesor koji je svoje znanje nesebično i uspješno prenosio generacijama studenata, dobri duh Odjela koji je ostavio neizbrisiv trag u našoj zajednici.

U ime Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, kao i svih kolega sa Sveučilišta u Zadru izražavamo najdublju sućut obitelji i prijateljima preminulog kolege.

Vinko Bakija rođen je 10. svibnja 1966. godine u Zadru. Diplomirao je sociologiju i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u rodnom gradu.  Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je sociologiju održivog lokalnog i regionalnog razvoja 2017.g.

Od 2003. do 2005. godine radio je kao izvanredni predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a od 2005. godine radi na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru na kolegijima Urbani turizam, Kulturni turizam, Slobodno vrijeme i sociologija turizma, te Uvod u turističku kulturu.

Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova te je sudjelovao na nekoliko međunarodnih znanstvenih skupova, kao i na nizu europskih projekata. Cijeli svoj profesionalni život posvetio je promicanju kulturne baštine i turističke ponude Dalmacije.

Bio je aktivni edukator turističkih vodiča na Sveučilištu u Zadru, a radio je kao gradski turistički vodič te je bio predsjednik Udruge turističkih vodiča Zadra “Donat”. Za svoj izniman rad na tom području nagrađen je i nagradom grada Zadra “Nasmiješeno sunce” kao najbolji turistički vodič 2019. godine.

U našem sjećanju ostat će kao cijenjeni profesor, dragi kolega i nadasve izniman čovjek.

Theme picker