Odjel za sociologiju

izv. prof. dr. sc. Krešimir Krolo

 
Izv.prof.dr.sc. Krešimir Krolo
Prof. (Sveučilište u Zadru), dr.sc. (Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Teramu)


Kontakt:
Odjel za sociologiju
Sveučilište u Zadru
Obala kralja Petra Krešimira IV, br.2
23000 Zadar
tel. 385(0) (0)23 200-567


kkrolo@unizd.hr

CV in English

Krešimir Krolo izvanredni je profesor na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Stupanj profesora sociologije i povijesti stječe na Sveučilištu u Zadru, a na međunarodnom združenom doktorskom studiju SocReg (Sociologija regionalnog i lokalnog razvoja) stječe doktorat znanosti na temu društvenog kapitala i korištenja društvenih mreža kod mladih. Znanstveni interes mu se nalazi u području sociologije mladih, medija i kulture, dok je stručni rad fokusiran na zagovaranje programa i politika koje njeguju veću inkluzivnost mladih, kao i širih društvenih skupina u procese odlučivanja i upravljanja u lokalnoj zajednici. Trenutno sudjeluje na stručnom projektu „Medijsko obrazovanje je važno.MOV“ te u prijavi međunarodnog projekta „DigInclusive“ koji za cilj imaju dizanje informacijske, medijske i tehničke pismenosti u društvu s naglaskom na ranjive društvene skupine.
 
Popis radova

Odabrani projekti: 

2021.-2023. Suradnik na projektu „Medijsko obrazovanje je važno.MOV“ (Europski socijalni fond)
2020.-2022. Suradnik na projektu „Otpornost hrvatskog društva uslijed COVID-19 pandemije“ (Hrvatska zaklada za znanost)
2016.-2020. Suradnik na projektu „Društvena stratifikacija u Hrvatskoj: strukturni i subjektivni aspekti“ (Hrvatska zaklada za znanost)
2014.-2016. Koordinator i voditelj projekta „Kulturne potrebe i kulturni kapital mladih u gradovima na Jadranskoj obali“ (Odjel za sociologiju)

Stručne dužnosti: 
Član Sekcije sociologija medija (HSD)