Odjel za sociologiju

Postupak reakreditacije 

Poslijediplomski sveučilišni studij vašeg visokog učilišta trenutačno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu ukoliko želite dostaviti svoj komentar članovima stručnog povjerenstva, primjedbe, sugestije, ili želite pohvaliti rad vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje argumentirano mišljenje putem povjerljive komunikacije https://www.azvo.hr/hr/komentari-phd

Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentar (anonimna dostava poruka). Vaše će se poruke koristiti isključivo u internom radu stručnog povjerenstva te neće biti dostupne predstavnicima vašeg visokog učilišta. Ukoliko želite ugovoriti individualni razgovor s članovima stručnog povjerenstva tijekom posjeta, molimo da to ovdje i napišete. Agencija će u protokolu posjeta ostaviti 'vrijeme' za takve razgovore.

https://www.azvo.hr/hr/vrednovanja/vrednovanja-u-znanosti/reakreditacija-doktorskih-studijskih-programa

 

Međunarodni združeni doktorski studij Sociologije regionalnog i lokalnog razvoja

Međunarodni združeni doktorski studij Sociologije regionalnog i lokalnog razvoja zajednički organiziraju i provode Sveučilište u Zadru (koordinator programa) i Sveučilište u Teramu (Italija).

Voditelj doktorskog programa na Sveučilištu u Zadru jest prof. dr. sc. Saša Božić, a na Sveučilištu u Teramu izv. prof. dr. sc. Emilio Cocco.

Studijski program upisao je prvu generaciju polaznika/ica u akademskoj godini 2010./2011. Riječ je o prvome međunarodnom združenom doktorskom studijskom programu u Jadransko-jonskoj regiji na temu regionalnog i lokalnog razvoja.

Program je uspostavljen i akreditiran u obje zemlje nakon višegodišnje uspješne suradnje Sveučilišta u Teramu i Sveučilišta u Zadru. Suradnji u doktorskom programu prethodila je provedba Međunarodnoga diplomskog (Master) studija Međujadranske suradnje i lokalnog razvoja (MIAC) (2007./2008.).

U skladu sa zahtjevima Bolonjskog procesa u pogledu strukture programa trećeg ciklusa, trajanje Međunarodnoga združenog doktorskog studija Sociologije regionalnog i lokalnog razvoja jest tri godine (180 ECTS bodova). U okviru takva bodovnog opterećenja studij osigurava mobilnost unutar čvrsto strukturiranog programa koji tijekom odvijanja pruža mogućnost stjecanja međukulturnog iskustva, korisnog za međunarodnu zapošljivost u području.

Elaborat doktorskog studija možete preuzeti ovdje.