Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

My Smart City Zadar - konferencija i hackathlon

My Smart City Zadar - konferencija i hackathlon

U periodu od 11. do 13. listopada 2018. u kazalištu lutaka Zadar održati će se događanje pod nazivom My Smart City. Događanje obuhvaća hackathon i konferenciju, a po prvi puta ove godine pokrenuli su ga predstavnici zadarske IT scene u suradnji sa Razvojnom agencijom Zadarske županije, Gradom Zadrom i brojnim lokalnim partnerima. Konferencija se sastoji od trodnevnog programa koji će okupiti renomirana imena zadarske i nacionalne IT scene, uz brojne zanimljivosti, druženja, te teme od značaja za pozicioniranje i razvoj Zadra u pravcu razvoja novih tehnologija, digitalizacije i inovacija, odnosno svega onoga što danas čini “pametni grad”.

Cilj konferencije je ukazati na konkretna pametna riješenja koja se implementiraju u gradovima u svrhu podizanja kvalitete života, načinima na koji se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada, te vidjeti koliko je koncept pametnog grada zaživio kod nas.

My smart city konferencija u Zadru financira se iz projekta CODE - Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, unutar Programa prekogranične suradnje Hrvatska - BiH - Crna Gora 2014.-2020. kojeg koordinira Agencija za razvoj Zadarske županije - Zadra nova, u suradnji sa Gradom Zadrom, te partnerima iz BiH (Zaklada Intera, BIT d.o.o. Tuzla) i Crne Gore (Tehnopolis).

Pozivaju se studenti da se u što većem broju prijave i sudjeluju na ovom iznimno zanimljivom događanju. Karte su besplatne, a više informacija o samom događanju i o načinu prijave možete pronaći na stranici www.mysmartcityzadar.com