Odjel za turizam i komunikacijske znanosti
Informacije

Projekt studentske udruge „Turisticus“ - Predavanja povodom Globalnog tjedna poduzetništva

Povodom obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva, članovi studentske udruge „Turisticus“ na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru, organizirali su dva edukativna predavanja o uspješnim primjerima poduzetništva u Hrvatskoj.

U četvrtak, 19. studenog 2015. godine u 19.00 sati, na Starom kampusu Sveučilišta u Zadru u svečanoj dvorani, održat će predavanje Rade Bobanović koji će predstaviti svoj projekt MasVin te razvoj turizma u ruralnim područjima. Studenti Šime Lugović i Marija Gale, s diplomskoga smjera Poduzetništvo u kulturi i turizmu, moderirat će predavanje te na taj način omogućiti interaktivnu komunikaciju publike i predavača. U petak, 20. studenog 2015. godine u 18.00 sati, u COIN Zadar, odnosno u njihovim coworking prostorima, održat će se okrugli stol na kojem će sudjelovati Issa Bratinčević (Issa Arts) i dizajnerice Vanesa Tipura, Marija Šulc i Katarina Talian (Tie me) koje će predstaviti svoje poduzetničke pothvate u kreativnom smislu, odnosno personalizirani ručni rad. Studentice Ivona Brekalo i Anabela Memišević, s diplomskoga smjera Poduzetništvo u kulturi i turizmu, moderirat će okrugli stol te nastojati animirati publiku na sudjelovanje. Predavanja su namijenjena svim studentima Sveučilišta, građanima te svima ostalima koji žele nešto novo naučiti i biti dio Globalnog tjedna poduzetništva.

Facebook: https://www.facebook.com/odjelzaturizam/?fref=ts

Youtube – najava događanja: https://www.youtube.com/watch?v=BMbIGyDCyac&feature=youtu.be

O studentskoj udruzi „Turisticus“:

Studentska udruga Turisticus je udruga studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti osnovana s ciljem angažiranja mladih entuzijasta u unaprjeđenju kvalitete studentskih aktivnosti na njihovom Sveučilištu i u lokalnoj zajednici te promociji Odjela za turizam i komunikacijske znanosti. Vrijednosti za koje se udruga zalaže kroz svoje djelovanje su proaktivnost studenata, kreativnost, timski rad i poduzetnost mladih. Udruga je osnovana u veljači 2015. godine i trenutno ima 16 aktivnih članova.