Teološko-katehetski odjel

Obavijesti

Pretpremijera predstave "Lice" u HNK Zadar

Poštovani,

 

u ponedjeljak 15. travnja 2019. u HNK Zadar bit će izvedena pretpremijera predstave „Lice“, redatelja Zorana Mužića. Pretpremijera rezervirana je za studente Sveučilišta u Zadru, a nakon predstave organiziran je okrugli stol na temu režije i nastanka kazališne predstave na kojem će, uz naše studente, sudjelovati redatelj Z. Mužić i glumci predstave „Lice“. Moderator razgovora bit će doc. dr. sc. Ana Gospić Županović s Odjela za kroatistiku.

Sveučilište je za studente kupilo 200 ulaznica. 120 ulaznica je podijeljeno studentima na kolegijima povezanima s temom kazališta na Odjelu za kroatistiku, Odjelu za germanistiku, Odjelu za rusistiku i Odjelu za talijanistiku. Ostalih 80 ulaznica namijenjeno je svim zainteresiranim studentima, bez obzira na studij.

Zainteresirani studenti besplatnu ulaznicu mogu rezervirati slanjem svojeg imena, prezimena i naziva studija, uz rečenicu da žele rezervirati ulaznicu za predstavu „Lice“, na e-adresu mborina@unizd.hr.

I za ovu predstavu, na blagajni HNK Zadar, studenti i djelatnici Sveučilišta u Zadru ulaznicu mogu kupiti po povlaštenoj cijeni.

 

Više o predstavi (http://www.hnk-zadar.hr/program/sezona/izvan_pretplate/?tab=2&event_id=670):

Ponedjeljak, 15.04.2019., HNK Zadar, 19:00h

pretpremijera

HNK Zadar

Aleksandar Galin

LICE

redatelj: Zoran Mužić

prijevod /Marta Schwaiger

Igraju:

Jasna Ančić /Davor Jureško /Alen Liverić /Žana Bumber

Maestralna komedija jednog od najuglednijih scenarista i dramskih pisaca starije generacije, Aleksandra Galina, o životu „novih Rusa“ – tajkuna i intelektualaca koji im služe. Komedija o gubitku identiteta, doslovnom i simboličnom, s licima koje prepoznajemo iz našeg žutog tiska i „glamuroznih“ društvenih događaja, gorka, oštra, nadasve duhovita satira o tranziciji, njenim herojima i žrtvama, ali ne iz perspektive „gubitnika“ – običnih ljudi , već „dobitnika“ – novopečenih „biznismena“ i društvene elite koja sve više tu „pobjedu“ osjeća kao preveliko breme s kojim se nije u stanju nositi.

Content