Sveučilišna knjižnica

Radionica o indeksiranju časopisa i konferencijskih zbornika u bazi Scopus

Radionica o indeksiranju časopisa i konferencijskih zbornika u bazi Scopus

Na Sveučilište u Zadru dolazi g. Peter Porosz, predstavnik tvrtke Elsevier, koji će održati radionicu/predavanje o bazi Scopus s naglaskom na indeksiranju časopisa i konferencijskih zbornika u bazi Scopus.

Neka od pitanja o kojima će biti riječ su: Koje sadržaje pokriva baza Scopus? Kako se Scopus može koristiti u svrhu istraživanja? Kako se časopisi i konferencije mogu prijaviti za indeksiranje u bazi Scopus - koji su zahtjevi i kakav je postupak? Koji su mjerni pokazatelji dostupni u bazi Scopus (CiteScore, Source Normalized Impact, Scimago Journal Ranking, Field Weighted Citation Impact itd.)?

Radionica/predavanje će biti posebno korisno članovima uredništava časopisa i zbornika, kao i svim zainteresiranim znanstvenicima, studentima i knjižničarima koji pretražuju bibliografske i citatne baze podataka.

Radionica će se održati 19.6. (ponedjeljak) od 14:00 do 15:30 sati u dvorani 2.3 (dvorana PDS-a) u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zadru (Ulica Mihovila Pavlinovića 1). Radionica će se održati na engleskome jeziku. Molimo sve zainteresirane da se za sudjelovanje na radionici/predavanju prijave na sljedećoj poveznici.

Za sva pitanja vezano uz radionicu/predavanje možete se obratiti Sveučilišnoj knjižnici na mail knjiznica@unizd.hr ili tel. 200 566.

Sveučilišna knjižnica i Ured za izdavaštvo