Sveučilišna knjižnica

ProQuest Central i ProQuest Dissertation & Thesis - probni pristup

ProQuest Central i ProQuest Dissertation & Thesis - probni pristup

Poštovani korisnici,

Centar za online baze podataka omogućio je dvomjesečni probni pristup za dvije opsežne baze znanstvenih radova  ProQuest Central i ProQuest Dissertation & Thesis.

ProQuest Central je višedisciplinarna baza podataka sa cjelovitim tekstovima. Pokriva razdoblje od 1905. do danas, uključujući više od 19370 časopisa iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih i tehničkih znanosti te biomedicine. Ekonomistima će biti zanimljivo da je u ProQuest Central uključena baza podataka ABI/INFORM.

ProQuest Thesis & Dissertations baza uključuje više od 3 mil. disertacija od 1743. do danas, od čega je više od 1 mil. dostupno sa cjelovitim tekstom.

Za pristup bazama sa i izvan Sveučilišta potrebni su pristupni podaci koje mogu dobiti svi zaposlenici i studenti Sveučilišta u Zadru. Molimo javite se na mail knjiznica@unizd.hr ili pitajte knjižničara-informatora u Sveučilišnoj knjižnici.

Svim djelatnicima i studentima podaci su poslani na unizd mail adrese.

Probni pristup traje do 16.11.2013.

Kontaktirajte nas ukoliko imate pitanja vezanih uz pretraživanje baza ili želite studente uputiti na edukaciju. Kontakt osoba: Dora Rubinić, informatorica (drubinic@unizd.hr, predsoblje Središnje knjižnice, u vremenu od 8 do 16h).

Sveučilišna knjižnica